Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SANOELASTROGRAFIE REZULTAT
05-05-2018, 05:57 PM
Mesaj: #1
SANOELASTROGRAFIE REZULTAT
Buna ziua,va scriu pentru o interpretare a unei sanoelastografiitonguee scurt,in urma unor dureri de sani m-am prezentat la medic pt investigatii,nu am putut face mamografie pentru ca nu am 40 de ani,am 39 ,am facut deci sanoelastografie care suna asa:axilar,ganglioni ovalari hipoecogeni cu centrul hipoecogen de 8-10 mm cu caracter beningn.Ambii sani cu structura mixta si glandulara cu mici chisturi de 4-5 mm ovalare ,transonice si ducte galactofore de 1-2 mm cu pereti murali,elastograma scor 2.Mi s-a dat sa fac analize hormonale care au iesit absolut normale ,dar totusi sa fac tratament cu progesteron gel,aplicatii locale in ziua 16-25 a ciclului menstrual timp de 3 luni,intrebarea mea este urmatoarea :daca nivelul analizelor hormonale este normal de ce au aparut durerile?care este fundamentul lor?mentionez ca sunt inca virgina in ciuda varstei,sa fie o posibila cauza?va multumesc din inima pentru raspuns,cu recunostiinta,corelei.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
05-05-2018, 09:24 PM
Mesaj: #2
RE: SANOELASTROGRAFIE REZULTAT
Nu are nici o legatura virginitatea cu acele chisturi si ganglioni. (ps:te felicit pt decizia de viata) Se mai intampla ca unele femei sa prezinte mici chisturi benigne in perioada fertila ca urmare a variatiilor hormonale din timpul ciclului menstrual. Trebuie sa ti le urmaresti anual ecografic si sa iti palpezi sanii si axila la dus. In cazul in care se observa modificari, va trebui sa ai in vedere consultul unui medic specialist. De cele mai multe ori ceea ce ai tu dispare odata cu instalarea menopauzei.
Chiar daca vor disparea dupa menopauza, va trebui sa te investighezi in continuare anual in special daca ai antecedente de cancer in familie.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)