Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oboseala la efort de la euthyrox?
12-03-2018, 09:40 AM
Mesaj: #1
Oboseala la efort de la euthyrox?
Buna ziua am 49 ani am facut 2 ablatii la inima si am hipotiroidism.Am luat tratament cu amiodarona care mi-a dereglat foarte tare tiroida,la TSH de 8 am luat doze de euthyrox de 87,5-100 dupa care am inceput sa am o oboseala in piept la mers...am ajuns ca nu mai pot iesi din casa de starile astea...pulsul in repaus fiind de 90-100.Dupa 3 luni cu doza de 100 mi-a scazut TSH la 0,33...mi s-a spus sa opresc tratamentul 2 zile si sa reiau cu doza de 50 euthyrox.Is cateva zile de atunci dar oboseala persista.Medicul cardiolog zice ca inima e bine si starea asta e de la tiroida si menopauza. Ar putea fi si altceva?
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
12-03-2018, 10:55 AM
Mesaj: #2
RE: Oboseala la efort de la euthyrox?
Precizez ca iau tratament cu irbesatan 150, tertensif1,5 betalog 50 2/zi...am incercat corlentor dar am avut palpitatii multe dupa el si fosfene in privire.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
12-03-2018, 11:54 AM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 12-03-2018 12:00 PM de ElenaM.)
Mesaj: #3
RE: Oboseala la efort de la euthyrox?
Este nevoie de cateva luni pentru a scapa de simptome, chiar dupa normalizarea analizelor. TSH de 0,33 nu mi se pare problematic daca ft3 si ft4 sunt in limite, ideal in jumatatea superioara. Endocrinologul nu ar trebui sa modifice doza doar pe baza tsh-ului. Daca a facut asta ar trebui sa cauti altul. Faptul ca ai scazut doza atat de mult iti va ridica tsh-ul peste limita in 2-3 luni. Orice modificare se face cu cate 12-25 mcg, timp de 6-8 saptamani.
O alta cauza pentru starile astea ar putea fi deficitul de fier, B12, folat sau vit D sau toate la un loc.
Poate ca ar trebui modificat si tratamentul pentru inima si cautat un cardiolog care sa colaboreze cu endocrinologul desi ar fi trebuit sa stie ca inima nu functioneaza fara T3.
Euthyrox se ia dimineata cu o ora inainte de masa doar cu apa si la distanta de 4 ore de alte medicamente. Il poti lua si inainte de culcare, la 2-3 ore dupa masa sau noaptea. Incearca o saptamana asa.
In ziua analizelor Euthyroxul il iei dupa recoltare.

Nu sunt medic, doar iubita lui Hashimoto...
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)