Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Umflatura ochi caine
03-09-2021, 03:29 PM
Mesaj: #1
Umflatura ochi caine
Buna ziua! Am un caine de 8 ani de talie mare (37 kg) care are o umflatura la ochiul drept. A inceput prin a ii fi rosu, neumflat, am crezut ca este de la curent, apoi a inceput sa i se umfle. I-am dat cateva zile cu gentocin plus picaturi, I s-a tras, apoi a revenit. I-am dat de la uman cu Topradex crema, i s-a tras o zi, apoi a revenit. Acum nu mai suporta sa ii pun picaturi, chiar nu il mai pot pacali.

Am primit mai multe pareri, ca ar avea un obiect strain acolo, cataracta sau de la curent si de la scarpinatul cu ghearele. Acum 3 zile i-am luat niste picaturi cu acid hialuronic CH oftal HA, dar dupa 2 aplicari, parca i se incetosase ochiul si ii curgea un lichid rosu\roz si am fost de urgenta cu el la veterinar. A spus ca are inceput de cataracta sau ceva asemanator si ca i s-a umflat atat de rau pentru ca se si scarpina cu ghearele, avand sanse sa isi agate si sa isi scoata ochiul. Ca solutie l-au adormit si i-au cusut ploapele ochiului ca sa nu se mai scarpine si sa fie cumva protejate, i-am pus con de protectie si trebuie sa astept pana marti\miercuri ca sa ne intoarcem la control si sa ii scoata firele. Au spus ca daca nu se retrage umflatura, trebuie scos ochiul. I-au dat si 2 tipuri de pastile, nu am denumirile la mine, cate 1 dimineata si seara.

V-as ruga sa mi spuneti o parere despre aceasta umflatura, nu vreau sa se ajunga la solutia cu scoaterea ochiului. Multumesc

Pozele le-am incarcat mai jos:
https://ibb.co/KxBy79M
https://ibb.co/RNZ1zWC
https://ibb.co/FgjR3Nh
https://ibb.co/VxnjBQ4
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
04-09-2021, 10:53 AM
Mesaj: #2
RE: Umflatura ochi caine
Ar trebui sa mergeti cu el la un specialist oncolog. Dupa aspect, masa pare a fi o tumora benigna sau maligna si trebuie intervenit de urgenta. Va recomand Standard Vet daca sunteti din Bucuresti. Dna doctor Otilia Cristea (021 320 9506) este un foarte bun specialist oncolog. Eventual sa ii trimiteti pozele si sa va explice in cunostinta de cauza ce ar trebui facut in continuare.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
04-09-2021, 08:44 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 04-09-2021 08:55 PM de tassevasi.)
Mesaj: #3
RE: Umflatura ochi caine
Poate nu o fi o tumora daca a aparut foarte repede , de regula tumorile apar in timp mai indelungat .
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)