Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 7 voturi - 4.29 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
tahicardie paroxistica supraventriculara
30-05-2011, 10:55 PM
tahicardie paroxistica supraventriculara
Salut.
Am 38 de ani si de cca 8-9 ani am fost diagnosticata cu tahicardie paroxistica supraventriculara. Am facut multe crize in acesti ani si de cele mai multe ori am ajuns la spital pentru ca majoritatea au durat foarte mult, chiar si 3-4 ore (nu stiu daca e asa de mult dar pentru mine timpul in care sunt intr-o criza este o vesnicie). Este groaznic. Simt ca imi "pocnesc" venele, imi amorteste mana stanga si nu pot sta in nici o pozitie decat in picioare. Nu pot sta culcata nici macar la spiral cat imi face ekg-ul.
Crizele imi apar asa, pur si simplu. Nu au nici o logica. Pot aparea o data la 4 luni sau de doua ori pe zi. Nu conteaza ca sunt mai obosita sau mai putin obosita, ca sunt suparata sau nu. Apar "din senin" si tot asa si trec uneori. Chiar si la camera de garda de cate ori am fost in criza nu mi-a trecut niciodata de la tratamentul pe care mi l-au administrat acolo; tot asa dintr-o data am iesit din criza. Dar ma duceam la spital pentru ca dura mult si imi era foarte frica si acolo ma simteam in siguranta (ma cunosc toti medicii ca pe un "cal breaz" big grin ).Ultima criza am avut-o sambata si parca a fost cea mai rea dintre toate. De garda a fost chiar medicul cardiolog (care ma cunostea foarte bine si stia despre ce e vorba de cand m-a vazut). Mi-a administrat fosfobion 2 fiole, rapid pe vena si nu am simtit, bineanteles nimic, dupa care mi-a facut si isoptin verapamil tot pe vena si cu asta am iesit din criza.
Nu mai stiu ce medicamente sa mai iau, am luat, cred, tot ce exista in legatura cu tpsv. Mi-a schimbat de n ori tratamentul medicul cardiolog.In afara de palpitatii ceva mai dese uneori, si de crizele astea, nu am nimic in rest. Am fost la mai multe clinici si spitale si peste tot mi-au spus ca nu am nimic la inima. Acum, mai nou, medicul cardiolog din oras de unde locuiesc eu, mi-a zis ca imi recomanda ablatia,
Va rog frumos care puteti sa imi dati si mie cateva detalii si sa imi spuneti despre ce este vorba. In ce consta, prezinta riscuri...Am mai citit cate ceva despre ablatie.
Daca puteti sa imi recomandati un medic si cum pot lua legatura cu dumnealui. Mentionez ca locuiesc la 60 km de Bucuresti.
Va multumesc si sper sa imi raspunda si mie cineva ca sunt moarta de frica. Sunt cu psihicul la pamant.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
 Mulţumiri acordate de: RoxanaH
30-05-2011, 11:11 PM
RE: tahicardie paroxistica supraventriculara
Buna Marilena, nu muri de frica si fa ablatia big grin! Rugamintea mea este urmatoare: avem date pe forum despre ablatie, medici, tipuri de aritmii, experienta celor ablatati - cit pentru o enciclopedie intreaga ! Citeste, rasfoieste nitel prin topicuri si daca inca mai ai nelamuriri, stam de vorba ! Sa-ti fie bine si capul sus !
31-05-2011, 05:47 PM
Iti multumesc foarte mult Uliana pentru incurajari. Si va multumesc tuturor care postati pe acest forum care , pentru cei in suferinta, este de mare ajutor.
As vrea sa imi spuneti si mie totusi, mai exact, in cazul in care in urma unui consult se va decide ca trebuie sa fac ablatia neaparat, pentru tpsv cat m-ar costa? Si asta in cazul in care am asigurare.
Va multumesc foarte mult si va doresc o zi buna.
31-05-2011, 05:54 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 07-09-2011 10:13 PM de Arm-Med.)
Marilena, in cazul in care ai asigurare, teoretic, nu te costa nimic.
Practic ... stii cum e la noi. Dar discutiile pe aceasta tema va rog sa le purtati numai in particular, prin PM, e-mail sau telefon.
Ca sa intelegeti cum e situatia cu dr. Vatasescu, dumnealui si cu echipa sa, din cauza ca laboratorul dedicat pentru electrofiziologie nu este inca gata, este nevoit sa lucreze in cadrul laboratorului de angiografie, dupa program. Deci in timpul liber, in care nu este platit de catre spital. Si de multe ori la ore extrem de tarzii, dupa ce a mai stat si o zi intreaga in spital.

PORTAL MEDICAL: http://www.medical-bucuresti.ro
Vizitează site-ul acestui utilizator Găseşte toate mesajele acestui utilizator
03-06-2011, 01:17 AM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 03-06-2011 01:23 AM de uliana.)
http://i449.photobucket.com/albums/qq215...m/EKG1.jpg

http://i449.photobucket.com/albums/qq215...m/EKG2.jpg

http://i449.photobucket.com/albums/qq215...m/EKG3.jpg

Ultimele ekg-uri ale Marilenei. Rugam pareri si multumim!
03-06-2011, 01:24 AM
Acum e in regula, somn usor!
03-06-2011, 07:28 AM
Asa cum i-am raspuns Marilenei si pe PM, are o tahicardie supraventriculara dspre care as indrazni sa dau un pronostic de tahicardie cu reintrare intranodala. Dar pentru a sti sigur ce este trebuie facut studiul electrofiziologic.

03-06-2011, 03:43 PM
Si eu sunt de parere ca probabil Marilena are TPSV tip reintrare nodala. Mult curaj pentru studiu el-fiziologic si ablatie!
 Mulţumiri acordate de: mirelabogatu
03-06-2011, 09:36 PM
Va multumesc ca mi-ati raspuns. Speram totusi sa spuneti ca nu e cazul unui studiu electrofiziologic sad Nu stiu daca am curaj sa il fac. Sunt foarte fricoasa de felul meu de investigatii din astea. Eu nu ma duc la dentist...
Dar cum se face? E dureros? Ce simti? Cat dureaza? Cu anestezie totala nu se poate? Numai gandul ca mi se declanseaza criza aceea de tahicardie si eu nu pot sta decat in picioare, ma ingrozeste.
Asa in mare stiu in ce consta dar cat de dureros e?

Am uitat sa precizez de la inceput ca eu am si un nodul tiroidian pentru care am facut analize, eco tiroidiana, analize ale glandelor suprarenale, dar toate mi-au iesit bune. Mi s-a spus ca nu nodulul tiroidian delanseaza crizele de tahicardie. Doar ca "este acolo" si atat. Analizele si eco pentru tiroida cat si eco cardiaca le-am facut la Diagnostic si tratament Victor Babes.
03-06-2011, 09:55 PM
Despre studiul electrofiziologic si ablatie vezi ca sunt o gramada de informatii pe Forum. Doar cauta si o sa te lamuresti.
De facut trebuie sa il faci, cu cat stai mai mult cu atat situatia se va inrautati si tot acolo o sa ajungi. Dar asta dupa ce o sa te chinui ani de zile. Asa ca de ce sa astepti?

Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)