Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proteinele din ochi tin agentii patogeni la distanta
12-12-2012, 08:30 PM
Mesaj: #1
Proteinele din ochi tin agentii patogeni la distanta
Ochii ar putea detine solutia pentru dezvoltarea unor noi medicamente antimicrobiene ieftine, avand in vedere ca proteinele pe care le contin pot tine agentii patogeni la distanta, au descoperit cercetatorii Universitatii Berkeley.
Oamenii de stiinta au facut aceasta descoperire incercand sa dezlege misterul rezistentei ochiului la infectii.Suprafata acestuia, spre deosebire de alte zone ale corpului, era total lipsita de bacterii, iar tesutul corneei se putea elibera usor de patogeni, au dovedit experimentele de laborator.
„Este foarte dificil sa infectezi corneea unui ochi sanatos.Am folosit chiar servetele de hartie pentru a deteriora celulele de la suprafata ochiului, am adaugat bacterii si a fost foarte greu sa introducem bacterii in cornee.
Asa ca am presupus existenta unor factori antimicrobieni specifici ochiului”, a explicat Suzanne Fleiszig, profesor in cadrul Scolii de Optometrie a Universitatii.
Mici fragmente de keratina din ochi joaca un rol deosebit de important in protejarea fata de agentii patogeni cum ar fi Streptococcus pyogenes, Echerichia coli, Staphyloccocus aureus si Pseudomonas aeruginosa.
Aceste fragmente sunt relativ usor de fabricat, devenind astfel o solutie pentru elaborarea unui tratament ieftin.
„Este interesant faptul ca aceste keratine se afla deja in corp, asadar stim ca nu sunt toxice si ca sunt biocompatibile.In cercetari anterioare, problema cu moleculele antimicrobiene existente in mod natural a fost ca erau fie toxice, fie actiunea lor era usor dezactivata de concentratia de sare prezenta in mod normal in corpul nostru”, a spus Fleiszig.
Proteinele care au facut obiectul studiului au fost obtinute din citokeratina 6A, una dintre proteinele care formeaza o pelicula pe toata intinderea citoplasmei celulelor epiteliale.
Studiul a fost finantat de Fundatia Bill si Melinda Gates si de Institutele Nationale pentru Sanatate S.U.A.

Sursa: MEDICA ACADEMICA

Piatra de încercare a caracterului omenesc este timpul. (Menander)
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)