Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jena si durere in talpa la incaltamintea noua (stanga)
16-08-2017, 03:34 PM
Mesaj: #1
Jena si durere in talpa la incaltamintea noua (stanga)
Dupa mai bine de 2 ani de purtat aceeasi incaltaminte (pantofi sport vara/boncanci iarna), timp in care talpa lor s-a subtiat, iar in zona calcaiului s-a si tocit, a venit momentul sa-mi cumpar incaltaminte noua.

Insa acest moment pe care il asteptam cu mare entuziasm a venit ca o mare si foarte neplacuta supriza:
resimt o jena accentuata, si dupa ceva timp chiar durere, in talpa, sub zona metatarsienelor 3 si 4. Exclusiv la talpa stanga! Nu este totusi nici o batatura acolo, la un auto-examen anatomic nu este nici o diferenta vizibila sau palpabila intre talpa stanga si cea dreapta.
Este vorba de pantofi de mers urban de 300 de lei, si pentru a fi sigur ca problema nu este la incaltaminte, am mai luat inca o pereche de pantofi sport, de la alt producator, iar problema se repeta identic.
La prima vedere simptomele corespund unei metatarsalgii (indraznesc eu sa spun), dar cu absenta bataturii, precum si a cauzelor: nu port tocuri (evident), nu merg foarte mult pe jos (2-3 km/zi), singurul sport e ciclismul ocazional, iar problema s-a manifestat doar in incaltamintea noua.
Descult sau acasa in papuci, nu am nicio problema. Am dezvoltat cumva singur un stil de mers gresit pe partea stanga, odata cu invechirea incaltamintei?
Nu sufar nici de monturi sau altceva. Am avut o entorsa la piciorul drept in urma cu cateva luni (l-ar fi putut cumva afecta pe stangul?). 33 de ani, job 80% la birou.

Ce as putea face, in afara de a decupa branturile in zona dureroasa, ca ultima solutie, pentru ca de o saptamana mersul pe jos pe care nu il refuzam niciodata, a devenit aproape un chin (fizic si psihologic). Multumesc!
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
16-08-2017, 11:44 PM
Mesaj: #2
RE: Jena si durere in talpa la incaltamintea noua (stanga)
Este un simptom cunoscut la schimbarea incaltamintei, mai ales daca are un calapod care este mai stramt decat laba piciorului. Dupa ce incalta mintea se va mai lasa va dispare si algia tarsiana.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)