Forum Medical - sfaturi medicale online

Versiunea integrală: Sunt ingrijorata de rezultatul analizelor
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
sunt gravida in 5 luni si mi-am facut analizele si as vrea sa aflu ce inseamna: Alaninaminotransferaza (GPT/ALAT/ALT)metoda IFCC cu pridoxal fosfat; rezultat 94 U/L val normale 35
Aspartataminotransferaza(GOT/ASAT/AST);rezultat 61U/L val normale 35
Concentratie medie a Hb./eritrocit CHEM;rezultat 31.7g/dL val normale 32-36
Limfocit;rezultat 13.7 % val normale 20-55
VSH rez 33mm/h val normale 25
Urina biochimie densitate 1.015 val normale 1015-1025
Urina sediment celule epiteliale scuamoase rez. 15-50/hpf val normale 1-15
Din toate analizele doar acestea sunt incercuite.Va rog din suflet sa-mi raspundeti sunt foarte speriata!poate afecta copilul???
Pare a fi o colestaza indusa de sarcina. Transaminazele mai mari pe care le ai sugereaza un anumit grad de afectare a cailor biliare. Ai luat vreun medicament de sustinere a sarcinii? Iti recomand o ecografie pentru a vedea cum se prezinta vezica biliara care poate sa aiba probleme pe care nu le cunosti. De regula acest tip de colestaza este insotit de un prurit (mancarimi) ale palmelor, mainilor, gambelor.
Daca vezica biliara e cea cu probleme, se poate institui un tratament naturist si un regim alimentar pentru micsorarea efectelor si normalizarea transaminazelor.
Multa sanatate!
URL de referinţă