Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prolaps de valva mitrala
25-04-2013, 04:27 PM
Mesaj: #1
Prolaps de valva mitrala
Buna ziua, azi m-am inregistrat si eu pe acest forum si sunt foarte fericita de cate raspunsuri am gasit si acuma vreau sa va spun si eu suferinta mea. Mai intai vreau sa va spun ca am 30 de ani.
In urma cu 3 luni am ajuns de urgenta la spital cu o TA de 160-95, AV 126, IMC 24, mi s-a facut EKG iar rezultatul a fost tahicardie sinusala.
La ecografia cardiaca mi-a iesit: Ao la inel 2,6 cm, As 3,2 cm, deschidere V.Ao 1,6 cm, VD 2,6 cm, Ao asc 2,3 cm, SIV 0,7 cm, PPVS 0,7 cm, DTDVS 4 cm, FE 60%, flux mitral: E 0, 72m/s, A 0,39 m/s, E/A 1,83. Mic prolaps de VMA, regurgitare mitrala grad I. Flux aortic: Vmax 1,18 m/s, Pmax 5,52 mmHg. Concluzie: prolaps de VMA cu regurgitare mitrala grad I, functie sistolo-diastolica buna a VS.
Holter ECG: Evenimente ventriculare: au fost in total 2 batai ventriculare. Dintre acestea 2 izolate, 0 cuplete, 0 runs, 0 evenimente de tahicardie, 0 evenimente ventriculare bigeminate. Evenimente supraventriculare> au fost in total 4 batai supraventriculare. Dintre aceste 4 izolate, 0 cuplete, 0 runs, 0 evenimente de tahicardie paroxistica. Episoade ST: Subdenivelarea maxima a fost -1.36 mm. Supradenivelarea maxima a fost de 1.58. Rezultatele analizei de ritm: au fost 0 pauze mai lungi de 2400ms. Fibrilatia atriala a fost detectata in procent de 0,0% din timpul total de monitorizare. Rezultate QT: Intervalul Qt maxim a fost de 468 ms, intervalul QTc maxim a fost de 588 ms. Intervalul QT minim a fost de 281 ms, intervalul QTc maxim a fost de 347 ms. Diagnosticul la externare: Tahicardie atriala, Regurgitare mitrala gradul I si prolaps de valva mitrala anterioara.
Magneziu mi-a fost bun, calciu putin scazut, tiroida este ok, virusii A, B, si C sunt negativi.Din spital mi s-a recomandat betaloc zok de 50 mg si dupa externare am mai fost la un medic cardiolog si mi-a recomandat jumatate de betaloc. Vreau sa va spun ca dupa externare am fost foarte deprimata, ma gandeam ca o sa mor in fiecare secunda, plang din orice, imi este frica sa mai raman singura acasa, imi trec fel si fel de ganduri prin cap, cateodata simpt ca ma apasa o greutate pe inima, cateodata ma doare, cateodata ma inteapa si toate astea numai cand ma gandesc la problema care o am la inima. As dori sa mai imi spuneti si daca se poate agrava mai mult.[/b] In 3 luni de zile de cand am aflat de boala asta de vreo 4 ori mi-a mai crescut TA si in urma fiecarei crize ma sperii si mai tare si nu mai am chef nici de viata.
Imi cer scuze ca v-am scris atat de mult dar chiar sunt foarte speriata si as dori sa ma indrumati ce am de facut de aici inainte.
Multumesc foarte mult si sanatate la toata lumea!
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
25-04-2013, 06:48 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 25-04-2013 06:53 PM de SoulHealer.)
Mesaj: #2
RE: Prolaps de valva mitrala
Care boala, ca eu nu vad niciuna! PVM-ul nu este o boala in stadiul de care ai amintit, ci o stare, probabil congenitala, ca in majoritatea cazurilor. Acest lucru poate sa iti provoace cel mult cateva extrasistole izolate, fara semnificatie clinica. Va trebui insa sa ai grija sa asiguri un bun aport de magneziu din alimentatie. Cat despre tahicardie, cu siguranta ca a fost un eveniment izolat, in urma caruia ai facut si tensiune si ai capatat si o stare de anxietate, de care trebuie sa scapi pentru ca in rest, nu ai absolut nimic! Holterul a aratat acest lucru foarte clar.
Asadar, daca simti ca nu iti poti stapani anxietatea, trebuie sa mergi la un psihoterapeut, fie pentru o terapie de tip CBT (Cognitive Behavior Therapy) fir pentru un anxiolitic usor, fie pentru ambele.
Multa sanatate!
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
26-04-2013, 01:17 PM
Mesaj: #3
RE: Prolaps de valva mitrala
Multumesc din suflet pentru incurajari, m-ati mai linistit putin...
Sa va dea D-zeu multa sanatate.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)