Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
rezultate biopsie
20-07-2020, 12:27 PM
Mesaj: #1
rezultate biopsie
Buna ziua,

Ma poate ajuta si pe mine cineva sa inteleg mai bine ce inseamna concluziile de mai jos si ce ar trebui sa fac pentru a reduce eventualele riscuri?

Rezultat anatopatologic:

Microscopic:
1. Adenoame tubularecu displazie joasa, unul cu displazie inalta. Un singur fragment are structura de polip hiperplazic de colon.
2. Ademon vilos superficial, cu dispazie joasa si mici focarede displazie inalta.

Concluzie:
1. Adenoame tubulare, polip hiperplazicde colon
2. Adenom vilos de colon

Multumesc
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
20-07-2020, 02:00 PM
Mesaj: #2
RE: rezultate biopsie
Asta iti poate spune gastroenterologul care ti-a facut colonoscopia si prelevarea biopsica. Conteaza numarul si dimensiunea formatiunilor in cauza dar si contextul clinic existent.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
20-07-2020, 07:38 PM
Mesaj: #3
RE: rezultate biopsie
Tocmai, asta orecum este si nedumerirea mea.....singurul lucru ramas "batut in cuie" este o noua colonoscopie peste un an de zile.....asteptam macar o a doua opinie pe acest forum....

eventual detaliile de mai jos ajuta pentru o intelegere mai buna

Colon ascendent: in lumina NBI se deceleaza un polip 4-5mm, polipeptomie, polip recuperat
Colon descendent: prezinta 4 polipi de 4-10 mm, polipectomii, se recupereaza doi polipi mai mari
Sigma: La aproximativ 22 cm de MA se decleaza o formatiune polipoida cu intindere pe laterala tip IIa de aproximativ 2.5 cm, dupa injectare submucoasa de solutie de albastru de metilen se rezeca intr-un singur fragment. Se deceleaza 2 polipi de 5 mm, respectiv 8 mm, polipectomi, polipi recuperati.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
20-07-2020, 08:01 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 20-07-2020 08:01 PM de SoulHealer.)
Mesaj: #4
RE: rezultate biopsie
Probabil ca gastroenterologul a considerat ca nu este nevoie de o interventie chirurgicala in acest moment si vrea sa vada cum evolueaza polipii dupa un an de zile. Daca te indoiesti de decizia lui medicala, poti cere o alta parere la un alt gastroenterolog, caruia sa ii prezinti rezultatele investigatiei.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
20-07-2020, 10:05 PM
Mesaj: #5
RE: rezultate biopsie
Cred ca m-am facut eu gresit inteles....nu este vorba de faptul ca ma indoiesc de decizia medica a gastroenterologului.....nu inteleg interpretarea rezultatului biopsiei
Din timp ce nu am avut, de la gastroenterolog, un raspuns detaliat al rezultatului biopsiei sau daca vreti un raspuns pe care eu sa il fi inteles in totalitate, am apelat la acest forum in speranta obtinerii unei a doua opinii referitoare la rezultatul biopsiei.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
20-07-2020, 10:19 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 20-07-2020 10:19 PM de SoulHealer.)
Mesaj: #6
RE: rezultate biopsie
Forumul este unul de indrumare a celor care vor sa isi rezolve mai repede o problema medicala. Noi nu dam consultatii pe acest forum. Nu ne permitem acest lucru, nici daca am fi medici de specialitate. Actul medical se desfasoara la cabinet sau online contracost pe unele site-uri.
Aici de exemplu, contra a doar 30 de lei poti intreba un specialist gastroenterolog si poti cere o lamurire a rezultatului biopsiei.
https://app.medic.chat/doctors/overview
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
21-07-2020, 09:27 AM
Mesaj: #7
RE: rezultate biopsie
nu as vrea sa o luati in nume de rau dar in descrierea forumului de pe site-ul dumneavoastra se lasa a se intelege altceva decat imi scrieti dumneavoastra mai sus.....

"citez" de pe pagina dumneavoastra, descrierea referitoare la forumul medical.....
"Intra pe forumul medical si spune-ti problema. Medicii disponibili iti vor oferi raspunsul iar pacientii ce au avut aceeasi problema iti vor impartasi experientele. Portalul Medical-Bucuresti iti prezinta cea mai mare comunitate medicala on-line. "

de accea am sa-mi permit sa va pun cateva intrebarii cu caracter presonal, plecand de la ideea ca informatiile descrise pe pagina web medical-bucuresti.ro sunt corecte - si anume "Medicii disponibili vor oferii raspunsul....."(http://medical-bucuresti.ro/despre-noi.php) - ce calitate aveti pe acest forum? sunteti cumva de profesie doctor? daca da sunteti cumva Gastroenterolog?

