Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rezultat Papa Nicolau H-SIL, colposcopie, ecografia transvaginala, biopsie
29-11-2022, 03:11 PM
Mesaj: #1
Rezultat Papa Nicolau H-SIL, colposcopie, ecografia transvaginala, biopsie
Salut,
Dupa 2 teste Papa Nicolau (10-Aug-22,07-Nov-22) cu concluzia ambele H-SIL (ca si istoric Papa Nicolau - in martie 2020-ASCH ; ian 2021, iulie 2021-NIL, ian 2022 - NIL si in aug 2022+Nov-22: H-SIL) dar colposcopia si ecografiile transvaginale (07-Nov-22,17-Nov-22) nu au gasit nimic relevant, fara rani , fara leziuni doar un mic polip pe uter care ar poate explica sangerarile dar nu explica H-SIL, deoarece s-a facut programarea pentru biopsie s-au ivit cateva intrebari :

1. De unde stie de unde sa preleveze pentru biopsie din moment ce la colposcopie nu a aparut nicio o leziune ? Adica cum va sti daca a taiat in tesut sanatos sau nu ? Doar daca medicul observa zone anormale in timpul colposcopiei, el va preleva un mic esantion din tesutul anormal, altfel nu inteleg cum se orienteaza.
2. Daca exista variante alternative ale biopsiei - gen RMN, PET CT etc - sau care ar fi biopsia cea mai putin agresiva ?
3. De ce peste tot H-SIL este considerata leziune ( – leziune intraepitelială scuamoasă de grad înalt) insa desi aceasta leziune nu apare, rezultat frotiului Papa Nicolau este de tip H-SIL ?
4. Este posibil ca rezultatul Papa Nicolau H-SIL sa fie influentat de celule din alta zona decat cea unde s-a facut prelevarea - din moment ce colposcopia nu a evidentiat nici o leziune ?

Multumim
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)