Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yasmin Uitat o pastila
17-02-2013, 12:26 PM
Mesaj: #1
Yasmin Uitat o pastila
Buna Ziua! Prietena mea foloseste yasmin de 4 luni, iar luna aceasta a omis o pastila, si a luat-o doar dupa 14 ore, mentionez ca a uitat sa ia pastila de sambata, iar noi am avut contact sexual vinerea. Se poate intampla vreo ceva? Va multumesc!!!
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
21-02-2013, 12:42 AM
Mesaj: #2
RE: Yasmin Uitat o pastila
Avand in vedere intarzierea de peste 12 ore, eficacitatea se diminueaza.Riscul de a ramane insarcinata este mai mare daca se uita comprimatul de la inceputul sau sfarsitul blisterului.
Daca s-a omis in prima saptamana, se ia comprimatul imediat , chiar daca se iau 2 comprimate, iar celelalte se iau la ora obisnuita.In urmatoarele 7 zile trebuie folosite metode contraceptive suplimentare, altfel este posibila sarcina.
In saptamana a doua nu este asa mare riscul se ia la fel, ca in prima saptamana, imediat ce isi aduce aminte, chiar daca ia 2 comprimate si se continua cu celelalte la ora obisnuita.Nu sunt necesare metode contraceptive suplimentare.
Daca comprimatul a fost uitat in a treia saptamana, se procedeaza la fel, se ia imediat, chiar 2 compr.(cel uitat si cel care e la rand) si se continua cu celelalte ca de obicei, dar dupa terminarea blisterului curent se incepe imediat urmatorul blister fara pauza.

Piatra de încercare a caracterului omenesc este timpul. (Menander)
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)