Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Scoatere stent in timpul administrarii anticoagulantelor
20-02-2020, 10:17 AM
Mesaj: #1
Scoatere stent in timpul administrarii anticoagulantelor
Buna ziua,


Tatal meu a facut acum aprox 3 saptamani o operatie de rinichi pentru scoaterea unei pietre. In ziua in care l-au externat, a avut dureri foarte mari in dreptul inimii, nu putea sa respire, a fost dus la urgente si dupa lungi incercari medicii au descoperit ca a facut tromboemboliza pulmonara (cheaguri de sange la plamani). A fost internat la terapie intensiva si i s-au administrat anticoagulante. De cateva zile (aprox 7 zile) a fost externat si i s-au prescris anticoagulante pastile timp de 6 luni.
Medicul cardiolog i-a spus ca pentru orice interventie pe care ar avea-o in cele 6 luni, care presupune sangerare, trebuie sa intrerupa anticoagulantele cu 48 de ore inainte.
Saptamana viitoare trebuie sa isi scoata stentul de la rinichi si nu stim daca aceasta interventie presupune sangerare. Asadar as avea urmatoarea intrebare: ar trebui pentru scoaterea stentului de la rinichi sa intrerupa anticoagulantele cu 48 de ore inainte?
De asemenea as dori tare mult o parere in legatura cu formarea cheagurilor de sange. Din ce cauza credeti ca s-au format? Faptul ca dupa operatie nu i-au administrat anticoagulant ar fi cauza?


Multumesc foarte mult,
O zi frumoasa!
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
20-02-2020, 04:49 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 20-02-2020 04:53 PM de SoulHealer.)
Mesaj: #2
RE: Scoatere stent in timpul administrarii anticoagulantelor
Dupa interventii chirurgicale este normala formarea de cheaguri de sange, mai ales cand interventia este la nivelul unor organe bogat vascularizate. De obicei se administreaza heparina dupa operatie, pentru a impiedica formarea de trombi la nivelul circulatiei venoase joase (picioare) de unde prin fragmentare pot migra la nivelul circulatiei pulmoare si determina ceea ce i s-a intamplat tatalui Dvs. Sigur, fiecare chirurg are un anumit protocol postoperator care depinde de complexitatea interventiei. Nu stim de ce pe langa operatie i s-a montat si un stent renal (sau ureteral?) deci, discutati aceste asecte cu urologul care l-a operat sau cu alt urolog.
Cititi mai multe despre aceste aspecte, aici:
https://www.verywellhealth.com/blood-thi...ry-3156855
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
20-02-2020, 05:17 PM
Mesaj: #3
RE: Scoatere stent in timpul administrarii anticoagulantelor
Multumesc frumos pentru raspuns.
Cred ca stentul este ureteral, dar pana in rinichi, nu stiu exact. Din ce am inteles asa se pune dupa aceasta operatie, o sonda din aceasta care se tine doua-trei saptamani.
Noi suntem nelamuriti daca scoaterea acestui stent va provoca sangerare, adica daca este nevoie de intreruperea anticoagulantelor inainte de scoaterea stentului.
Vom discuta aceste aspecte si cu urologul.
Multumesc
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)