Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 350 milioane de persoane sufera de depresie
10-10-2012, 05:08 PM
Mesaj: #1
Peste 350 milioane de persoane sufera de depresie
Peste 350 de milioane de persoane din lumea intreaga sufera de depresie sau de o tulburare mentala, potrivit celor mai recente date ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), publicate cu ocazia Zilei mondiale a sanatatii mentale, relateaza AFP.Potrivit estimarilor OMS, depresia este frecventa in toate regiunile lumii.
Un studiu realizat cu spirjinul OMS arata ca circa 5% din oameni sufereau de depresie in cursul ultimului an.
“Femeile risca mai mult (sa sufere de depresie) decat barbatii ", a declarat presei directorul departamentului de sanatate mentala si abuz de substante psihoactive din cadrul OMS, dr. Shakar Saxena.
Astfel, adauga el, numarul femeilor afectate de depresie este cu 50% mai mare decat cel al barbatilor. Incidenta mai mare a bolii la femei se explica indeosebi prin depresia postnatala care afecteaza o mama din cinci.
Depresia, arata OMS, se manifesta printr-un sentiment de tristete care dureaza cel putin doua saptamani si care impiedica desfasurarea unei vieti normale.
Ea rezulta din interactiunea unor factori sociali, psihologici si biologici, fiind adesea in legatura cu sanatatea fizica, o boala cardiovasculara putand, de exemplu, sa provoace depresia.
In plus, imprejurari deosebite - dificultati economice, somaj, catastrofe si conflicte - pot creste riscul de depresie. In forma sa cea mai grava, depresia poate duce la sinucidere. Aproape un milion de persoane se sinucid anual, multe din acestea suferind de depresie. Peste 50% din cei care au reusit sa se sinucida sufereau de depresie, arata Saxena, care precizeaza ca, cu cat tara este mai dezvoltata, cu atat incidenta sinuciderilor creste.
Multe din persoanele deprimate nu recunosc ca sunt bolnave. Prima etapa consta in recunoasterea depresiei si apelul la ajutor, arata OMS, care spune intr-un comunicat ca “cu cat tratamentul este aplicat mai devreme, cu atat este mai eficient”.
“Exista tratamente foarte eficiente impotriva depresiei. Din pacate insa, mai putin de jumatate din persoanele deprimate primesc ingrijirile de care au nevoie. Aceasta cifra este chiar mai mica de 10% in multe tari”, incheie dr. Shakhar Saxena.

Sursa: Agerpres

Piatra de încercare a caracterului omenesc este timpul. (Menander)
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)