Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pediatrii cer limitarea timpului petrecut de copii in fata ecranelor
25-10-2012, 10:18 AM
Mesaj: #1
Pediatrii cer limitarea timpului petrecut de copii in fata ecranelor
Medicii pediatri au cerut autoritatilor britanice stabilirea unor limite in ceea ce priveste timpul petrecut de copii in fata ecranelor de televizor sau calculator, din cauza efectelor asupra dezvoltarii, semnaleaza EFE.
Obsesia copiilor pentru televizor, calculator si jocurile video le afecteaza dezvoltarea fizica si cognitiva pe termen lung, dupa cum avertizeaza un grup de pediatri intr-un articol publicat in revista “Archives of Disease in Childhood”.
Potrivit medicului Aric Sigman, un copil britanic dedica in medie sase ore pe zi acestor activitatii acasa, pe langa timpul petrecut in fata ecranului calculatorului la scoala.
Pe plan cerebral, cel mai grav efect se inregistreaza in primii trei ani de viata ai copilului, deoarece atunci este mai multa nevoie de interactiune cu parintii, si nu cu un aparat.
In plus, riscul de a suferi de obezitate si probleme cardiace creste considerabil dupa doua ore pe zi de sedentarism.
Aric Sigman considera, astfel, ca autoritatile britanice ar trebui sa stabileasca o limita de doua ore pe zi pentru copiii cu varsta intre 3 si 16 ani, iar cei sub 3 ani nu ar trebui deloc sa intre in contact cu astfel de dispozitive.
In SUA, Canada si Australia s-au stabilit recomandari in ceea ce priveste numarul orelor petrecute de copii in fata ecranelor, dar acest lucru nu s-a intamplat in Marea Britanie, situatie care ii ingrijoreaza pe medicii pediatri de la Royal College of Paediatrics and Child Health.
Indiferent daca este vorba de telefoane mobile, console ori televizoare, copiii petrec din ce in ce mai mult timp in fata ecranelor. Pe zi ce trece, suntem tot mai ingrijorati, afirma Mitch Blair, membru al acestei institutii.
In SUA, Ministerul Sanatatii recomanda ca minorii sa nu petreaca mai mult de doua ore pe zi in fata ecranelor, iar Societatea de Pediatrie din Canada recomanda ca niciun copil sa nu aiba in camera sa televizor, calculator sau consola pentru jocuri video, potrivit sursei citate.

Sursa: AGERPRES

Piatra de încercare a caracterului omenesc este timpul. (Menander)
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)