Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
snapping scapula - indus chirurgical: ma poate ajuta cineva?
16-03-2016, 01:49 PM
Mesaj: #1
snapping scapula - indus chirurgical: ma poate ajuta cineva?
Buna ziua,

Ma adresez atat pacientilor cat si cadrelor medicale:

I.Catre cineva care are SNNAPING SCAPULA: ati reusit sa remediati aceasta problema in procent de 100%? Ce tratament ati urmat? Care medic va ajutat? In tara/strainatate?

ANAMNEZA:Este de mentionat ca eu am ramas cu aceasta invaliditate dupa cea de-a doua interventie chirurgicala (dec 2015) la plamanul drept sus pentru pneumotorax spontan (medicii au decorticat pleura si au lipit plamanul direct de torace)Durerile dupa operatie au fost crunte, 12 ore de urlet continuu cu toate calmantele date, simteam ca tuburile de dren erau introduse in spate pe sub scapula, dar ele real erau sub mana reapta intre coaste, am avut tendinta de a ma ridica dar am fost obligata sa stau pe spate in tot acest timp pentru ca trebuia sa se lipeasca bine operatia - asa mi-au spus. Au fost dureri mai mari decat cand am nascut natural copilul. Mi-am dat seama de snapping scapula la doua luni dupa ce anestezia de pe torace dreapta a inceput sa dispara, subbrat dreapta nu mai transpir, dureri inca mai am si acum.

II. Ma adresez cadrelor medicale -daca ma pot ajuta- as dori sa stiu cum pot afla:

1. gradul traumatismului asupra musculaturii, nervilor, mai exact asupra tuturor zonelor afecatate care dau snapping scapula?

2. identificarea musculaturii, nervilor/zonelor afectate - care sunt aceste zone afecate?

3. care sunt investigatiile medicale care pot determina unde sunt traumatismele si gradul lor si pe care zone ale corpului ar trebui efectuate investigatiile?

4. care este tratamentul corect de urmat dupa aflarea rezultatelor investigatiilor?

5. ce specialitate medicala/medic trateaza astfel de cazuri in tara sau strainatate? - ca info: medicul care m-a operat a spus ca nu poate sa ma ajute, sa merg la ortoped, ortopedul m-a trimis la neurolog - spunand ca snapping scapula este la granita dintre cele doua specializari orto/neuro, iar neurologul mi-a spus sa astept 6 luni sa vad ce se intampla, poate se reface corpul singur - raspunsul nu este cel asteptat si revin la intrebarile 1-5.

6. Unde as putea sa ma mai interesez, site-uri institutii medicale nat/internat, forum-uri etc. pentru a gasi pe cineva care sa ma ajute?

Va multumesc din suflet pentru ajutor!
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
17-07-2021, 04:56 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 17-07-2021 04:56 PM de SoulHealer.)
Mesaj: #2
RE: snapping scapula - indus chirurgical: ma poate ajuta cineva?
Cazul tau este destul de delicat si necesita investigatii si analiza multidisciplinara orto-neuro, asa cum ti s-a si recomandat. Trebuie pus diagnosticul clar, fara urma de indoiala pentru a putea trece la tratamentul acestui sindrom. Sunt convins ca te-ai documentat citind foarte multe pe net despre Snnaping Scapula Syndrome. Noi nu avem medici specialisti in cadrul forumului, dar te putem indruma. Citeste articolul de mai jos pentru a vedea ce trebuie sa faci. In principiu, doua investigatii sunt esentiale, o radiografie pentru partea osteo si un RMN (poate multiparametric) pentru a vedea starea tesuturilor moi, nervilor, muschilor loco-regionali.
https://www.evidencesportandspinal.com/I...ticle.html
Multa sanatate si tine-ne la curent cu evolutia cazului tau, care sper ca se va ameliora dupa ce vei urma tratamentul adecvat.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)