Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Plante care stimulează lactația
08-10-2015, 05:53 PM
Mesaj: #1
Plante care stimulează lactația
Chimenul este celebru încă din bătrâni pentru efectul lui benefic asupra femeilor care alăptează. Acestea obișnuiau să bea supă de chimen ca să aibă lapte mai mult. În prezent, specialiștii recomandă consumul a 1-3 căni de infuzie pe zi care, pe lângă faptul că stimulează lactația, îmbunătățește calitatea laptelui. Infuzia se prepară din două lingurițe rase de semințe la 250 ml de apă fierbinte și are un gust dulce-picant cu note piperate, florale. Semințele de chimion au același efect benefic, doar un gust puțin mai amar decât chimenul. Ambele tipuri de semințe au aceeași formă, doar culoarea diferă (cele de chimion sunt mai deschise).

Fructele de fenicul sunt și ele recomandate în perioada alăptării. Se prepară o infuzie dintr-o linguriță de fructe zdrobite la 250 ml de apă și se bea după mesele principale. Ceaiul de anason se bea, în schimb, înainte de masă. Și el stimulează lactația, însă trebuie să știi că este contraindicat persoanelor cu ulcer.

Schinduful este o altă plantă care dă rezultat uimitor de rapid în sporirea lactației și, în plus, îmbunătățește metabolismul mamei. Se bea tot sub formă de infuzie. Alte ceaiuri indicate sunt cele de soc, busuioc, urzică. Pe de cealaltă parte, evită ceaiurile de mentă și iasomie, pentru că inhibă lactația. Citește prospectul pe fiecare produs, înainte de administrare.

Ceaiul Stimularea lactatiei este compus din fructe anason (Fructus Anisi), fructe de fenicul (Fructus Foeniculi), fructe de chimion (Fructus Carvi), urzică (Herba Urticae), roiniţă (Herba Melissae), cimbrişor (Herba Serpylli), mentă (Herba Menthae).
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)