Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Laboratorul tau de analize de-acasa
19-04-2013, 02:19 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 19-04-2013 09:45 PM de SoulHealer.)
Mesaj: #1
Information Laboratorul tau de analize de-acasa
Deschid acest topic nu cu intentia de a incerca sa acreditez ideea ca analizele facute in laboratoarele de biochimie cu reactivi si aparatura profesionala ar putea fi inlocuite cu ceva asemanator, dar la domiciliu! Nici vorba de asa ceva! Acest lucru este fie imposibil, fie periculos! Ceea ce imi doresc, este sa obtinem rezultate care sa ne orienteze cautarile spre un medic specialist atunci cand ne confruntam cu probleme de sanatate si nu stim de unde sa incepem investigatiile. Sigur, acasa, cu metode empirice si fara a avea prea multe substante la dispozitie, este destul de dificil sa obtinem niste rezultate cat de cat corecte. De aparatura medicala nu mai vorbesc, pentru ca putem avea la dispozitie doar cateva aparate medicale cu care ne putem masura glicemia, colesterolul, tensiunea arteriala, parametri extrem de importanti, a caror monitorizare, mai ales in cazul bolnavilor cronici, este esentiala.
Ce alte "analize" am mai putea face acasa, atunci?! Veti ramane surprinsi de cat de multe astfel de determinari calitative si chiar cantitative putem face cu putinele posibilitati pe care le avem la domiciliu fiecare dintre noi!
Sper ca veti contribui cu totii la acest topic, pentru ca sunt convins ca foarte multi dintre voi cunosc astfel de metode empirice, care au trecut proba timpului si si-au dovedit eficacitatea, atunci cand alte posibilitati nu au existat sau cand accesul la serviciile medicale era imposibil.
Haideti sa vedem impreuna ce anume putem face in linistea caminului pentru a gasi mai repede raspunsuri la problemele de sanatate cu care ne confruntam si mai ales, lucru extrem de important, sa identificam probleme de care nu stim inca!

1. Am oare candida albicans in tractul gastro-intestinal?

O intrebare pe care multi dintre noi si-o pun cand avem obiceiul sa scoatem limba la cel care ne priveste din oglinda. O limba incarcata, albicioasa, ne face imediat sa ne gandim la aceasta posibilitate si este bine sa verificam asta inainte de a merge la doctor pentru a obtine un raspuns final. Sa ne amintim ca aceasta ciuperca se dezvolta in colon si apoi prin inmultire (ceva asemanator drojdiei) migreaza in intestinul subtire, stomac, tractul digestiv superior, ajungand pana la faringe, limba, cavitatea bucala. In stomac provoaca indigestii, balonari iar in cavitatea bucala schimba gustul mancarii prin incarcarea papilelor gustative. In colon ataca flora microbiana si afecteaza serios digestia. Cu siguranta ca fiecare a experimentat aceste simptome dupa un tratament mai dur cu antibiotice fara utilizarea unor probiotice care sa protejeze flora intestinala.
Ce-avem de facut este destul de simplu. Intr-un pahar curat cu apa tinut de seara in baie, pentru a ne reaminti sa facem testul, fara a ne spala pe dinti, fara a manca sau bea apa dupa ce ne-am sculat, scuipam un volum suficient de saliva fara a sufla cu putere. Dupa cel putin 1 minut (maxim 30 minute) ne uitam ce s-a intamplat. Daca saliva ramane la suprafata apei, cu o mare probabilitate nu avem o candidoza bucala. Daca insa observam filamente coborand spre fundul paharului, sau mici particule in suspensie si mai ales o depunere ca o drojdie pe fundul paharului, atunci, tot cu o mare probabilitate, avem o candidoza!
In acest caz trebuie sa mergem sa facem o antibiograma a secretiei linguale pentru a avea confirmarea si a putea incepe imediat tratamentul pe care ni-l va recomanda medicul internist sau gastroenterolog. Testele decisive se fac din sange (IgG, IgA, IgM) si la nivele crescute confirma in mod cert existenta candidozei.
E timpul sa punem capat unui disconfort gastric care ne pune sanatatea in pericol daca neglijam acest lucru prea mult timp!

P.S. Va rog sa continuati prin numerotarea subiectelor postate in ordinea lor numerica obisnuita.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
 Mulţumiri acordate de: georgiana , draghici , twinport
09-05-2013, 09:47 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 09-05-2013 09:50 PM de SoulHealer.)
Mesaj: #2
RE: Laboratorul tau de analize de-acasa
2. Am oare intoleranta la gluten?

