Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
tiroida autoimuna sau nu?
02-04-2019, 06:23 PM
Mesaj: #1
tiroida autoimuna sau nu?
Buna seara,va scriu pentru ca in urma unor investigatii la san ca si consecinta a unor dureri la sani care sunt independente de ciclul menstrual mi s-a dat sa efectuez si anumite analize din spectrul endocrinologic ,mai precis ATPO,FT3,FT4 SI TSH .Am efectuat aceste analize ft3,ft4 si tsh au iesit normal ,ATPO a avut valori de 41.0,iar limita maxima este mai mica de 35,deci cu 6 procente peste.Mentionez ca la sani ,rezultatul ecografic ,suna astfel:ambii sani cu structura mixta ,heterogena ,predominant grasoasa;tesut adipos bogat reprezentat, tesut glandular cu ecogenitate usor crescuta predominant in cadranele externe ;ectazii ductale cu diametrul lumenului maxim 2,7mm,cu tendinta la unire si formare chisturi .Axile-fara imagini de linfonoduli patologice .Intrebarea mea este urmatoarea:acest ATPO usor crescut are legatura cu rezultatul ecografiei la sani si acele ectazii ductale reprezinta un motiv de ingrijorare reala sau cat sunt de periculoase?Deasemenea,as dori sa va intreb daca acest nivel de ATPO pune sau nu problema unei tiroidite autoimune?Va multumesc foarte mult pentru raspuns,o zi minunata!Corelei
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
02-04-2019, 07:22 PM
Mesaj: #2
RE: tiroida autoimuna sau nu?
Ectazia nu este periculoasa si poate sa dispara de la sine dar daca simptomele persista mai mult timp e nevoie de tratament. Atpo peste limita inseamna Hashimoto si nu are legatura cu ectazia. O data pe an se testeaza hormonii tiroidieni (ft3, ft4) si se face ecografie la tiroida (mai devreme daca apar simptome).
Care au fost celelalte rezultate?
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
02-04-2019, 08:06 PM
Mesaj: #3
RE: tiroida autoimuna sau nu?
Multumesc foarte mult pentru raspuns.,ft3 a fost2,76,limita maxima 4.2,minima 1.8,ft4-a fost 0.907,limitele 0.8-1.9,tsh-1.67,limitele 0.4-4.Mi s-a dat sa fac si un eco ginecologic transabdominal pt ca inca is virgina,in ciuda varstei,40 de ani,care a avut drept rezultat urmatoarele:uter in pozitie intermediara,diametrul antero-posterior corp uterin 32,23 mm,diametrul longitudinal corp uterin 45,08mm endometru cu grosimea 10,68 mm ,la fundul uterin hiperecogen ,inconjurat de un halou hipoecogen.Miometru cu ecostructura omogena ,contur uterin net.Ovarul drept 36,92/21,63mm ,cu imagini foliculare cu (este un semn ca o multime vida)=2,86-4,47mm,ovarul stang 40,03/25,33,cu imagini foliculare(cu ,din nou apare acel semn de multime vida)=51,11-11,18 mm cu distributie normala.Fundul de sac DOUGLAS liber.Aceasta imagine ecografica este semnificativa pentru problema mea,adica durerile de san?Multumesc frumos,Corelei
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)