nu as dorii sa considerati intrebarile mele de mai sus ca un atac personal, eu am luat de bun ceea ce scrie despre forumul medical (http://medical-bucuresti.ro/despre-noi.php) unde nu este precizat ca primirea unui raspuns la o intrebare, pe forum, este conditionata de o plata catre un specialist
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
21-07-2020, 02:27 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 21-07-2020 02:28 PM de SoulHealer.)
Mesaj: #8
RE: rezultate biopsie
S-au schimbat multe din anii de inceput ai site-ului! Au fost si cativa doctori moderatori pe la inceputuri. Cei care am ramas am facut o munca benevola, de indrumare a celor ce aveau nevoie de un sfat pentru a rezolva mai repede o problema medicala, pentru a avea informatii despre cazuri asemanatoare. Asa facem si acum cei cativa moderatori ramasi. Nu, aici nu se plateste pentru un sfat. Pentru un sfat medical al unui specialist se plateste insa si am dat un link catre un astfel de site. E poate greu de acceptat ideea ca un medic specialist nu da sfaturi gratuite pe forumuri, dar este o realitate. In fond, de ce ar face asta? Ce mai e gratuit in zilele noastre in afara unor reclame mincinoase de tipul "1+1 GRATUIT!" cand cumperi un obiect de le vreun supermarket?! Portalul Medical Bucuresti nu contine numai acest forum, ci si alte informatii de interes legate de domeniul medical. Forumul a ramas insa singura sectiune activa, in care 3 moderatori si un medic incearca in timpul lor liber, cu altruism, sa ii ajute pe cei ca tine! Nu reusim intotdeauna sa multumim oamenii, dar facem si noi ce putem!
Sanatate!
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
 Mulţumiri acordate de: ion123456
21-07-2020, 03:10 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 21-07-2020 03:13 PM de Adelina02.)
Mesaj: #9
RE: rezultate biopsie
De ce ar face-o pe gratis? Din umanitate, medicina nici nu ar trebui facuta pe bani! Din pacate societatea ne impune sa avem salariu ca altfel nu ne-am putea intretine.


Draga ion123456, consultatiile in general nu se pot da online pt ca este nevoie sa vezi pacientul cu totul, sa ii stii istoricul, factorii de risc, bolile asociate, alte analize, etc. Totul se face in context clinic si nu poti da o ,,a doua opinie" asa cum ai cerut fara un examen clinic si paraclinic complet fara riscul de a gresi.
Tot ce iti pot spune legat de colonoscopia prezentata si strict legata de ea ca nu am alte date, este ca in general polipii sub 1 cm (cum ai tu) au sanse mari sa fie benigni. Avand in vedere ca nu scrie nimic de celule maligne, nu ai scris daca exista simptome asociate, este recomandabil sa urmaresti evolutia la 6 luni-1 an prin colonoscopie. Polipii adenomatosi pot precede un cancer de colon, de aceea este indicat sa ceri parerea medicului gastroenterolog care te-a indrumat catre colonoscopie, sa respecti o dieta sanatoasa, sa eviti constipatia si sa elimini din factorii de risc daca acestia exista. Mai pe scurt, ceea ce ai tu nu este cancer, dar poate deveni in timp, de aceea trebuie urmarit. Polipii pot ramane in stadiul prezent sau pot evolua in timp.
Mereu este bine sa revii la medicul care te-a luat in evidenta si ti-a recomandat analiza pt ca el stie ce a gandit si ce anume l-a determinat sa te puna sa o faci. A doua opinie este buna si ea in cazul in care vrei sa te convingi ca a zis bine primul medic, caz in care trebuie sa o iei de la 0 cu cel de-ai doilea medic, altfel parerea lui de cele mai multe ori va fi superficiala.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
 Mulţumiri acordate de: SoulHealer , ion123456
21-07-2020, 09:34 PM
Mesaj: #10
RE: rezultate biopsie
@ SoulHealer nu ma indoiesc ca acest site presupune dedicatie, alocare de timp, probabil si bani din partea administratorilor si nu este nimic mai de laudat decat efortul unor oameni care-l fac sa existe fara a primi nimic in schimb. Intrebarile puse de mine nu au fost spre a denigra in vreun fel ceea ce se intampla aici sau pe dumneavoastra personal, doar am considerat ca anumite date comunicate nu se potrivesc in tocmai cu ideea generala prezentanta de acest site.

@Adelina02 multumesc foarte mult pentru explicatii si pentru timpul acordat.
Indraznesc sa abuzez de bunavoita dumneavoastra si sa va intreb ce inseama formatiune polipoida cu intindere laterala?
Multumesc.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)