Tratament endocardita
|
28-07-2023, 01:04 PM
|
|||
|
|||
Tratament endocardita
Buna ziua,
Fratele meu e suspect de endocardita recurenta. Are 2 valve protezate in februarie 2022. Diagnosticul inca nu e confirmat 100%, asteptam sa iasa rezultatele la teste. Daca se confirma diagnosticul, vor incerca sa afle ce tip de bacterie a provocat boala; din experienta stiu ca acest lucru nu e facil. Exista vreun spital in Bucuresti unde sansele de a capata raspuns la aceasta intrebare sa fie mai mari? Tratamentul cu antibiotic trebuie administrat prin perfuzie si ma intreb daca exista centre de reabilitare care pot asigura acest tratament. Intr-un pat de spital masa musculara va fi pierduta lesne dupa 2-3 luni … de unde si ideea (poate proasta?) de a face tratamentul intr-un centru care sa aiba si fizioterapeuti care sa se ingrijeaza de conditia fizica a pacientului pe timpul tratamentului. Daca cineva stie sa ma ghideze in aflarea raspunsurilor, va raman recunoscatoare. |
|||
28-07-2023, 08:40 PM
|
|||
|
|||
RE: Tratament endocardita
E prematur sa facem aprecieri in acest moment, cand cauza nu a fost 100% identificata. Daca endocardita este de natura infectioasa, trebuie asteptate rezltatele testelor microbiologice de sange, pentru a identifica agentul patogen care a provocat-o. Are probleme dentare serioase fratele Dvs? Infectiile stafilococice, streptococice, localizate la nivelul cavitatii bucale pot fi o sursa a agentilor patogeni. Din cate stiu, tratamentul cu antibiotice intravenoase dureaza cam o saptamana in spital, dupa care se continua tratamentul cu antibiotice orale cam 6 saptamani. Se poate recurge si la proceduri interventionale de (re)protezare valvulara daca valvele a fost afectate de endocardita.
|
|||
29-07-2023, 09:27 AM
|
|||
|
|||
(28-07-2023 08:40 PM)SoulHealer a scris: E prematur sa facem aprecieri in acest moment, cand cauza nu a fost 100% identificata. Daca endocardita este de natura infectioasa, trebuie asteptate rezltatele testelor microbiologice de sange, pentru a identifica agentul patogen care a provocat-o. Are probleme dentare serioase fratele Dvs? Infectiile stafilococice, streptococice, localizate la nivelul cavitatii bucale pot fi o sursa a agentilor patogeni. Din cate stiu, tratamentul cu antibiotice intravenoase dureaza cam o saptamana in spital, dupa care se continua tratamentul cu antibiotice orale cam 6 saptamani. Se poate recurge si la proceduri interventionale de (re)protezare valvulara daca valvele a fost afectate de endocardita. Multumesc pt raspuns! Nu, nu are probleme de natura dentara, tocmai pentru ca stie ca asta poata fi “portita de intrare in organism” a agentilor patogeni. A mers cu regularitate la stomatolog pt control, samd. La ultimul episod de endocardita a fost internat 8 saptamani pentru tratamentul intravenos, dupa care a urmat si protezarea valvulara. Nu stiam ca se poate face tratament si acasa. Asteptam diagnosticul si planul de tratament. Doamne ajuta! |
|||
30-07-2023, 07:35 AM
|
|||
|
|||
Buna ziua!
Tratamentul endocarditei infectioase, daca se confirmat prin hemoculturi pozitive repetate, si trebuie specificat germenul patogen si raspunsul la tratament - mie mi s-au facut teste bacteriologice la Colentina ( Matei Bals ) eu avand un enterococ foarte rezistent la antibiotice, iar ultimul tratament eficient a fost cu doze mari de penicilna si gentamicina in perfuzie timp de 7 saptamani, dupa alte cateva serii de perfuzii de cate 4,5 saptamani - total 6 luni. (nu de face tratament acasa deoarece este exclusiv intravenos!) Mai mult, daca este suspiciune de endocardita pe proteze valvulare tratamentul este si mai complex, uneori cu vancomicina, iar dupa sterilizarea focarului se poate interveni pentru schimbarea protezei daca procesul a avut repercursiuni asupra valvei interesate! Unii medici prefera de la inceput tratamentul chirurgical prin reinterventie cu inlocuirea protezelor infectate imediat dupa inceperea tratamentului antibiotic masiv! Dar decizia se poate lua numai particular in functie de starea clinica a pacientului si de experienta si pregatirea celor care realizeza operatia! Atentie ca daca se confirma endocardita pe proteza germentul poate fi fungic sau gram negativ (destul de rar dar inalt patogen!) , focarul fiind intracardiac, nu neaparat dintr-un focar extern, dinti sau alte surse! Tratmentul chirurgical se impune in acest caz inca de la inceput! Sanatate! |
|||
08-08-2023, 04:22 PM
|
|||
|
|||
(30-07-2023 07:35 AM)AurelS a scris: Buna ziua! Multumesc mult pentru mesajul detaliat! Endocardita (inca) nu e confirmata, dupa 2 ecografii trans-esofagiene, plus analize de laborator. Nu au gasit nici un agent patogen si nici la ecografii nu se vede nimic. Cert este ca din martie incoace starea fratelui meu s-a deteriorat simtitor; in martie avea functia de pompare a inimii evaluata la 50 (aproape de normal), acum e 20 si nu e clar de ce. Peste doua saptamani am facut programare pt PET CT cardiac, poate aceasta investigatie lamureste totusi problema… Sanatate multa tuturor! |
|||
11-08-2023, 02:29 PM
|
|||
|
|||
Daca nu are nici stare febrila atunci nu este endocardita. Pe langa CT s-ar putea face si RM , a scazut mult intr-adevar functia ventricul stang si mai sunt necesare investigatii suplimentare. Miocardita sau o alta cardiomiopatie ar putea fi cauza. Multa sanatate!
|
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)