Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
tinitus sau nu?
23-06-2020, 12:48 PM
Mesaj: #1
tinitus sau nu?
. Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns pentru a ma linistii.
De cateva luni am probleme cu anxietatea si sar de la o ,, boala la alta", recent am citit pe internet despre tinitus si de atunci am impresia ca imi suna urechile, mai ales cand este liniste totala. nu este un sunet speicific ci mai degraba o senzatie deranjanta la urechi s cu cat ma gandesc mai intens cu atat e mai prezent. Pana sa nu citesc despre tinitus nu am avut astfel de simptome. Va rog sa imi ziceti daca tinitusul poate fi autodeclansat sau ce simt eu nu este tinitus ci doar o creeatie a propriei minti. Mentionez si faptul ca daca imi astup urechile cu degetele atunci senzatia aceea dispare. Daca ar fi tinitus atunci ar disparea cand acopar urechile cu mana sau s-ar amplifica si mai tare? Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
23-06-2020, 01:55 PM
Mesaj: #2
RE: tinitus sau nu?
Tinitusul este o conditie are poate sa apara datorita unui numar mare de cauze. Printre cele mai importante sunt:
-afectarea celulelor ciliare ale urechii intrene ca urmare a obiceiului de a asculta muzica la un volum prea mare. Afectarea poate fi reversibila sau permanenta.
-cauze neurologice
-varsta
-depuneri sau dopuri de cerumen
Trebuie sa mergi la un ORL-ist pentru investigatii, o audiograma, sfaturi terapeutice.
Si eu am un tinitus bitonal la urechea dreapta, din cauza prostului obcei de a asculta muzica cat mai tare in casti! happy
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
23-06-2020, 02:15 PM
Mesaj: #3
RE: tinitus sau nu?
Multumesc pentru raspuns.
Eu am fost la ORL si totul este in regula, am facut si audiograma.
Problema mea este ca eu sufar de anxietate si aceste senzatii in urechi mi-au aparut numai dupa ce am tot citit pe internet despre asta, pana atunci nu am avut nimic. Si intrebarea mea era daca iti poti auto induce tinitusul prin frica de acest lucru si gandindu-te intr-una daca ti-l poti provoca singur. Eu nu stiu sigur daca am tinitus sau atat de mult m-am gandit la chestia asta incat am impresia in capul meu ca e ceva in neregula cu urechile mele happy
INCA O intrebare importanta. Tu ai tinitus. daca iti acoperi urechile, de exemplu cu degetele, tinitusul inceteaza? sau este tot acolo?
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
23-06-2020, 07:13 PM
Mesaj: #4
RE: tinitus sau nu?
Daca acopar urechea perfect cu palma, dispare si la mine. In multe zile nu il simt. La trezirile din timpul noptii il mai simt cateodata. Nu cred ca este o senzatie autoindusa. E adevarat, sistemul nervos vegetativ este mai sensibil la anxiosi si senzatia poate fi o consecinta neurologica. De aceea e important sa controlezi anxietatea si sa ai un somn de calitate. E important sa nu faci o obsesie din asta si vei vedea ca dupa ceva timp se va estompa sau va disparea cu totul.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)