Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
probleme menstruatie
25-02-2013, 03:35 PM
Mesaj: #1
probleme menstruatie
Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. Am varsta de 40 ani, fara copiii, un ciclu regulat, fara intarzieri, fara dureri, am facut analize de sange si cele ginecologice ( ceva chisturi mici dar fara probleme mi-a spus doctorul) si chiar doctorul mi-a spus ca asa analize bune nu a mai vazut demult. Eu ma simt perfect dar am o problema privind modul in care se desfasoara ciclul...astfel este fix la 29-30 zile, fara dureri dar timp de 4 zile fix am foarte putina menstruatie, la nivel de picaturi, apoi exact 2-3 zile destul de abundenta, sange incepand cu o culoare foarte inchisa, chiar negru iar spre sfarsit culoare normala, cu cheaguri mici/mari de sange. De vreo cinci ani nu mai iau anticoceptionale (rigevidon) iar doctorul mi-a recomandat yasmin , am luat cam 3 saptamani dar mi-a fost extrem de rau, rau general, ameteli, voma plus dureri foarte puternice de sani. Acum nu stiu ce sa fac? Ma puteti ajuta cu un sfat? Eu ma simt foarte bine din toate punctele, am un partener de viata sexual ok si stabil, dar ma intreb de ce am astfel de manifestari in perioada aceea?
Multumesc mult?
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
27-02-2013, 06:39 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 27-02-2013 06:44 PM de Alma.)
Mesaj: #2
RE: probleme menstruatie
Chiar pe parcursul unui ciclu menstrual normal este posibil ca sangele menstrual sa varieze ca si culoare si consistenta.
Cheagurile sunt posibile, din cand in cand, fiind de dimensiuni mici, daca insa sunt mari si frecvente ridica semne de intrebare (teste de coagulare ai facut?).
De obicei cheagurile apar cand scurgerea menstruala este mai abundenta si pot fi de culoare mai inchisa sau rosu aprins.
In general, sangele de culoare mai inchisa, la inceputul menstrei, indica un sange mai vechi, care se elimina, daca femeia nu a ramas insarcinata (acest sange provine din statul uterin care se ingroasa pentru a se pregati in vederea sarcinii).
Avand in vedere ca ai un ciclu menstrual regulat si analizele sunt bune, nu cred ca este cazul sa-ti faci probleme din acest punct de vedere.
Daca nu suporti Yasmin trebuie sa informezi medicul pentru a-l inlocui cu alt contraceptiv.

Piatra de încercare a caracterului omenesc este timpul. (Menander)
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)