Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stari de rau, tremurat intern, spasme
04-09-2023, 10:16 PM
Stari de rau, tremurat intern, spasme
Salve tuturor,
Ma numesc Ionela si am 34 de ani. Poblemele mele au inceput acuma 4 luni, dupa nasterea fetitei. Am 3 copii, 17 ani, 10 si respectiv 4 luni. Primi 2 copii i-am născut natural si a 3-a prin cezariana deoarece am hernie de disc si medicul neurochirurg a vrut sa evite complicatii. In a 4-a luna de sarcina mi-a aparut aritmie extrasistolica ventriculara, am tratat-o cu Concor si dupa sarcina a disparut, momentan nu mai am aritmie. In a 7 luna mi-a aparut un vâjâit in urechea dreapta, adica eu simt fluxul sanguin, dupa nastere era foarte puternic ,momentan e mai lejer, uneori chiar nu il simt.Problemele au aparut dupa cezariana, a doua zi de la externare , seara m-am simtit rau durere si amorteala in maini, ameteala,tremurat puternic si tensiune 160/80 (cred ca de la panica). Am fost dusa la Upu si mi-au facut o perfuzie, diagnostic prezumtiv:Spasmofilie. Am luat Magneziu, calciu, fier si vit.d . Am facut control cardiologic-ok, ginecologic spune ca e ok nu avea ce sa imi provoace acele simptome. Dupa 10 zile..iar tremurat puternic, tensiune 158/79..ma duc la Upu ,Cardiologie...totul ok, valori revenite la normal doar tremuratul dispare dupa aprox 2h, acel tremurat cu o stare de rau generala imi venea ca niste crize...imi trecea si iar venea la distanță de cateva minute. La aceste crize care ulterior au devenit dese, 1 pe sapt care dura si 2-3 zile, se asocia si acel vâjâit cu o presiune sanguina care o simteam la zona gatului. Un cosmar...simteam ca mor.Am facut Rmn cranio cerebral cu contrast -neurologic tt ok nu isi explica de ce acel vâjâit pe urechea dreapta, este o bucla vasculara pe urechea stanga, orl -ok, eco doppler la gat-ok.Mi-a fost reccomandat milgama sau alanerv cu un medicsment care nu imi aduc aminte acum numele, stiu ca era principal pentru tratarea convulsiilor, am citit prospectul si avea multe reactii adverse, asa ca m-am panicat si am luat doar alanerv. Analizele la sange erau in norma, doar Tgp si Tgo ridicate- fac eco abdominala si toate analizele pentru Hepatita, rezultate ok...doar la rinichi se vede ca au suferit un pic de la niste pietre avute in trecut...nu isi explica de ce aceste valori ridicate.
Crizele continua, parca sunt mai lejere, sau le gestionez eu divers, dar obosesc sa le am. Uneori le am cate 3-4 zile la rand, uneori am zile ca sunt mai ok. Am ca niste spasme abdominale care parca realizeaza niste fiori ce ma trec tot corpul si ma molesesc, un tremurat intern,deseori se asociaza si o ameteala puternica. Am fost si la psihiatru, mi-a dat serotonina si anxiar, am renuntat, dupa 1 zi deoarece vorbea sotul singur, eu eram ko dar senzatia din burta nu trecea. Cu bebe mic nu pot lua asa ceva.Acuma incerc cu psihoterapie..dar nici ea nu e sigura daca e ceva psihic sau fizic. Acuma am 3 zile de cand ma simt rau, cand ma trezesc parca sunt ok, dar dupa cateva ore incep sa ametesc, spasme abdominale cu tremurat intern, fiori. Aceste stari ma obosesc ma deprima... nu stiu daca careva a-ti trecut prin asa ceva sau aveti recomandari...le astept cu drag!
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
13-09-2023, 08:27 AM
RE: Stari de rau, tremurat intern, spasme
Ti-ai verificat tiroida în timpul sarcinii sau dupa? Spui ca ai luat vit D (de ce nu mai iei?).Ai testat vit D inainte si dupa suplimente? Dar vit B12?
De ce nu încarci analizele aici sa le vedem și noi si mai vorbim dupa...
Trebuie sa intelegi ca o sarcina poate aduce multe modificari/dereglari fizice, chimice, psihice dar cu timpul toate vor reveni la normal. Deci nu te mai stresa cand simti ca apare criza si vei vedea ca va fi mai ușor de suportat si din ce in ce mai rar. Mananca normal (nu te înfometa) si odihneste-te cat de mult poți. Ia magneziu si complex b.
20-09-2023, 09:16 PM
RE: Stari de rau, tremurat intern, spasme
(13-09-2023 08:27 AM)andremi a scris:  Ti-ai verificat tiroida în timpul sarcinii sau dupa? Spui ca ai luat vit D (de ce nu mai iei?).Ai testat vit D inainte si dupa suplimente? Dar vit B12?
De ce nu încarci analizele aici sa le vedem și noi si mai vorbim dupa...
Trebuie sa intelegi ca o sarcina poate aduce multe modificari/dereglari fizice, chimice, psihice dar cu timpul toate vor reveni la normal. Deci nu te mai stresa cand simti ca apare criza si vei vedea ca va fi mai ușor de suportat si din ce in ce mai rar. Mananca normal (nu te înfometa) si odihneste-te cat de mult poți. Ia magneziu si complex b.

Bună,
Am facut TSH in timpul sarcini (oct 2022)si era ok, dupa sarcina nu.Nu mai iau vitD deoarece am testat vitD dupa si revenise in valori normale.Am luat Alanerv pentru acel zgomot in ureche (e vit B?)in fapt , nu il mai am in prezent.
Acele 2 crize initiale avute, da,mi-a provocat si atacuri de panica cu tulburari anxioase, sunt constienta si incerc sa le gestionez. Dar ca si in aceasta seara am avut o criza care nu stiu daca era doar atac de panica sau altceva:
A trebuit sa conduc masina pana acasa(de obicei nu conduc) eram tensionata/încordată si incercam sa controlez respiratia, am contdus aprox 20 min dupa care m-am oprit , aveam ameteala puternica de cap si tremurat intern...ca si cum vibrezi,spasme, iti "tremura carnea", tensiune corporala, normal ca au aparut si simptomele de panica chiar daca m.am fortat sa le controlez, maini adormite,respiratie scurta presiune in gat si urechi. Am luat un magneziu si 1 vitD si am baut un pic de ciorba, panica dupa a disparut dar acest tremurat urat si ameteala au durat aprox 1 h. Din luna Mai nu am mai avut aceasta criza puternica.
Am atasat diverse analize facute pe parcurs, cele de la UPU si ultimele de la neurologie.
Mulțumesc frumos pentru atenție.

Fişier(e) ataşate
.pdf  analize1.pdf (Mărime: 1.71 MB / Descărcări: 0)
Postează răspuns 

Săritura forum:

Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)