Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
tiroida
06-06-2017, 03:58 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 06-06-2017 04:00 PM de SoulHealer.)
Mesaj: #31
RE: tiroida
Prolapsul de valva mitrala poate fi congenital, fara indoiala. Dar pana la insuficienta mitrala este o cale lunga. Pentru a vedea cat mai bine cum se comporta valva mitrala, cat este de afectata si corespunzator, cat este de mare regurgitrarea mitrala, se poate face o ecografie trans-esofagiana, mult mai precisa in evaluarea valvelor si camerelor cardiace, fata de cea clasica. Fara indoiala, problemele valvei mitrale se asociaza cu manifestarile aritmice dintre cele mai diverse, in special cele supraventriculare.

P.S. Asigurarea unui aport constant de magneziu este o metoda buna de a tine sub control valva mitrala atata timp cat modificarile ei structurale nu impun o interventie de reparare a cordajului sau chiar de inlocuire.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
06-06-2017, 04:27 PM
Mesaj: #32
RE: tiroida
Deci cele 2 ( prolapsul si insuficienta) nu vin la pachet...un cardiolog mi-a spus că e congenital apoi când a aflat de hipertiroidie a spus că asta ar fi cauza și că această insuficienta nu evoluează. Celălalt cardiolog a spus că nu e de la hipertiroidie și că evoluează dar nici unul nu a pomenit de magneziu.
Și dacă tot am adus vorba mai am o curiozitate și gata: faptul că uneori obosesc când mănânc un măr de exemplu sau când vorbesc mai mult se datorează tot prolapsului/i.m.?

Nu sunt medic, doar o iubita a lui Hashimoto...
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
06-06-2017, 06:33 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 06-06-2017 06:33 PM de SoulHealer.)
Mesaj: #33
RE: tiroida
Pentru a vedea mai bine despre ce e vorba e nevoie de o coronarografie. Pentru ca senzatia de oboseala, aparitia palpitatiiilor dupa un efort chiar moderat, duc cu gandul la manifestari ischemice. Sigur, pana la coronarografie se poate face un test de efort pentru a vedea cum se prezinta ECG-ul. Pe de alta parte printre manifestarile prolapsului se numara scaderea capacitatii de efort, stari de slabiciune, dispnee, hipotensiune, dureri precordiale (nu angina) palpitatii. Trebuie investigat cat mai precis si instituit un tratament care de regula este compus dintr-un betablocant (daca sunt manifestari aritmice ), suplimente cu magneziu aspenter sau anticoagulante daca apar episoade de fibrilatie atriala.
P.S. Da, prolapsul si regurgitarea nu vin la pachet. Regurgitarea se produce in cazul insuficientei mitrale, datorita neinchiderii complete a valvei.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
06-09-2017, 08:06 PM
Mesaj: #34
RE: tiroida
(12-05-2017 08:32 PM)francisc a scris:  
(23-04-2017 10:32 PM)Elena m a scris:  Când ați început acest subiect deja aveați un tsh optim de 1,75 și chiar dv ați întrebat atunci daca nu cumva doza e prea mare...Ar trebui sa avem încredere în medicul curant și să nu modificam tratamentul de capul nostru sau la indicatia unora de pe forum, iar daca avem îndoieli mai bine cerem părerea altui medic specialist.

Buna dupa aproape 3 saptamani fara tratament cu tyrozol ,astazi am urmatoarele markeri endocrini FT4-1,28 ng/dl - 0,89-1,76
TSH-3,940 mlu/L - 0,4-4 MIU/l
Dupa parerea mea analizele cat de cat sunt bune, inca mai am extrasistole zilnice mai ales cand stau intins in pat in repaus ,in doua saptamani am facut doua crize puternice de fia cu puls de 160 bmin spre norocul meu ca nu a durat mai mult de 20 de min ,cu una dintre ele am ajuns la urgenta numai ca dupa ce mia facut EkG UL NU A DURAT DECAT 2 MIN si am revenit la ritm sinusal ,asa crize puternice am mai avut acum 7 ani nu stiu din ce cauza au revenit ,oare sa fie reactia adversa de la propafenona?Dupa cum am citit prospectul se cam adevereste reactiile adverse .Am programare la cardiologie peste 3 saptamani, a fost un anunt despre crio ablatie la TG Mures nu stiu cat de eeficienta este o sa incerc si pe asta.
Sotia nu este de acord cu ablatia,ea este in germania si lucreaza ca ingrijitoare
la o familie de romani plecati de multa vreme din romania care au fost doctori unul este endocrinolog doamna si domnul doctor internist binenteles acum sunt pensionari si au zis asa sotiei sa nu fac ablatie ca ei fac experienta pe tine ,dupa ce dai o gramada de bani si nu dupa mult timp o sa recidiveze FIA

Dupa o pauza de 4 luni am repetat analizele de tiroida cu urmatoarele markeri endoccrini.
FT4-1,43 NG/dl -0,89-1,79
TSH-1,803-pU/ml -0,550-4,780
Sper sa nu mai am probleme cu hipertiroidia pe parcursul vieti.
IN 4 LUNI ,dupa cate imi aduc aminte crize de FIA am avut de 2 ori dar de durata scurta dar in schimb ESVam cu duiumu incep sa ma obisnuiesc cu ele ,am mai facut analizele de hemoleucograma ,ionograma toate au iesit perfecte ,am ca tratament flecainida 100 mg pe zi aspacardin 2 pe zi trombostop .Flecainida este un antiaritmic bun dar are numeroase reactii adverse da dureri abdominale tiuit in urechi, flatulenta mai deranjeaza si inima cateodarta deci foarte mare atentie cei care o administreaza trebuie control periodic EKG .......
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)