Subiect închis 

Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
extrasistole
29-03-2011, 04:11 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 18-04-2012 02:52 PM de csm.)
Question extrasistole
buna am o problema care ma cam sperie de aproximativ doua saptamini simt in piept in zona inimi cite o bataie mai puternica si ptr.citeva secunde parca nu mai am aer,se intimpla sa am doua sau trei batai pe zi .am facut ekg si ecocardiografie la inima si rezultatul este ok cord sanatos,am si o mica tahicardie de 120 puls pe minut apare cind ma panichez nu mereu.Aceste simtome le am avut si acum un an dar o data pe luna si treceau de la sine .doctoru mi a dat metroprolol ,aspacardin.aceste simtome vad ca nu cedeaza eu sint din ploiesti si as dori sa consult un doctor care sa imi raspunda la problema sa aflu cauza si sa tratez .unde as putea sa fac un holter ekg si poate imi spuneti si pretu ca sint in somaj si trebuie sa gramuiesc banuti. Pot muri de la extrasistole cit de grav este? MULTUMESC CELOR CE MA VOR AJUTA CU CITEVA INFORMATI
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
29-03-2011, 04:17 PM
RE: extrasistole
Stai linistita, ca din 2-3 extrasistole pe zi nu se intampla nimic. Si daca ai avea 200 si tot nu ar avea vreo insemnatate clinica.
Holter in Ploiesti nu stiu daca se poate (poti, totusi, incerca la Spitalul Judetean la Cardiologie - Dr. Albu Marian).
Daca nu, poti veni in Bucuresti la orice spital mai mare (Floreasca, Universitar, Colentina ...).
Mica tahicardie ar putea fi un atac de panica.
In principiu eu zic ca nu ai nimic si ca te ingrijorezi degeaba. Oricine mai poate avea, uneori, niste extrasistole, asta nu inseamna nimic.
Ai vedea ca daca nu le-ai mai da importanta si le-ai trata ca pe ceva normal te-ai simti mai bine.

PORTAL MEDICAL: http://www.medical-bucuresti.ro
Vizitează site-ul acestui utilizator Găseşte toate mesajele acestui utilizator
29-03-2011, 04:30 PM
MULTUMESC PTR RASPUNS IN LEGATURA CU HOLTER AS DORI SA VIN IN BUCURESTI LA SPITALUL FLOREASCA ,CUM SE PROCEDEAZA IMI TREBUIE TRIMITERE DE LA MEDICUL DE FAMILIE ,CE DOCTOR IMI RECOMANDATI CA EU NU CUNOSC PE NIMENI SI STITI SI VOI CUM SINT DOCTORI AZI NU TOTI DAR MAJORITATEA TE TRATEAZA CU INDIFERENTA ,CU CE DOCTOR POT VORBI LA SPITALUL FLOREASCA CA MA GINDESC SA NU MA IA LA ROST CIND O SA VIN SA SPUN CA VREAU UN HOLTER.MULTUMESC
29-03-2011, 04:37 PM
Te rog nu mai scrie cu majuscule.
Trebuie sa ai trimitere de la medicul de familie si poti sa mergi la dr. Radu Vatasescu sau la dr. Corneliu Iorgulescu sau la dr. Stefan Bogdan, spre exemplu.

