Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalele/cabinetele din afara Bucurestiului
14-01-2018, 11:29 AM
Mesaj: #1
Spitalele/cabinetele din afara Bucurestiului
Dragii mei, as vrea sa va intreb ceva.
Care a fost/este experienta voastra cu spitalele/cabinetele medicale din afara Bucurestiului? Care este parerea voastra cu privire la sistemul medical de acolo, ce va place, ce nu va place?
Ma intereseaza in mod deosebit la specialitatile non-chirurgicale.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
15-01-2018, 09:33 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 15-01-2018 11:58 PM de ElenaM.)
Mesaj: #2
RE: Spitalele/cabinetele din afara Bucurestiului
Obisnuiam sa merg la spitalul din cartierul meu pentru problema de la tiroida...Prima oara a fost cu bilet de trimitere de la medicul de familie, apoi fara. La intrarea in spital nu ma intampina paznicul ci o masinarie ceva mai mare decat mine in care trebuia introdus cardul de sanatate dupa care iesea un biletel cu un numar de ordine, etajul si sala de asteptare unde trebuia sa-mi astept randul. Ora programarii era stabilita de dinainte dar se mai intarzia cateodata 15-30 de minute. Erau vreo 5 endocrnologi, fiecare cu specializarea lui (diabet, sarcina, tiroida etc) iar inainte de a intra la medic treceam pe la asistenta ca sa ma cantareasca si sa masoare tensiunea. Dupa fiecare pacient care iesea din cabinetul medicului mai treceau 5 min pana intra urmatorul, timp in care dr. verifica ultimele analize si istoricul medical (care era in calculator). Dupa vizita propriu-zisa plecam cu o copie a analizelor si reteta plus instructiunile scrise de administrare a tratamentului si inante de a parasi spitalul trebuia sa ma programez pentru urmatoarele analize si urmatoarea vizita la medic. Cu vreo 2 saptamani inainte de acestea primeam prin posta o instiintare cu data si ora la care trebuia sa ma prezint la spital iar inainte cu 2-3 zile si un mesaj pe telefon. Masinariile acelea care erau peste tot in spital eliberau si un fel de scutire pentru serviciu/scoala.
Am mai avut de-a face si cu ginecologii, fiind insarcinata. Dupa prima vizita la ginecolog am primit programarile pentru toata durata sarcinii, pentru analize, ecografiile obligatorii, vizitele la ginecolog, moasa, discutia cu anestezistul si vizita in sala de nasteri, sectia nou-nascuti, saloane etc. N-am mai apucat sa nasc acolo, in Madrid, pentru ca m-am intors in Romania. Aici m-am prezentat la sefa sectiei de endocrinologie pentru ca pe atunci era singurul endocrinolog din spital, nu aveam asigurare asa ca am platit consultatia. M-a trimis sa fac analizele la privat, la fel si ecografia care nu a durat mai mult de 2 minute. O cunostinta de-a mea la fel a patit cu dansa, diferenta fiind ca ea era internata pe sectie si totusi a trimis-o pentru eco la particular. Alta experienta neplacuta a fost intr-o zi de 1 ian cand am ajuns la urgente (la ginecologie pt ca eram insarcinata desi urgenta mea nu era una ginecologica dar asa sunt regulile in spitalul municipal) pe la ora 3 dupa-amiaza si doctora de garda nu era in spita! iar tratamentul l-am primit prin telefon pana la ora 7 cand s-a intors dumneaei. In top 3 mai intra si cardiologul (tot sef de sectie) care ma intreba pe mine daca e permis Euthyroxul in sarcina...i-am spus ca da, sper ca a tinut minte...
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
16-01-2018, 06:57 PM
Mesaj: #3
RE: Spitalele/cabinetele din afara Bucurestiului
Multumesc, Elena!
Sper sa ma decid pana la urma.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)