Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obezitatea
22-01-2017, 10:13 AM
Mesaj: #31
RE: Obezitatea
Sunt o sumedenie de factori care influenteaza metabolismul, cum ar fi predispozitia genetica, sedentarismul, varsta (dupa 40 de ani metabolismul ince3tineste cu 5% la fiecare 10 ani), somnul de proasta calitate ( care creste si riscul de diabet de tip II), anumite medicamente (in special cele antipsihotice), dietele dezechilibrate (sunt de preferat mesele mici si mai dese), dezechilibre hormonale (hipotiroidismu), sau disfunctii hepatice (steatoze) si chiar si schimbarile de vreme (in anotimpul rece predomina sedentarismul, apar depresii si tendinte de supralimentatie compensatorie).
Ai deci de luptat cu multi factori, dar incontenstabil, miscarea, efortul fizic constant, moderat, iti vor fi de ajutor.
Succes!
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
22-01-2017, 12:34 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 22-01-2017 12:47 PM de tassevasi.)
Mesaj: #32
RE: Obezitatea
(22-01-2017 09:12 AM)Electron a scris:  În procesul de slăbire cred că principalul factor este ... aerul ... sau respirația. Un aeraj, sau un tiraj ca lumea, întreține arderea totală ... lipsa oxigenului duce la o ardere incompletă și acumularea de țesut adipos ...

Vin in sprijinul tau cu un exercitiu ,pe cit de banal ,pe atit de eficient legat de ce spui tu si poate eficient in lupta cu ceilalti factori cum spune Soul.
Din pozita in picioare putn departat , mina stinga la orizontala iar mina dreapta in dreprul inimii, tragi cit poti de mina stinga spre spate dar in acelasi timp bazinul fortezi spre dreapta , de se produce o mica forfecare a trunchiului si automat a cavitatii toracice si simti cum se elimina aerul din plamini fara sa-ti dai seama si fara un alt efort suplimentar .
Acelasi lucru il faci invers cu mina dreapta in aceiasi ordine , nu e greu deloc . faci alternativ stiga dreapta pina cind transpiri putin si simti o mica jena la pectorali , daca nu simt inseamna ca nu tragi destul de tare de brate inspre spate , asta numai dimineata cu geamul deschis putin chiar daca afara sunt grade cu minus .
Repeti acet exsrcitiu cit vrei ti , urmate de rotiri de brate fata spate .
Mai e un exer. practic asemanator tot cu aceleasi efecte de eliminare a tot aerului din plamini in felul urmator ;
Tot din aceiasi pozitie duci mina dreapta la urechea stinga ,stind pe loc si acum fortezi partea de sus cu umerii spre stg si bazinul spre dre in asa fel sa se produca aceiasi forfecare si automat aerul din plamini se elimina singur , se repeta aceiasi treaba cu partea cealalta , e ca si cum ai da upercururi in gol st , dr .
Eu aceste exerciti le practic de zeci de ani cu un rezultat f f bun si nu numai acestea .
Poate te-am plictisit si acum iti doresc numai bine .

Electron , acum am vazut ca tu esti sportiv , scuza-mi postarea sti tu mai bine ce e de facut ca sa slabesti in cantonamente .
Numai bine .
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
23-01-2017, 11:02 AM
Mesaj: #33
RE: Obezitatea
(22-01-2017 10:13 AM)SoulHealer a scris:  Sunt o sumedenie de factori care influenteaza metabolismul ...

E clar că sunt o sumedenie de factori care influențează metabolismul, cei mai importanți care îl influențează în mod negativ, după mine, fiind artificiile și artificialul care ne ghidează și ne conduc viața. Cei legați de natură și natural, de simplitate și cumpătare, n-o să aibă probleme de nici un fel, nici de obezitate.

Eu am învățat de la bunicul meu, care a trăit 91 de ani fără să fi cunoscut boala, că ăla nu e OM care lăsat singur într-un mediu natural nu se poate descurca precum un animal. Cum poți să spui că ești mai evoluat ca un animal cînd nu-ți stăpînești și controlezi instinctele primare? Sau celelalte instincte și pofte cărora le suntem sclavi? Ziceau bătrînii că nu foamea ne îngrașă ci lăcomia, pofta și hămniseala de orice ne-ar putea mîngîia simțurile. Și balotăm în neștire ...

Iar concluzia pe care am tras-o eu, din mulțimea de factori care influențează metabolismul, că cel mai important lucru în procesul de slăbire este respirația, m-am gîndit că fără oxigen nu este posibilă arderea. Ca arderea să fie completă este nevoie de oxigen! Legătura cu natura într-un mediu curat, cu respirația naturală a copilului, nu are cum să ducă la obezitate.
(22-01-2017 12:34 PM)tassevasi a scris:  Poate te-am plictisit si acum iti doresc numai bine ....

Nu m-ai plictisit, orice experiență personală e bine venită. Am fost sportiv, acum la 55 de ani, nu prea mă mai pot lăuda. Dar am rămas totuși legat de sport în general ...

Cele bune!!
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
23-01-2017, 05:57 PM
Mesaj: #34
RE: Obezitatea
Anul trecut am slăbit 20 kg, de la 130 la 110. Mă gîndesc să nu fie probleme anul ăsta să mă despart de încă 10 kg. happy
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)