Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ulceratie supurativa canal anal
16-05-2022, 11:06 AM
Mesaj: #1
Ulceratie supurativa canal anal
Barbat, 53 ani, de peste10 ani am o scurgere anala. La inceput ocazionala si redusa cantitativ (un mucus incolor inodor transparent lipicios), cu timpul a devenit zilnica (dar nu continua), muco-purulenta si cantitatea a crescut. Componenta purulenta variaza de la alb la galben si chiar gri, in zilele cu usoare dureri. De regula insa nu ma doare deloc si nici nu sangereaza. Tranzit nemodificat, zilnic la aceeasi ora, fara sangerari. Mi-am luat inima in dinti si am mers la un proctolog (specializat si in chirurgie oncologica). Acesta a identificat la anuscop ulceratia (a facut si tuseu rectal), precum si un hemoroid intern in apropiere. Diagnosticul a fost "ulceratie canal anal si hemoroizi interni"- dar mi-a spus ca de fapt nu stie ce e, dar e sigur ca nu e cancer. Pentru excludere, a recoltat probe pt biopsie, cu rezultatul:
"Au fost examinate mici fragmente de mucoasa de tip rectal, cu eroziuni superficiale, discret infiltrat inflamator limfo-plasmocitar si usoara fibroza periglandulara, si respectiv, mucoasa de canal anal tapetata cu epiteliu stratificat scuamos. Se mai constata depozite fine de fibrina, mucus si arii de hemoragie sugerand o arie de ulceratie. Nu se constata displazie in sectiunile examinate. Dupa retaieri seriate se mentin aceleasi aspecte".
Medicul spune sa astept sa se inchida de la sine, dar daca vreau poate "rade" chirurgical ulceratia. Solicitand totusi un tratament, mi-a dat o crema cu neomicina, anestesina, HHC, heparina si adrenalina, care in afara ca ma irita local, nu pare sa produca alte efecte si nici nu stiu daca ajunge pana la ulceratie.
S-a mai confruntat cineva cu acest gen de afectiune? Vreo sugestie de tratament? Ma gandesc ca ceva supozitoare ar putea ajunge mai bine in zona ulceratiei decat o crema. As vrea sa incerc ceva tratamente medicamentoase si/sau naturiste, inaintea alternativei chirurgicale. Multumesc.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
16-05-2022, 11:20 AM
Mesaj: #2
RE: Ulceratie supurativa canal anal
Nu ne permitem sa propunem tratamente, indiferent de problemele semnalate. Totusi, se pot incerca supozitoarele cu cicatridina, verificate ca eficiente in cazuri de fistule sau hemoroizi. O a doua parere medicala de specialitate este si ea o optiune de luat in considerare. Pe site-ul https://www.medic.chat/ se poate adresa o intrebare in acest sens pentru un pret modic, chiar daca nu exista specialitatea proctologie.
Sanatate
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)