Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Romania, codasa la capitolul "Protectia Muncii"
27-04-2011, 07:56 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 27-04-2011 07:56 PM de csm.)
Mesaj: #1
Romania, codasa la capitolul "Protectia Muncii"
Potrivit companiei Renania, firmele din romanesti cheltuie mai putin cu 50% decat Cehia pe echipamente pentru protectia muncii. Statisticile arata ca peste 3.600 de persoane s-au accidentat in 2010 la locurile de munca din Romania. Mai grav este ca in 272 din cazuri, accidentele s-au soldat cu decese.

Intr-un clasament al tarilor din Europa Centrala si de Est, Romania se afla pe locul 10 din 12 in ceea ce priveste cheltuielile cu echipamentele de protectie. 11 euro/ angajat este de altfel costul pe care Romania il aloca pentru manusile de protectie, cel mai frecvent echipament utilizat. Cehia in schimb aloca pentru aceste manusi 20 de euro pe angajat.

"Securitatea si sanatatea in munca nu sunt inca prioritati majore pentru companiile romanesti sau pentru utilizatori. Nu este doar o obisnuinta culturala datorata multor ani de lipsuri, ci si o chestiune de educatie pe care putini si-au asumat-o in mod consecvent. In plus, acestea se suprapun si peste preocuparea permanenta a companiilor de a-si eficientiza costurile. Ne asteptam ca aceasta situatie sa se schimbe in viitor, pe masura ce vor creste nivelul de educatie si valoarea despagubirilor platite de companii angajatilor", a declarat Orlando Szasz, directorul general Renania.

Cercetarea efectuata in acest sens arata ca barbatii sunt mai susceptibili sa fie implicati in accidente de munca decat femeile, iar incidentele se inregistreaza mai frecvent in grupa de varsta 15-34 de ani.

De asemenea, la nivel mondial peste 2,3 milioane de oameni mor anual in accidente la locul de munca si peste 160 de milioane de noi cazuri de imbolnaviri datorate mediului de lucru sunt raportate in fiecare an, potrivit Organizatiei Internationale a Muncii. Din acest motiv, costurile aferente compensatiilor, ingrijirilor medicale, invaliditatii si recuperarii insumeaza circa 4% din PIB-ul mondial.

Sursa: manager.ro
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)