Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obezitatea
07-03-2017, 09:25 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 07-03-2017 09:27 PM de tassevasi.)
Mesaj: #41
RE: Obezitatea
Din ce am citit nu ai ambitie deloc sa slabesti ,pina nu vei renunta la dulciuri nu ai nici o sansa sa slabesti ori ce ai face .
Eu cu multa ambitie am renuntat in perioada ce am slabit 13-14 kg la orice dulce .
Tu daca vei consuma ciorbe ,si deojdie la pachet mare , nu uscata , la prinz friptura la gratar , cu putina piine , iti garantez ca vei slabi in 5 luni 20 kg. Problema e pina te obisnuesti fara dulce , exact ce cere creerul si sa consumi apa multa sa ai ce transpira .
Intradevar cu stupii f f multa lume se vaita de pierderi , inclusiv eu din 66 mai am 40,a fost un an cu infestare de paduchi f mare , vremea de anul trecut a fost prielnica dezvoltarii exponentiale a nr de paduchi in familiile de albine , daca nu le-ai tratat la timp nu au trecut iarna ce a fost tare grea .
Sanatate si numai bine .

PS La multi ani fericiti cu bucurii!!
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
15-04-2017, 03:24 PM
Mesaj: #42
RE: Obezitatea
(07-03-2017 09:25 PM)tassevasi a scris:  Din ce am citit nu ai ambitie deloc sa slabesti ...
Ambitie sa slabesc as avea, numai ca n-am ambitie sa nu mananc ... happy mai ales acuma cu platourile pline de prajituri si tigaile pline de hanturi ... happy)

Dar dimineata am vazut cantarul la 107 kg. Nu e cat mi-am propus, adica 105 kg, dar e pe aproape, am spart ritmul ascendent ... N-am luat drojdie, am aplicat doar reteta proprie, adica sport si muzica ... happy

S-aveti un Paste Fericit!! Va spune iepurasul ...
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
16-04-2017, 05:28 PM
Mesaj: #43
RE: Obezitatea
Hristos a înviat!!

Anul trecut de Paști am avut 130 kg, imc=40,1 la 180 cm. Vreau să spun că am avut greutatea între 110 și 115 kg de prin armata pînă acum vreo 15 ani, adică pînă pe la 40 ani cînd m-am retras din sportul de performanță. După aia m-am îngrășat rapid vreo 25 kg, ajungînd pînă pe la 140 kg, chiar și mai mult. Nu era tare bine, probabil și asta avînd un rol important în necazul pitpalacului. Acumularea kg s-a realizat doar din lipsa mișcării și a efortului fizic, dieta rămînînd cam la fel, dacă nu mai subțire ca înainte. Am slăbit după cîțiva ani la 130 kg, doar din mișcare și efort, participînd la antrenamente și în cantonamente.

Anul trecut am slăbit 20 kg, umblînd și la păpică, adică eliminînd de tot masa de seară, combinat cu mișcare, aproape zilnic pînă la 10 km de alergare ușoară, așa ca să fie împăcată și inimioara. După sărbătorile de iarnă am pus vreo 3-4 kg, de care am reușit să mă despart, ajungînd acum la 107 kg. Sigur, indicele de masă corporală și acum este mare, respectiv 33,02, mai mic oricum ca 40,12 cît l-am avut acum un an, indice care mă încadrează în clasa de obezitate. Mi-am pus în cap să ajung pînă la 100 kg, să văd cum arată cîntarul la greutatea asta, greutate pe care n-am avut-o de prin liceu. Diferența se simte și acum, altfel mă mișc, respir, altfel funcționează întregul organism. Nu chiar ca la 20 de ani dar totuși, altă viață ... happy

Nu pot și n-am putut să mă despart de gusturile cunoscute din tinerețe, o masă pe zi o rezerv să-mi satisfac toate poftele și gusturile. Prefer să nu mănînc deloc decît să mănînc draci beți cu care nu-s obișnuit. Nu mănînc mîncăruri tip fast food, nici paste făinoase în cantități exagerate, nici băuturi acidulate, dar mănînc mîncare ca la bunica, de la mămăligă cu brînză, sau cu zămuță pe pui de găină, la mălai cu lapte, sarmale cu păsat și ciuperci, slănină cu roșii sau care or mai fi. Beau și un pahar de horincă înainte de masă, tot de la tata de acasă, și un pahar de vin după, și cam atît ... Am încercat și încerc să găsesc cumpătarea străbunilor noștri, chiar și înțelepciunea lor, care spune că nu mîncatul pînă te saturi te îngrașă cît hămiseala de după aia, adică lăcomia la tot ce vede ochiul sau simte nasul ...

S-aveți sărbători luminate!! Și ușoare ... happy
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)