Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 1 voturi - 5 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lipotimia
23-02-2010, 06:03 PM
Mesaj: #1
Lipotimia
Este o senzatie de pierdere iminenta a constientei.
Persoanele care au tendinta la lipotimie sau lesin sunt persoane deosebit de fragile si sensibile, de ceie mai multe ori cu carente minerale multiple (calciu, magneziu, fier, fosfor, zinc, siliciu etc), care nu se alimenteaza corespunzator si care traiesc emotional in mod exagerat toate starile interioare.
O lipotimie se observa mai curand la subiectii hipersensibili, cu ocazia unei emotii, unei contrarietati, cand nervul pneumogastric este stimulat. Poate surveni in cursul unei dureri subite, al unei luari de sange, a unei mese copioase luate intr-o atmosfera inchisa sau atunci cand sinusul carotidian, sediul baroreceptorilor, este comprimat. O lipotimie este un rau treptat in care subiectul are o impresie de cap gol, de incetosare a vederii, are nevoie sa se intinda. El are tulburari trecatoare ale constientei, este palid, transpira. In cateva minute, de cele mai multe ori, subiectul revine la starea normala incercand, eventual, impresia unei oboseli. In anumite cazuri, lipotimia poate fi urmata de o sincopa (pierderea constientei). In general, este vorba de o tulburare benigna. Subiectul trebuie sa se intinda, sa nu i se dea bauturi alcoolizate si sa fie sustras, daca e posibil, din circumstantele declansante. Daca raul se reproduce, este preferabil sa fie consultat un medic.

PORTAL MEDICAL: http://www.medical-bucuresti.ro
Vizitează site-ul acestui utilizator Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
10-08-2013, 02:14 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 10-08-2013 02:17 PM de Nikole.)
Mesaj: #2
RE: Lipotimia
Am mai scris si la alte rubrici de starile mele din ultimul timp si anume senzatia de lesin. Nu stiu daca e lipotimie ...Dintr-o data apare aceasta stare, fara nicio cauza anume, o lipsa de putere din ce in ce mai mare, sfarseala in tot corpul , senzatia ca pic jos..mi-e teama sa nu-mi pierd cunostinta. Uneori este insotita de transpiratii, deseori de greata si alteori de bolboroseli la stomac . Dureaza cateva minute. Sunt din ce in ce mai dese.
Mi-am facut analizele de sange - minerale, cele legate de anemie(fier) , hemoleucograma, ecografie abdominala, toate sunt bune. In afara unei spondiloze accentuate nu am altceva( ma rog...am avut tpsv, ablatia..dar iau betalok zilnic , pulsul meu fiind acum in jur de 70). Deci nu le pot lega nici de inima..Pulsul e bun, tensiunea buna...
Nu mai stiu ce investigatii sa fac ? De stomac ? Ce anume ar putea da starea asta de lesin aparuta brusc, pt ca nu o mai suport sad. Mi-e teama de fiecare data sa nu lesin..mi-e teama sa mai ies uneori singura, sa stiu ca macar pot anunta pe cineva ...Stiu ca afecteaza psihicul, de fapt simt...dar cum sa depasesc starea asta ?
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
10-08-2013, 04:07 PM
Mesaj: #3
RE: Lipotimia
Nico, problema pe care o acuzi poate fi cauzata de o hipoglicemie tranzitorie sau o circulatie cerebrala deficitara, probabil pe fondul spondilozei de care vorbeai. Aceasta pare cauza cea mai probabila, mai ales daca transpiri la ceafa, stai in zone cu aer conditionat. Cauta frunze proaspete de brusture si aplica metoda de tratament pentru spondiloza de pe internet. Am auzit ca da rezultate spectaculoase.
Masoara glicemia cand ai astfel de stari pentru a vedea daca nu e cumva cam mica, mai ales ca vorbesti de transpiratii asociate. In sfarsit, legat de circulatia cerebrala, fa o ecografie doppler carotidiana, mai ales daca in trecut ai avut probleme cu colesterolul,
Sanatate.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
10-08-2013, 07:05 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 10-08-2013 07:10 PM de Nikole.)
Mesaj: #4
RE: Lipotimia
Glicemia e buna, am facut chiar acel test ce masoara pe ultimele 2 luni ..acum nu stiu daca e doar media buna si sa fi avut cresteri bruste ..o singura data am prins cand ma simteam asa si am luat glicemia, era 100 , dar la cateva minute dupa ce am avut senzatia aceea de lesin. Doppler , la fel, am facut, a iesit totul in regula . Referitor la spondiloza(un dr a spus ca ar fi de fapt hernie) ..eu greu o tolerez, nu ma doare umarul, nu-mi amorteste nici mana, in schimb am ameteli ff mari, dezechilibru, uneori parca am o stare de betie, buimaceala..parca sunt pe alta lume. M-am obisnuit cat de cat cu ele, adica nu ma mai sperii asa , stiu macar care este motivul, dar lesinul asta..ma dispera. Multumesc mult, sanatate maxima ! happy
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)