Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Interpretare atpo
14-10-2017, 12:15 AM
Mesaj: #1
Interpretare atpo
Buna ziua! Tocmai am primit rezultatele unor analize și va rog sa-mi Spune-ți opinia Dvs referitoare la analiza atpo;este grav? aTpo - Rezultat 54,7 valori <35 ; FT4 - Rezultat - 15,25 valori 12-22 ; TSH - Rezultat 3,16 valori 0,27-4,2 . Va mulțumesc


Fişier(e) ataşate Thumbnail(uri)
   
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
14-10-2017, 10:42 AM
Mesaj: #2
RE: Interpretare atpo
ATPO pozitiv poate însemna Hashimoto, alte boli autoimune sau nimic. Unii spun că valoarea anti tpo nu e direct proporțională cu gravitatea afecțiunii dar eu nu sunt de acord. De aceea ar trebui să testezi anti TG si FT3. Daca anti tg iese peste limita deci se confirmă Hashimoto si ft3 iese la limita de jos sau sub limita atunci trebuie început tratamentul cu levotiroxina. S-a demonstrat că cei cu tiroidita autoimuna au nivel scazut de vit D, B12, folat si feritina așa că ar trebui testate și acestea și aduse la un nivel optim, nu doar în limite (B 12 cel puțin 500, ideal 900-1000, feritina si folatul la mijlocul intervalului, vit D la 50). Daca îți dorești un copil în viitorul apropiat tsh trebuie coborât sub 2,5. Daca nu îți dorești copii si nu ai simptome de hipotiroidism mai poți amâna tratamentul cu levotiroxina pana la apariția simptomelor sau modificări ale analizelor peste normal. Nivelul anticorpilor poate fi coborât adoptând o dieta fără gluten si luând suplimente cu seleniu (l-selenometionina) dar acesta din urmă nu poate fi luat în timpul sarcinii.
În concluzie ar trebui să consulți un endocrinolog specializat pe tiroida si nu pe diabet cum sunt majoritatea...

Nu sunt medic, doar o iubita a lui Hashimoto cu probleme de B12 și extrasistole.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)