Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Necroza miocardica
23-03-2018, 11:51 AM
Mesaj: #11
RE: Necroza miocardica
Buna ziua,
am ajuns si la d-nul profesor, s-a uitat pe toate evaluarile, a vizualizat cele 2 CD-uri cu coronarografii iar parerea lui a fost urmatoarea:
vasul de sange care a avut initial obstructie de cca 90% s-a mai eliberat usor prin drenarea ateromului ce a provocat IMA, muschiul din jurul necrozei se iriga usor dar nu suficient astfel ca persista ischemia in locul afectat.
Procentul de 5% in opinia dansului nu ridica probleme, de altfel tot ce este sub 10% nu reprezinta o urgenta, iar in ceea ce priveste terapia din punct de vedere medicamentos sa raman pe tratamentul prescris initial, iar din punct de vedere interventional imi poate propune montarea unui stent (vasul de sange este mai largut si ar permite montarea stent-ului) dar, pentru ca este un dar, nu este foarte convins daca ar castiga ceva in afara de o usoara imbunatatire a irigarii muschiului in zona necrozei.
Concluzia finala a fost ca el ar introduce un stent daca ar fi in locul meu.
Sunt complet zapacit ... nu stiu ce sa fac. Care este abordarea corecta ? Care este evolutia pe termen lung intr-un caz sau altul ? Cum pot evita aparitia insuficientei cardiace ? Sunt doar cateva intrebari care mi le pun zilnic.
In general starea de sanatate este buna, dar in cursul noptii trecute m-am trezit cu ameteala, cu tensiune 15 cu 10 (nu sunt hipertensiv din monitorizarile medicilor). Dar deoarece IMA facut a fost cu simptome de ameteala puternica, iar am intrat in panica.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
23-03-2018, 12:08 PM
Mesaj: #12
RE: Necroza miocardica
Ameteala era de la tensiunea usor crescuta. Ar trebui sa o monitorizezi de vreo 3 ori pe zi. Ar trebui sa controlezi cumva anxietatea. Urmeaza tratamentul, evita o vreme eforturile prea intense, tine un regim alimentar cu cat mai putina sare si verifica si rinichii.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)