Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nevrita optica retrobulbara
08-02-2018, 02:14 PM
Mesaj: #1
Nevrita optica retrobulbara
Buna ziua, saptamana trecuta luni, m-am trezit cu vedere incetosata la ochiul drept, am observat cand am vrut sa ma machiez. Marti am mers la un doctor oftalmolog, mi-a spus ca nu apare nimic ochiul si fundul ochiului are aspect normal, si sa revin pentru corectie. Am mai mers si la un alt doctor sa mai cer o parere, dupa primele investigatii acelasi raspuns, nu am nevoie de ochelari, ochiul si fundul ochiului se prezinta foarte bine, dar am mai efectual si un camp vizual, macula si nerv optic. Mi-au aparut unele dereglari la campul vizual, la ochiul drept, de aceea mi-a prescris sa efectuez si analiza PEV-urilor.

Dioprii: Or: Avg +1, Se +0.88, cyl -0.25m ax 125, Ol Avg +0.75, Se + 0.63, cyl - 0.25, ax 71.
Tod 14 mmHg noncontact fara ttt, Tos 13 mmHg noncontact.
examen pol anterior: Ao conjunctive transparente fara secretie RFM prezent, ao pupila reflexiva, centrala, rotunda, ao motilitate prezenta in toate cadranele, ao cristalin transparent, od rapd cu un punct de opacitate sub, post. simt cromatic os normal usor desaturat la rosu verde - la cartea cu cifre si litere mi-a facut fost greu sa observ unele caractere.

Foao cu dilatare papila plana contur pastrat excavatie cu rap c/d od 0.2 si os 0.2 artere si vene cu aspect normal, macula cu reflex foveolar retina pol posterior fara modificari subtire cu vizibilitatea desenului coroidian.

Refractie od 0dsf -0.25 dcyl as 112, os 0dsf 0dcyl ax 0. Se efectueaza cv otopol full, ao od scotom paracentral nazal ao mici scotoame periferice nesistematizate nazal, oct macular od grosime si structura normala, oct noao rnfl in limte normale.

Diagnostic de trimitere: OD suspiciune nevrita optica retrobulbara
Istoric: AVOD: 0.63 fc nc AVOS 1 fc, Exam pol ant AO normal OD usor RAPD, simt cromaticod desaturare la rosu si verde usoara, FOAO normal cv od scotom paracentral nazal

Pattern PEV
Se realizeaza Pattern PEV AO-REtiport – roland consult cu electrozi gold cup midline. 1, 0 deg - P-VEP latenta P100: OD 135, 0 ms amplitudine P100 : 4, 81 microV P-VEP latenta P100: OS 111, 0 ms amplitudine P100 OS: 22, 1 microV 15 min – latenta P100 P-VEP OD –145, 6 ms amplitudine P100 : 4, 84 microV P-VEP latenta P100: OS 115, 1 ms amplitudine P100 OS: 30, 4 microV
Flash PEV1, 4Hz
latenta P2: OD 120, 2 ms amplitudine P2 5, 43 microV latenta P2 :OS 90, 2 ms amplitudine P2 3, 74 microV

Concluzii
Pattern PEV pe OD la 1 grad si la 15 min : unda P100 este de latenta crescuta si cu amplitudine scazuta, iar la OS unda P100 la 1 grad si 15 min de amplitudine si latenta normala, sugestiv pentru o disfunctie a nervului optic OD, nevrita optica retrobulbara faza acuta. La stimularea Flash PEV, la AO latenta si amplitudinea undei P2 sunt in limite normale cu o usoara asimetrie interoculara din punct de vedere al morfologiei.

Din spusele doamnei dr. 75% este vorba de o scleroza multipla, pentru care trebuie sa fac neaparat un RMN si sa vad un dr. neurolog. Am fost si la control la neurolog, mi-a facut o consultatie totul pare ok, urmeaza RMN-ul.
Am trecut si printr-o perioada de 3 saptamani destul de stresanta cu examen si cautarea unui job.

Mentionez ca am avut mereu o vedere buna, fara niciun fel de problema, alte simptome nu au fost, decat uneori oboseala in ochi. Am varsta de 27 de ani. Am inceput sa iau azi Epinerv si supliment alimentar cu vitamina B - Beviplex N.

Care sunt motivele? Cat de grav este? Sunt se trateaza? Mai am nevoie de o parere deoarece totul este asa brusc si nu imi vine efectiv sa cred. Va rog ajutati-ma cu un sfat deoarece sunt socata
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
08-02-2018, 03:01 PM
Mesaj: #2
RE: Nevrita optica retrobulbara
Din pacate, problemele tale sunt prea complicate pentru a ne permite sa oferim o parere. Probabil ca este o problema trecatoare datorata oboselii, solicitarii oculare ca urmare a fortarii lor pe fondul necesitatii de a purta lentile de corectie. Urmeaza tratamentul indicat de neurolog si vezi daca are efect. Sunt convins ca vei rezolva problema daca vei avea grija sa nu mai soliciti prea mult ochiul, o perioada.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
14-02-2018, 08:29 PM
Mesaj: #3
RE: Nevrita optica retrobulbara
Am efectuat RMN-ul. A iesit ok cu exceptia:modificari inflamatorii sinusale etmoidale si maxilare - chist retentiona/ mucocel maxilar drept. Acumulare lichidiana de aprox 15 mm inchistata in recesul inferior ak sinusului maxilar drept si in mai mica cantitate la nivelul peretelui intern al sinusului maxilar drept. Ma puteti ajuta cu o interpretare?
Poate afecta acest lucru si vederea?
Multumesc!
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
14-02-2018, 10:07 PM
Mesaj: #4
RE: Nevrita optica retrobulbara
E nevoie sa discuti cu un specialist in chirurgie maxilo-faciala pentru ca poate este nevoie de o interventie de eliminare a chistului si drenare a sinusurilor afectate. Da, cred ca e posibil sa influenteze vederea.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
15-02-2018, 09:20 PM
Mesaj: #5
RE: Nevrita optica retrobulbara
Am fost azi la neurolog pentru a interpreta si dansul RMN -ul, nervii optici sunt perfecti, nu au nicio legatura cu inflamatiile etmoidale si maxilare.
Am fost la ORL tot azi, mi-a facut o fibroscopie, in urma careia mi-a zis ca sunt ok: dns usoara, cni hipertrofiate bil - meatul mij lober, cavum liber. Mucocelul glandelor salivare K11.6, deviatia septului nazal, congenitala Q67.42.
Mi-a spus ca vederea nu este afectat de aceste inflamatii/mucocel. Ca trebuie sa merg iar la oftalmologie.
Chiar nu mai stiu unde sa merg, daca imi poate recomanda cineva un doctor oftalmolog.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
22-02-2018, 12:06 AM
Mesaj: #6
RE: Nevrita optica retrobulbara
Imi poate recomanda cineva un doctor oftalmolog?
Sau o parere dupa vizita de la ORL?
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
22-02-2018, 12:59 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 22-02-2018 12:59 PM de SoulHealer.)
Mesaj: #7
RE: Nevrita optica retrobulbara
La clinica Oculus de pe Cal. Floreasca, au echipamente performante cu care se poate stabili mai precis despre ce e vorba. Oricum, cred ca problemele din sfera ORL nu pot fi ignorate si ar trebui rezolvate si ele, chiar daca nu au legatura cu problemele oculare. Cred ca e greu de afirmat categoric ca nu au nicio influenta.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)