Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ajutor pls
06-02-2013, 10:39 PM
Mesaj: #1
ajutor pls
buna. va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine.sunt destul de speriata,am auzit atatea variante,nici nu mai stiu ce sa cred. in urma primului test PAP pe care mi l-am facut au rezultat urmatoarele: calitatea recoltarii buna, flora cocobacili +++,celule epiteliale pavimentoase superficiale si intermediare,unele cu usoare modificari reactive,sunt prezente rare celule metaplazice, celule glandulare endocervicale unele cu atipii usoare,NILM:negativ pt leziuni intraepiteliale sau maligne , AGC,iar clasa testului III. doamna doctor mi-a dat tratament pt doua luni cu ovule Cervugid si Cerviron,iar dupa o luna pauza sa refac testul. cat de grava e situatia? sunt sincer f stresata de chestia asta. am doar 25 de ani. la ce sa ma astept?
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
07-02-2013, 07:10 PM
Mesaj: #2
RE: ajutor pls
Prezenta celulelor epiteliale pavimentoase superficiale si intermediare sunt tipuri de celule prezente in mod normal intr-un frotiu citovaginal.
Modificarile reactive sunt de tip inflamator, rarele celule metaplazice cu usoare atipii, dat fiind ca sunt foarte putine, nu sunt motiv de ingrijorare, dar trebuie sa existe o supraveghere a acestora (prin repetarea periodica a testului).
Incadrarea AGC (celule glandulare atipice) , clasa III confirma cele relatate mai sus, adica existenta unor celule cu modificari atipice, care au tendinta de transformare.
Ca urmare trebuie sa respectati intocmai tratamentul indicat de medic, sa faceti controale periodice si situatia poate fi tinuta sub control.
Sanatate!

Piatra de încercare a caracterului omenesc este timpul. (Menander)
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)