Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Neregularitati analize sange
07-07-2020, 12:02 AM
Mesaj: #1
Neregularitati analize sange
Buna seara,

Mi-au venit analizele facute la sange si am o neregularitate in privinta procentajului PDW/ Latimea distributiei trombocitare. Aceasta valoare a fost exprimata doar in procentaj. Mi-a iesit 22.50%, iar valorile de referinta sunt intre: 11-18%.

Celelalte analize sunt toate normale, fie ca vorbim de procentaje sau de valoarea in sine, inclusiv trombocite, volum trombocitar mediu, trombocitocrit.

De asemenea: fierul, proteina c reactiva - cantitativ, feritina sunt normale.

Vreau sa precizez ca am o programare, insa mai devreme de saptamana viitoare nu s-a putut, si simt ca innebunesc daca mai caut mult despre PDW, intrucat datele sunt destul de putine... ceea ce am citit despre un PDW marit ma sperie si nu am vazut nimic care sa ma linisteasca.

Imi puteti spune, va rog, daca 4.5% peste valoarea admisa si cu nicio alta "iesire" din interval a altor parametri, reprezinta o modificare semnificativa care ar trebui sa ma ingrijoreze?

Context: femeie, 30 de ani, nu sunt insarcinata.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
07-07-2020, 08:23 AM
Mesaj: #2
RE: Neregularitati analize sange
Nu, nu ar trebui sa te ingrijoreze. Astfel de variatii ale parametrilor sanguini ce descriu distrbutii eritrocitare sunt frecvente si pot fi temporare sau permanente, fara sa aiba o neaparat o semnificatie clinica. Repeta analiza peste o luna, doua...
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
 Mulţumiri acordate de: maria.c
07-07-2020, 03:00 PM
Mesaj: #3
RE: Neregularitati analize sange
(07-07-2020 08:23 AM)SoulHealer a scris:  Nu, nu ar trebui sa te ingrijoreze. Astfel de variatii ale parametrilor sanguini ce descriu distrbutii eritrocitare sunt frecvente si pot fi temporare sau permanente, fara sa aiba o neaparat o semnificatie clinica. Repeta analiza peste o luna, doua...

Sunt aceste variatii normale si in cazul latimii distributiei trombocitare/PDW? PDW este singurul parametru care nu se incadreaza in limitele laboratorului si pe care le-am depasit.

Multumesc mult pentru raspuns.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)