Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 1 voturi - 5 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tiroida
01-05-2012, 08:52 AM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 01-05-2012 08:57 AM de Alma.)
Mesaj: #41
RE: Tiroida
Daca ai hiperhidroza este „normal” ca transpiri. happy
Hiperhidroza poate afecta orice zona a corpului si poate fi cauzata de afectiuni metabolice, nervoase, stari febrile, sau poate sa apara ca urmare a administrarii unor medicamente.
Se poate sa fie mostenita, se considera ca boala poate avea transmitere genetica .
Poate sa apara in diferite forme de neoplazii, dar numai pe acest criteriu nu se poate pune un diagnostic (tu ai citit despre limfom si ti-ai raspuns singura ca nu ai slabit si nu ai febra; sigur ca stabilirea diagnosticului de limfom nu se bazeaza doar pe aceste date!).

Avand in vedere transpiratiile tale eu gandesc asa: trebuie stabilit clar daca este vorba de boala in sine adica: Hiperhidroza idiopatica la care cauzele medicale sunt necunoscute sau transpiratia este un simptom asociat altei patologii?
Dupa cum spuneam transpiratiile pot apare in diferite forme de neoplazii, dereglari ale sistemului nervos, tulburari hormonale (mai ales hipertiroidism), diabet zaharat (hipoglicemie), infectii bacteriene, in special TBC, guta, adm. unor medicamente.
Adesea transpiratiile pot fi induse sau exacerbate pe fond emotional, ceea ce se pare ca este si cazul tau.

Ce trebuie sa faci, concret?! Mergi la medicul de famile, acesta sta de vorba cu tine, te consulta si ori iti recomanda anumite analize pe baza concluziilor sale, ori te trimite la un specialist (internist, endocrinolog, pneumoftiziolog, neurolog) si specialistul te „ia in primire”. happy
Nu poti sa faci 1000 de analize pentru toate cauzele „teoretice” care pot determina transpiratia.

Iti dau, totusi, cateva repere pt. ca ai intrebat:
-hipertiroidism (tu nu ai!) -TSH, T3, T4, testul de incarcare cu Iod radioactiv,echografie, CT
-diabet zaharat-glicemie, examen sumar urina (glicozurie?)
-TBC-analiza sputa, urocultura, radiografie torace, CT, RMN, biopsie
Dupa cum vezi investigatiile se fac tintit la recomandarea medicului!

Sanatate maxima!

Piatra de încercare a caracterului omenesc este timpul. (Menander)
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
01-05-2012, 06:02 PM
Mesaj: #42
RE: Tiroida
Multumesc mult, Alma !
Am sa mai incerc cu medicul de familie si probabil am sa mai repet niste analize pentru glanda.
Dar mai am o intrebare. O hemograma poate oferi informatii in caz de tumoare maligna? Intreb intrucat la ultima criza de TPSV, la urgente mi s-au facut analizele de sange si in afara de
MONO%: 9,39 (2,0-9,0)
MCHC : 30,7 (33,0-35,0/g/dL)
GGT: 8 (9-36/U/L),
care dupa cum se vede nu se incadreaza in valorile normale, restul e ok.

-de TBC nu se pune problema(zic eu), intrucat nu prea am fost racita, nu tusesc, nu ma doare nimic.
- glicemia a-jeune am facut-o acum un an, cu TSH si FT4 si au fost ok

A mai ramas ceva: menopauza ???!!! Sa nu razi, stiu ca nu am varsta, dar un AMH nu am facut inca (din cate stiu, acesta ar indica rezerva ovariana). Si, legat de aceasta ( cu scuzele de rigoare fiindca trec pe taramul ginecologie), stii cumva daca ,,rezerva foliculara" e sinonima cu ,,rezerva ovariana"? M-a surprins cand, la ultimul control, doctorul a vazut la ecograf ca stau bine cu rezerva foliculara, intrucat daca e acelasi lucru cu rezerva ovariana, nu se poate stabili decat prin AMH, nu?
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
01-05-2012, 10:24 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 01-05-2012 10:30 PM de Alma.)
Mesaj: #43
RE: Tiroida
O hemograma, poate sa-ti dea unele informatii in caz cancer (depinde de tipul de neoplasm, stadiu evolutiv), dar sigur nu este suficient, importanti sunt o serie de parametri biochimici, citogenetici, morfologici sau imunologici care reprezinta markerii tumorali.
In curand voi posta pe forum mai multe informatii legate de acest subiect, ma refer la ceea ce se cheama sindroamele paraneoplazice care pot fi endocrine, hematologice ( pt. ca intrebai de analiza sangelui de obicei apare: anemia, granulocitoza, granulocitopenia, trombocitoza, trombocitopenia..), sindroame paraneoplazice dermatologice, digestive , etc.
Valoarea marita a GGT poate indica o disfunctie hepatica.

Rezerva foliculara indica, printre altele, prezenta sau absenta ovulatiei (este o evaluare a infertilitatii), in timp ce rezerva ovariana se refera la nr. total de ovule cu care se naste o femeie si pana la menopauza.
Se apreciaza ca dupa varsta de 40 ani raman in medie doar 3% din nr. total de ovule.