Intoleranta la gluten este legata de aproape 55 de afectiuni diferite! Este o situatie greu de acceptat, in conditiile in care mai bine de 99% din cei ce au o astfel de intoleranta la gluten sau chiar boala celiaca nu sunt diagnosticati!
Sa ne reamintim care sunt cele doua situatii posibile:
- intoleranta la gluten + afectarea mucoasei duodenale = bola celiaca
- intoleranta la gluten + mucoasa intestinala neafectata= intoleranta alimentara la gluten
Cum putem descoperi daca avem o astfel de intoleranta la gluten pentru a lua masurile de contracarare a ei si a elimina practic tulburari sau afectiuni pe care nici noi si nici medicii nu le-au putut corela cu aceasta intoleranta? Evident, facand un test de intoleranta la gluten disponibil in multe din laboratoarele clinicilor medicale.
Desigur, acest test nu il putem face singuri acasa, dar putem, bazandu-ne pe 10 semne majore ale acestei intolerante sa ne hotaram in sfarsit sa il facem!
Iata cele 10 semne care sunt strans legate de acest tip de intoleranta:

1. Probleme digestive permanente cum ar fi balonarea, eructatiile, flatulenta intestinala, diareea și chiar constipația (in special copiii sunt predispusi la constipatie dupa ingestia de produse ce contin gluten).
2. Keratoza pilara, cunoscuta si sub numele de "piele de gaina" pe partea din spate a bratelor. Aceast apare ca rezultat al unui deficit de acizi grasi și de vitamina A, secundar, procesului de malabsorbție ce insoteste deteriorarea mucoasei jejunale a intestinului subtire (in boala celiaca)
3. Oboseala frecventa, lipsa de ideatie, senzație de oboseala după o masă cu alimente care conțin gluten.
4. Diagnosticul cert al unei boli autoimune cum ar fi tiroidita Hashimoto, artrita reumatoidă, colita ulcerativă, lupus eritematos sistemic, psoriazis, sclerodermie sau scleroza multiplă.
5. Simptome neurologice, cum ar fi amețeli sau senzații de dezechilibru pasager.
6. Dezechilibre hormonale, cum se regasesc in sindromul premenstrual, sindromul ovarelor polichistice, infertilitate inexplicabila.
7. Migrene si dureri de cap frecvente.
8. Diagnosticul de oboseala cronica sau fibromialgie mai ales in situatiile in care medicul nu poate descoperi cauza acestor stari de oboseala sau de durere musculara.
9. Inflamarea, tumefierea sau durerea în articulații, cum ar fi ale degetelor, genunchilor sau soldurilor.
10. Probleme legate de dispozitie, anxietate, depresie, modificări frecvente ale starilor de spirit și deficitul de atenție.

Asadar, daca aveti cateva din aceste manifestari, nu ezitati sa va faceti un test de intoleranta la gluten. Daca testul este pozitiv, faceti imediat o endoscopie digestiva superioara pentru a vedea daca mucoasa intestinala a fost sau nu afectata. Veste buna este ca situatia se poate remedia, prin instituirea unui regim dietetic adecvat. Vestea rea este ca va trebui sa eliminati pentru totdeauna glutenul din alimentatie! sad
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
 Mulţumiri acordate de: georgiana , twinport
11-05-2013, 09:35 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 11-05-2013 09:39 PM de SoulHealer.)
Mesaj: #3
RE: Laboratorul tau de analize de-acasa
3. Oare tiroida mea functioneaza corect?

Glanda tiroida este una dintre cele mai importante glande din organism avand in vedere ce efecte are dereglarea bunei ei functionari asupra metabolismului zaharurilor, proteinelor, grasimilor si vitaminelor, dar si asupra unor organe, a dezvoltarii si sanatatii sistemului nervos si a celui osos. Multe dintre tulburarile si suferintele pe care le acuza marea majoritate dintre noi, au la baza o dereglare a procesului de producere a hormonilor tiroidieni ce controleaza modul cum se desfasoara metabolismul, dereglare pe care fie o sesizam destul de tarziu, fie o ignoram si pe cale de consecinta batem la usa a nenumarati doctori in incercarea de a descoperi cauza tulburarilor extrem de variate pe care le acuzam.
Avem la dispozitie o metoda extrem de simpla prin care putem estima daca tiroida noastra este hipo sau hiperactiva si devine imperios necesar de a merge la medicul endocrinolog pentru un screening complet, profesional, care sa stabileasca un diagnostic fara echivoc si un tratament adecvat pentru a readuce tiroida in parametrii ei normali de functionare sau a restabili nivelul seric al hormonilor tiroidieni.
Tot ce avem nevoie pentru acest test sunt un simplu termometru cu mercur si o foaie de caiet de matematica pe care sa putem trasa un grafic al valorilor masurate zilnic!
Temperatura se va masura in fiecare dimineata, imediat dupa trezire, in pat, de preferinta la aceeasi ora a diminetii. Ar fi bine ca somnul sa fie cat mai odihnitor pentru ca temperatura masurata sa fie cat mai fidela. Este desigur vorba de temperatura bazala, pe care doamnele si domnisoarele si-au masurat-o probabil de multe ori in acelasi mod pentru a detecta momentul ovulatiei in cadrul ciclului menstrual, moment propice procreatiei, sau dimpotriva, evitarii ei. happy
Temperatura se va masura cu termometrul cu mercur (este cel mai precis!) la subrat, timp de 10 minute. Sigur, se poate folosi si un termometru digital, mai putin precis in opinia mea, conform instructiunilor de utilizare. Nu uitati sa va epilati bine la subrat si sa luati temperatura doar daca acesta este uscat, stiut fiind ca transpiratia scade temperatura locului in care se produce.
O temperatura bazala in limite normale, variaza intre 36,5-36,7 grade Celsius. Masurarea temperaturii se va face timp de cel putin 3 zile consecutiv. Daca doamnele sau domnisoarele sunt la menstruatie, este bine sa astepte macar 3 zile de la inceputul ciclului inainte de a masura temperatura si masurarea ei sa se faca pe o durata de 3-10 zile, pentru o mai mare acuratete a rezultatelor.
Daca temperatura medie rezultata din graficul de valori inregistrate este sub 36,5 grade Celsius, atunci cu o mare probabilitate tiroida este hipoactiva. Daca dimpotriva, temperatura bazala are o valoare medie in jur de 37 de grade Celsius, atunci tiroida este hiperactiva.
Un test simplu si eficace care trebuie sa ne faca sa luam masuri daca temperatura noastra bazala nu este in regula. Mai bine sa ne coste timp si bani verificarea starii tiroidei decat sa ne chinuim ani de zile fara sa stim de ce! whew!
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
 Mulţumiri acordate de: georgiana , draghici , Nikole , twinport
22-09-2014, 09:16 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 22-09-2014 10:40 PM de SoulHealer.)
Mesaj: #4
RE: Laboratorul tau de analize de-acasa
4. Oare am intoleranta la lactoza?

