Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Remediile florale Bach
14-03-2012, 12:10 AM
Mesaj: #1
Remediile florale Bach
Remediile florale Bach sunt folosite de milioane de oameni din întreaga lume.
Remediile florale Bach sunt preparate din flori sau crengute, de regula din plante si arbori din flora spontana, prin metoda soarelui sau prin metoda fierberii.

Doctorul Bach a avut o pregatire in medicina conventionala (alopata) si a lucrat ca bacteriolog la Spitalul Universitar din Londra pana in 1915 cand a deslusit tainele homeopatiei.
Dupa aceasta, a lucrat la Spitalul Homeopatic din Londra. Doctorul Bach a imbinat medicina alopata cu homeopatia retragandu-se in Wales unde s-a dedicat studiului florilor, plantelor si copacilor, incercand sa le deslusesca tainele spre a le folosi pentru vindecarea diferitelor afectiuni.
Trecand printr-o experienta dramatica, Dr. Bach a constatat ca starea sufleteasca si motivatia pot avea efect direct si regenerator asupra sanatatii.

In procesul de prevenire si vindecare a bolii, accentul trebuie sa cada pe suflet, minte si emotii, unde se initiaza de fapt prima unda aducatoare de imbolnavire, dar si de refacere. Afectiunile de care suferim pot fi consecinta unor tulburari psiho-emotionale aparute in urma interactiunii noastre cu ceea ce ne inconjoara, sau a unor evenimente traumatice prin care am trecut, dar pe care nu am reusit sa le depasim in totalitate.
Dr. Bach a considerat ca cele 38 de remedii, singure sau in combinatie, acopera toate emotiile negative.
Cateva dintre cele mai cunoscute remedii: RESCUE REMEDY, STAR OF BETHLEHEM, WILD OAT, ASPEN, CHERRY PLUM, BUD CHESTNUT.
Un singur remediu poate sa fie uneori suficient pentru a trata o stare trecatoare. De cele mai multe ori, insa se folosesc combinatii de maxim 6-7 remedii, deoarece si reactiile noastre emotionale sunt complexe.
Rescue Remedy este poate cel mai folosit dintre toate remediile florale Bach. Nu este un remediu preparat dintr-o singura planta, ci o combinatie din 5 remedii destinata recuperarii in situatii de criza.
In situatii de urgenta, 4 picaturi de Rescue Remedy se adauga intr-un pahar cu apa plata, din care se bea din cand in cand, repetat, din sfert in sfert de ora sau chiar mai des, pana cand starea emotionala revine la normal.
Stresul conduce la o serie de afectiuni, cauzeaza 50-75% din imbolnaviri: hipertensiune arteriala, boli cardiovasculare, migrene, obezitate, alergii, astm, diabet, tulburari digestive, cresterea colesterolului.
De aceea, echilibrarea pe plan emotional este benefica pentru sanatatea intregului organism.

Actiunea esentelor florale consta, se pare, prin aceea ca lasa o amprenta de vibratie in apa, al carei efect se rasfrange apoi in intreg organismul.
Esentele florale au ca principal scop armonizarea vietii psihice a pacientului si stimularea vitalitatii, actionand asupra starilor emotionale.Prin conectarea la campul vibrational al omului, aceste elixire transmit propria lor energie.
Modurile de vibratie sunt specifice diferitelor elemente si sisteme ale organsimului omenesc. Pentru acelasi element, organ sau sistem, modul de vibratie difera de la starea de sanatate la starea de boala. Pentru starea de echilibru fizic sau emotional al acelui element modul de vibratie este unic. S-a constatat ca prin ingerarea de catre un bolnav a unei cantitati infime de substanta cu o anumita stare de vibratie asemanatoare modului de vibratie “sanatos” bolnavul se insanatoseste prin recapatarea modului de vibratie de dinaintea imbolnavirii.

Cele mai uzuale dintre aplicatiile remediilor florale Bach sunt:
=Eliminarea stresului prin echilibrarea sentimentelor de ingrijorare, teama, nesiguranta, anxietate;
=Eliberarea de suferinte psiho-emotionale provocate de experiente traumatizante;
=Recuperare emotionala dupa despartirea parintilor, divort, decesul unei persoane dragi, soc, accident, abuz sexual;
=Atacuri de panica, stari de frica, anxietate, teama de esec, teama de singuratate;
=Timiditate, lipsa increderii in sine si probleme de comunicare, autoinvinovatire;
=Insomnie, oboseala, epuizare;
=Depresie, disperare, dezamagire, lipsa bucuriei de a trai;
=Diverse fobii, cum ar fi claustrofobie, agorafobie;
=Fluctuatii emotionale in perioada adolescentei, a sarcinii, a sindromului premenstrual, a menopauzei;
Remediile florale Bach se pot gasi in flacoane, sub forma de picaturi sau pastile, ce trebuie dizolvate in apa.
Aceasta terapie naturala este eficienta, nu are efecte secundare, nu creaza dependenta si este lipsita de toxicitate.

Mentionez, ca de aprox. 2 ani, pe langa terapia alopata pe care o aplic pentru problemele mele de sanatate, sub indrumarea unui specialist, imbin terapia reiki cu terapia remediilor florale Bach.
Mie mi-au facut bine! De exemplu, de aproape un an nu am mai avut atacuri de panica (care inainte erau destul de frecvente !).
Nu cred ca in cazul remediilor florale se pot face speculatii privind un eventual efect placebo, studiile au aratat ca nu poate fi vorba de asa ceva, mai ales ca s-a constatat efectul lor benefic si in cazul anumitor patologii la animale.

Piatra de încercare a caracterului omenesc este timpul. (Menander)
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)