Determinarea AMH este necesara pt. determinarea rezervei ovariene.
Valorile cuprinse între 0.4-1.0 ng/mL (μg/L) indica o rezerva funcţionala ovariana redusa şi un raspuns slab la stimularea ovariana.
Pacientele cu valori AMH scazute necesita doze mai mari de rFSH faţa de cele cu niveluri crescute/normale.
In cazul valorilor <0.4 ng/mL (μg/L) funcţia ovariana este redusa.
Valorile crescute (>8 ng/mL) pot fi un indiciu de sindrom de ovar polichistic. Sub terapie cu metformin valorile pot inregistra scaderi pe termen lung.

Pentru mai multe lamuriri iti recomand sa iei legatura cu medicul specialist si sa nu te informezi doar prin intermediul internetului.

Piatra de încercare a caracterului omenesc este timpul. (Menander)
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
02-05-2012, 08:37 PM
Mesaj: #44
RE: Tiroida
Alina,
Pt rezerva ovariana se fac in AMH si Inhibina B. Ambele sunt scuuuuumpe si sfatul meu e sa nu te gandesti la menopauza.
Mergi la un endocrinolog bun, eventual unul care se ocupa si de endocrinologie reproductiva (ca tot te gandesti la un bebe) si iti va spune exact ce analize trebuie sa faci. Nu are rost sa te apuci sa dai banii pe analize scumpe cand tu te gandesti la ablatie care oricum va fi un efort financiar.
In plus, daca chiar ai probleme endocrine (in special cu tiroida) acestea trebuie stiute inainte de bebe ca sa poata fi monitorizate corespunzator inca de la inceputul sarcinii.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
26-07-2012, 08:50 AM
Mesaj: #45
RE: Tiroida
Postez aici niste rezultate la niste analize indicate de cardiolog respectiv tsh-1,23(interval 0,4-4),ft4-1,2(interval0,89-1,76) ft3-4,29(interval 1,8-4,2), banuiesc ca sunt valori acceptabile chiar daca ft3 e f usor crescut ,ce ar semnifica cresterea asta usoara sau daca ar trebui sa ma duc la endocrinolog.Multumesc.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
26-07-2012, 02:09 PM
Mesaj: #46
RE: Tiroida
Aricris, ai intr-adevar o foarte usoara depasire la T3, care dupa pareea mea n-are nici o semnificatie patologica, mai cu seama ca restul este in perfecta regula. Daca ai posibilitatea, mergi totusi la endocrinolog, pentru linistea ta sufleteasca sa confirme specialistul ca esti in regula cu tiroida !
Numai bine !
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
26-07-2012, 04:35 PM
Mesaj: #47
RE: Tiroida
Merci inca o data ,de mers nu ma duc la nici un endocrinolog pt ca vad si eu ca nu e nustiuce valoare (nu m-am alarmat , analizele astea le-am facut la recomandarea cardiologului),dar intradevar stau linistit si in alta privinta,oricum nu mai am nici tragere sa ma mai duc pe la controale si consulturi m-am urat,sper sa fie un pas inainte.Si inca o intrebare : carceii la picior si tremurat de grupe mici de muschi de la ce carenta ar putea fi?
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
26-07-2012, 05:11 PM
Mesaj: #48
RE: Tiroida
Circeii, in general, indica lipsa de magneziu, tremorul (zbaterea) unor muschi mai ales lipsa de calciu.
Inainte de a te apuca insa de papat pe cont propriu vreun supliment, ar fi bine sa verifici prin analize proaspete cum stai cu principalii electroliti - parerea mea !
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
26-07-2012, 05:22 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 26-07-2012 05:25 PM de SoulHealer.)
Mesaj: #49
RE: Tiroida
Chiar daca analizele pentru tiroida au iesit in limitele valorilor normale n-ar fi rau sa iti faci si o ecografie tiroidiana si o determinare ATPO. Pe fondul eutiroidismului se intampla de multe ori sa existe o tulburare functionala de tip hipo sau hiper. Daca TSH-ul are tendinta de scadere, atunci hipofiza incearca sa tempereze o hiperfunctie tiroidiana care poate fi in cazul tau intr-o forma incipienta semnalata de FT3. Determina nivelul de Ca si Mg pentru carcei pe care ii acuzi. E posibil ca din cauza transpiratiei determinate de canicula ce se mentine de aproape o luna, nivelul principalelor minerale sa scada. E nevoie de hidratare, consum de sucuri naturale, lactate. Sunt de preferat suplimentelor de Ca si Mg, care nu trebuie luate decat la recomandarea medicului, dupa ce analizele confirma un eventual deficit.

Nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi...
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
27-07-2012, 01:52 PM
Mesaj: #50
RE: Tiroida
Multumesc de raspunsuri,o sa incerc pe cale naturala sa ma alimentez pt ca si mg,iar la tiroida bine am inteles? e o usoara tendinta spre hipertiroidism? Nu m-as mira din moment ce toata sarea contine iod inclusiv cea din alimentele pe care le consumam.Oricum pe la consultatii degraba nu ma mai duc,poate mai incolo .
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)