O intrebare pe care ar trebui sa si-o puna toti cei care acuza fenomene deranjante la nivelul tubului digestiv inferior, cum ar fi durerile abdominale joase, balonarile, flatulenta intestinala, diareea sau constipatia, daca consuma in mod frecvent produse lactate si nu gasesc o explicatie clara pentru aceste fenome. Sigur, simptomele sunt comune si altor probleme in sfera gastrointestinala, dar eliminand o posibila cauza putem obtine o ameliorare spectaculoasa a lor, in loc sa ne complacem in a le neglija in ciuda disconfortului zilnic pe care-l resimtim.
Intoleranta la lactoza se datoreaza incapacitatii intestinului de a digera lactoza din produsele lactate datorita unui deficit enzimatic, cel de lactaza. Deficitul poate fi genetic (de cele mai multe ori) sau secundar, ca urmare a unor modificari ce apar datorita varstei sau altor tulburari metabolice.
Sigur, se pot face teste profesionale de stabilire a intolerantei cum ar fi testul cu hidrogen, carbon, sau testul genetic utilizat de obicei pentru un diagnostic diferential intre intoleranta primara (genetica) si cea secundara. E de prisos sa spun ca aceste teste sunt scumpe, dar sunt singurele care ofera o certitudine de 100% ca avem acest tip de intoleranta.
Putem insa sa tragem niste concluzii si singuri, acasa, prin cateva teste simple, usor de facut de fiecare dintre noi. Iata cateva metode de stabilire cantitativa a unei posibile intolerante la lactoza.
Testul 1: Renuntati timp de cateva zile la a consuma orice produse lactate. Atentie si la produsele procesate care contin lactoza, uneori in cantitate destul de mare. Analizati etichetele acestor produse. La sfarsitul perioadei de abstinenta beti un pahar mare de lapte, de preferinta cat mai degresat. Daca dupa circa 3-4 ore reapar simptomele cunoscute, cu o mare probabilitate aveti intoleranta la lactoza.
Testul 2:Beti pe stomacul gol, dimineata un pahar mare de lapte degresat. Daca dupa 2 ore apar bolboroselile cunoscute, crampele abdominale, nevoia stringenta de a avea scaun, foarte probabil ca e vorba de intoleranta la lactoza.
Testul 3: Este bun pentru cei care au o forma mai usoara de intoleranta pentru ca fenomenele obisnuite ei nu sunt asa pregnante. Dimineata, pe stomacul gol, masuram glicemia. Bem un pahar mare de lapte degresat si masuram din nou glicemia peste 2 ore. Daca ea nu a crescut niciun pic sau nesemnificativ, este foarte probabil sa fie vorba de intoleranta, deoarece lactoza din lapte (un compus glucidic) nu a fost metabolizata din cauza deficitului enzimatic de lactaza.
Ce e de facut in continuare daca rezultatele sunt pozitive, este destul de clar. Un test profesional pentru confirmarea diagnosticului urmat de masurile ce se iau in astfel de cazuri, suprimarea lactatelor din alimentatie, daca intoleranta este severa, sau folosirea suplimentelor cu lactaza pentru a facilita asimilarea lactozei. Sa nu uitam ca o mare parte din calciul de care avem nevoie il luam din produsele lactate. Asadar, daca aveti un nivel al calciului ionic scazut, e bine sa va ganditi si la posibilitatea unei intolerante la lactoza.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
 Mulţumiri acordate de: Nikole , twinport
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)