Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Alimentatia bogata in calorii, factor de risc pentru pierderea memoriei
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Cercetatorii americani au descoperit o legatura intre pierderea memoriei si alimentatia bogata in calorii, studiind tulburarea cognitiva moderata care poate fi un semn timpuriu de dementa, potrivit unui articol preluat de bbc.co.uk.
Studiul, prezentat la intalnirea anuala a Academiei Americane de Neurologie, a demonstrat ca o alimentatie bogata in calorii dubleaza riscul de aparitie a tulburarii cognitive moderate.
Aceasta afectiune a devenit tot mai interesanta pentru cercetatori intrucat poate indica riscul ca pacientii sa dezvolte forme de dementa, cum ar fi boala Alzheimer.
Echipa din cadrul Clinicii Mayo, Statele Unite, a studiat efectele alimentatiei asupra a peste 1200 de oameni cu varste intre 70 si 89 de ani, dintre care nici unul nu avea dementa, insa 163 fusesera diagnosticati cu tulburare cognitiva moderata.
Nu a fost descoperita nicio diferenta intre grupul a carui dieta continea un numar redus de calorii si cel la care aportul de calorii era moderat, insa pentru alimentatia bogata in calorii, riscul de dezvoltare a tulburarii cognitive moderate s-a dublat.
“Reducerea numarului de calorii si consumul de alimente sanatoase ar putea fi o modalitate mai simpla de a preveni pierderea memoriei pe masura ce imbatranim”, a spus cercetatorul dr. Yonas Geda, comentand potentialul terapeutic al descoperirilor.

Sursa: MEDICA ACADEMICA
URL de referinţă