Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medicina Tibetana
14-11-2013, 08:24 PM
Mesaj: #1
Medicina Tibetana
Sistemul medical tibetan reprezintă una dintre cele mai vechi tradiții medicale din lume și este o parte integrantă a culturii tibetane care se bazează pe filosofia și psihologia budistă.
Deoarece omul, pentru a spuraviețui, a depins dintotdeauna de natură, nevoia instinctivă de sănătate l-a ghidat să descopere remediile pentru cele mai complexe boli în surse naturale.
Pentru diagnosticare, medicina tibetană nu folosește aparate moderne și sofisticate. Diagnosticarea se face prin luarea pulsului pacientului și prin testarea urinei, iar exactitatea unui astfel de diagnostic este incontestabilă.
Pentru tratament, în medicina tibetană se folosesc doar medicamente ce au la bază surse naturale – plante sau substanțe organice.
O importanță deosebită se acordă dietei pacientului. Fiecărui pacient, în funcție de dezechilibrul de care suferă și în funcție de tipul constituțional înnăscut, i se recomandă un regim alimentar care să contracareze boala de care suferă.
De aceea, un regim alimentar adecvat, în funcție de tipul constituțional înnăscut, este acordat și celor sănătoși, pentru a preveni bolile la care sunt predispuși.
Terapia secundară (acupunctura, împachetările cu minerale, cauterizarea etc.) este tot atât de importantă ca şi administrarea medicamentelor.
Medicina tibetană tratează boli de la cele mai simple până la cele mai complexe, unele dintre ele considerate incurabile de către medicina alopată. De exemplu, cele mai multe forme de diabet sunt vindecabile, la fel și cancerul în primele două stadii, 90% dintre bolile mintale pot fi vindecate complet dacă pacientul vine la timp, cooperează cu medicul şi se angajează în meditaţiile prescrise şi în practicile de purificare.
Nu exstă boli nevindecabile ci doar pacienți care nu se pot vindeca. Foarte important de reținut este faptul că în procesul de vindecare, rolul cel mai important îl are pacientul, medicul este doar un ghid care ne poate conduce spre sănătate.

http://tibetanhouseromania.com/trup/
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)