Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
analize copil 1 an si 4 luni
25-02-2019, 10:25 AM
Mesaj: #1
analize copil 1 an si 4 luni
Va rog frumos daca se poate o interpretare a urmatoarelor rezultate.

din cauza febrei care nu mai scadea am ajuns cu baiatul de 1 an si 4 luni la spital. Febra ajunge la 39-40 rectal si antitemicele nu isi faceau efectul.
Analizele in afara parametrilor au iesti asa:
1. WBC 21,12 (6,0-17,5)
2. NEUT# 15,70 (1,0-8,5)
3. NEUT% 74,3 (15-50)
4. LYMPH# 3,7 (4,0-10,5)
5. LYMPH% 17,5 (40-65)
6. MONO# 1,68 (0-1,00)
7. IG#* 0,14 (0-0,10)
8. HGB 9 (11,4-14,0)
9. HCT 30,1 (33-41)
10. MCV 58,8 (70-85)
11. MCH 17,6 (25-30)
12. MCHC 29,9 (32-37)
13. RDW-CV 19,3 (10-15)
14. PDW 9,2 (10-18)
15. IRF* 25,1 (2,4-17,5)
16. LFR* 74,9 (87,7-95,5)
17. MFR* 19,8 (2,4-12,5)
18. HFR* 5,3 (0-2)

1. TGO 50 (5-35)
2. GLUCOZA SERICA 114 (60-100)
3. PROTEINA C REACTICA 17.29 (0.0-5.0)


IAR LA URINA CORP CETONICI A IESTI POZITIV.

acestea sut toata rezultatele in afara parametrilor...restul sunt in parametri
analizele au fost facut cand copilul avea febra de 2 zile ca nu mai raspundea la antitermice si o raceala usoara.

Va multumesc anticipat pentru raspuns
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
25-02-2019, 06:47 PM
Mesaj: #2
RE: analize copil 1 an si 4 luni
Pare a fi vorba de un proces infectios si/sau inflamator si de o usoara anemie. Nu s-a initiat niciun tratament? Nu s-a pus niciun diagnostic cat s-a aflat in spital?
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
 Mulţumiri acordate de: RIonutz
26-02-2019, 10:39 AM
Mesaj: #3
RE: analize copil 1 an si 4 luni
(25-02-2019 06:47 PM)SoulHealer a scris:  Pare a fi vorba de un proces infectios si/sau inflamator si de o usoara anemie. Nu s-a initiat niciun tratament? Nu s-a pus niciun diagnostic cat s-a aflat in spital?

diagnostice: traheobronsita si rinoadenoidita acuta+ anemie hipocroma microcitara
s-a initiat tratement cu antibiotic pentru primele doua....pt anemnie urmeaza inca un consult dupa amelioarea/tratarea infectiei.

din ce am am vazut eu (om simplu fara studii medicale)....valorile din afara parametrilor suntcu muult mai mari sau mai mici......sunt motive de ingrijorare?
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
26-02-2019, 01:33 PM
Mesaj: #4
RE: analize copil 1 an si 4 luni
E greu de spus. Toate sunt legate intre ele si pot fi rezultatul infectiei (de exemplu valoarea WBC globulele albe si a proteinei C reactive) sau al tratamentului antibiotic (de ex. TGO). Discutati cu medicul pediatru pentru repetarea lor dupa ce tratamentul a dat efectul scontat.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)