Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
RMN cerebral
10-10-2020, 10:26 AM
Mesaj: #1
RMN cerebral
Buna ziua,
Nici nu stiu cum sa incep. Am 62 de ani, 1,78 m si 81Kg. Nu fumez,nu beau alcool. Fac sport ,adica faceam ,acum fac pauza. Acum o luna m-am pomenit cu o durere de cap care se manifesta doar la aplecare,stranut,tuse sau efort.
Am purces la investigatii. Am observat in acelasi timp o modificare a ritmului cardiac in repaus,80-90 in loc de 60-70 cat il aveam inainte si tiuit in urechi. Acelasi lucru si cu tensiunea 120-130/70-80 in loc de 110-120/6o-70. Am inceput cu cardiologia,atasez consultul.Oricum mi s-a spus ca durerea de cap nu este de etiologie cardio-vasculara. Apoi ORL, nici de aici. Apoi Oftalmologie,nu mi-a facut fundul de ochi(nu avea cu ce) mi-am schimbat ochelarii,in rest normal. Si acum Neurologie. Atasez consultul(al 2-lea dupa RMN cervical). Am fost si la neurochirurg. Mi s-a spus ca durerea de cap este de la coloana cervicala.Am inceput si fizioterapia. Simt ceva imbunatatiri dar trebuie rabdare. Am facut si RMN cerebral.Atasez concluziile. Acuma ,am ajuns unde vroiam,posed un ceas GT2 de la Huawei cu functii : puls,calitate somn,saturatie in oxigen.L-am luat pentru monitorizare ritm cardiac din timpul mersului pe bicicleta ca sa nu depasesc anumiti parametrii. Azi noapte mi-a semnalizat ca timp de 20 de minute am avut pulsul 140 ,asa direct ,de la 70 si tot asa a si revenit la normal(asta am vazut dupa ce m-am trezit). E posibil asa ceva sau ceasul are erori?
E posibil din cauza problemelor de la creier sa se intample treaba asta? Eu sunt si o fire anxioasa,am avut in trecut si atacuri de panica,am o obsesie pentru starile de boala.
Multumesc pentru rabdare,asa sunt oamenii batrani,o mai iau pe aratura.


Fişier(e) ataşate
.pdf  Cardio1.pdf (Mărime: 240.95 KB / Descărcări: 5)
.pdf  Cardio2.pdf (Mărime: 132.62 KB / Descărcări: 4)
.pdf  RaportMedical_2020.10.10 10.03.37.pdf (Mărime: 42.78 KB / Descărcări: 4)
.pdf  RMN CEREBRAL.pdf (Mărime: 93.55 KB / Descărcări: 3)
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
10-10-2020, 03:56 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 10-10-2020 03:57 PM de SoulHealer.)
Mesaj: #2
RE: RMN cerebral
Gadgeturile de tip ceas, bratara, sunt orientative si pot da foarte usor erori. Ti-ai facut un set complet de analize de baza? Daca ai avut in trecut atacuri de panica si nu le-ai tratat este posibil sa mai faci. Asta e aracteristica lor de baza. Incep printr-o crestere a tensiunii si pulsului si evident, de cele mai multe ori te trezesti din somn cu aceste stari care te sperie si le accentueaza. De regula trec cam in 10 minute daca stai linistit si respiri rar si profund. Daca sforai, nu ar fi rau sa iti faci o poligrafie ventilatorie ( un mini studiu de somn) pentru detecta o eventuala apnee de somn. Sunt pulsoximetre care inregistreaza pulsul si saturatia de O2 pe timpul noptii si pot oferi un indiciu pentru o eventuala apnee de somn. Sigur, studiul de somn este obligatoriu daca descoperi ca saturatia de O2 are caderi semnificative sub pragul de 94-95 pe timp de noapte. Cresterile de tensiune si de puls mentionate nu sunt semnificative si se pot datora anxietatii si/sau lipsei unui somn de calitate.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)