PORTAL MEDICAL: http://www.medical-bucuresti.ro
Vizitează site-ul acestui utilizator Găseşte toate mesajele acestui utilizator
 Mulţumiri acordate de: silvi
29-03-2011, 04:43 PM
Multumesc pentru raspuns, scuze ptr majuscule.
16-11-2011, 11:04 PM
Buna seara! Am 38 ani, sex masculin. Chiar daca topicul e inactiv de ceva vreme, nu am indraznit sa scriu unde e mai "aglomerat"! De vreo 2 luni de zile simt in zona pieptului, chiar deasupra stomacului niste zvacniri, miscari, nici un stiu cum sa le numesc (ca si cum m-as speria pentru o secunda), observ ca inima are o pauza dupa care ritmul creste un pic, dar nu mult si cumva intru in panica. Ma deranjeaza mai mult de vreo cateva sptamani cand aceste crize se produc noaptea in timpul somnului. Am si tensiometru, imi iau tensiunea la mana dreapta, valorile sunt normale dar cresc spre un 15/10 daca ma sperii mai tare. Observ si o usoara intepatura in spate dar si o durere usoara in zona pieptului dar nu sunt sigur ca in zona inimii. Pulsul e normal, 70-80 /minut. Din discutiile cu medicul de familie am inteles ca e vorba de extrasistole, ca nu sunt periculoase..etc. Totusi ma deranjeaza ! Mentionez ca de-a lungul vietii am avut ceva probleme cu inima, in sensul ca in timpul copilariei erau seri cand nu puteam adormi din cauza ca imi auzeam inima cum bate, cateodata ma terzeam cu batai dese si stari de panica, totul revenea la normal in timpul zilei. Acum cativa ani in urma, dupa un examen radiologic la plamani am fost diagnosticat cu "cord global marit"! Am facut atunci EKG si ecocord, dupa spusele medicului nu era nici un fel de problema, doar un ritm crescut pe fond de emotii. Cred ca si acum daca voi face EKG tot nu ma voi putea stapani cu emotiile, ma rog, asta e o alta problema a mea. Daca nu ar fi aceste zvacniri, nu va retineam atentia cu un asa mesaj lung...pentru care imi cer scuze! Ce sa fac pana ma decid sa merg la un medic cardiolog? Poate fi ceva mai grav? Mentionez ca am 1,89m si 115kg, si duc perioada asta o viata sedentara, fara prea multa miscare, mai mult efort intelectual decat fizic!
Multumesc!
Uitasem: iau de 2 ori/zi aspacardin si calciu!
16-11-2011, 11:30 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 16-11-2011 11:31 PM de SoulHealer.)
Bine ai venit pe forumul nostru. Tulburarile de ritm au devenit din pacate un lait motiv al zilelor noastre. Daca ai citit postarile de pe celalalt topic, similar, ai observat cat de multe cauze sunt cele care concura la aparitia acestor tulburari de ritm! Pentru a stabili ce fel de extrasistole sunt, e necesar sa porti un holter ECG pentru 24 de ore. In acest fel, excludem posibilitatea unor cauze de moment si in functie de tip si numarul lor, se poate trage o concluzie. E bine sa nu iei calciu, totusi. Magneziu da. Cu siguranta ar fi bine sa adopti un alt regim de viata concentrat pe reducerea greutatii corporale si miscare, cel putin 30 de minute zilnic. Un set complet de analize ar fi si el util.
Asteptam vesti noi.
Sanatate!
16-11-2011, 11:34 PM
Bun venit, Ianos cel Lung si Voinic happy (despre asta mai vorbim) !!
Nu-ti face probleme pentru ca la noi, chiar daca un topic pare putin amortit, cum apare un potential pacient, cum se activeaza!
Din ceea ce descrii, intr-adevar par a fi extrasistole acele zvicniri. Eu as face in locul tau o noua ecocardiografie, ca sa ma asigur ca inima pe fond este in regula si ca sa exclud cu desavirsire acel cord global marit (sa nu uitam ca tu totusi esti un barbat foarte inalt si voinic, nu poti avea inima cit un baietel), apoi as cere si o monitorizare holter de 24 sau 48 de ore pentru a delimita mai bine extraurile (atriale sau ventriculare, razlete, bi- sau trigeminate, numarul lor in 24 de ore,etc) si asta cit mai repede, ca sa scap de panici.Iti propun sa rasfoiesti prin forum si restul capitolelor de extrasistole, vei gasi multe lucruri interesante.
Pina iti faci curaj sa mergi la medic poti incerca tinctura sau pastilele de paducel, fac foarte bine la extrasistole, scad putin si tensiunea, atenueaza si panica si poti continua si aspacardinul , nu se bat cap in cap. Sa-ti fie bine !!
17-11-2011, 12:04 AM
Va multumesc de raspunsuri! Asta si faceam: citeam prin forumuri, daca mai dureaza pana "uit " de inima...termin forumul de citit. Cat despre paducel, tocmai am terminat acum 1 luna o cutie de doze de extract hidroalcoolic care zic eu ca mi-a facut bine, cu prima ocazie o sa ma reaprovizionez. Am mai folosit si extractul de vasc! Cat despre miscare... e si o perioda cand am terminat treburile fizice, lumina zilei e din ce in ce mai putina, pescuitul si plimbarile sunt din ce in ce mai rare si astfel mintea...coboara in inima. Ma si vad cu inima cat un purice , cu ritm de 115/minut asteptand la cardiolog la usa! Ultima oara, doctorita a zis ca bate ca a unui pui de gaina, chiar sunt curios sa vad cum reactionez dar sigur voi avea emotii. Asa a zis si ea despre marime, ca e conform structurii mele si m-a linistit, intr-adevar! Cred ca acesta perioada de post imi va face bine, deja am eliminat carnea si lactatele mai ramane sa ma lupt cu tabietul de dimineata: cafeaua.
17-11-2011, 12:17 AM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 17-11-2011 12:20 AM de uliana.)
Ianos, teoria spune ca inima trebuie sa fie aproximativ egala ca marime cu pumnul strins.
In ce priveste cafeau, daca nu bei cantitati uriase si exagerat de tari, nu vad de ce ar trebui sa renunti la ea !
De slabit insa ar cam trebui !
Tinctura de paducel poate fi amestecata in parti egale cu tinctura de talpa gistii, pare a fi chiar mai eficienta decit paducelul simplu. O noapte linistita!
Subiect închis 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)