Interpretare EKG
|
03-05-2011, 08:03 PM
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 03-05-2011 08:17 PM de Arm-Med.)
|
|||
|
|||
Interpretare EKG
CHRISTOS A INVIAT...VA ATASEZ FISIERUL ACESTA IN SPERANTA CA VOI PRIMI RASPUNSURI OBIECTIVE ASA CUM A-TI STIUT MEREU SA VA PUNETI LA DISPOZITIA NOASTRA,UTILIZATORILOR.CU INTERPRETARI AMANUNTITE,INFORMATII,INDICATII..MAMA A FACUT AQCEL INFARCT MIOCARDIC IN OCTOMBRIE 2010 ,A URMAT TRATAMENT MEDICAMENTOS CU CARDIOASPIRIN 1CPS,PLAVIX 75MG-1,BETALOC ZOK 100 MG-1,SIMVACARD40MG-1,PREDUCTAL MR 35MG,PRESTARIUM ZILELE TRECUTE A AVUT O FOARTE MARE APASARE TORACICA,LIPSA DE AER SI TREBUIIND SA MERAGA LA URGENTA SI PENTRU CONTROLOL FUNCIONABILITATII PEACEMAKERULUI,I S-A FACUT ACEASTA ELECTROCARDIOGRAMA..MAMA OBOSESTE MULT,SI ARE PROBLEME MARI CU TENSIUNEA,ESTE F F MICA-60CU 80 SAU CAND SI CAND,MAI ATINGE UN 90 CU 60 SAU UN 10 CU 8..M-AR INTERESA SA AFLU PAREREA DVS DACA AU RAMAS SECHELE MARI DIN URMA INFARCTULUI CARE SA DEA SCADEREA ACEASTA DE TENSIUNE...MULTUMESC ANTICIPAT
|
|||
03-05-2011, 08:31 PM
|
|||
|
|||
RE: Interpretare EKG
Cam greu sa spui daca sechelele ramase sunt mari doar in urma unui ECG. Mai curand sa faca o eco-cardiografie si, daca chiar e cazul, o angiografie. Altfel se pot face doar presupuneri.
Si te rog nu mai scrie cu majuscule, foloseste litere normale. Si incearca sa scrii ceva mai citet, chiar daca tastezi repede, pentru ca e obositor de urmarit si greu de inteles ce vrei sa scrii. Multumesc! Despre ECG eu pot sa iti zic ca a ramas cu un usor bloc atrio-ventricular de grad 1, avand un interval PR de 260-280 ms, dar care, in general, nu e grav si daca e asimptomatic atunci nu are de ce sa isi faca griji din cauza lui. Asteptam si pe ceilalti colegi care sunt cardiologi si deci mai inmasura decat mine sa isi spuna o parere. PORTAL MEDICAL: http://www.medical-bucuresti.ro |
|||
03-05-2011, 10:10 PM
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 03-05-2011 10:15 PM de fata morgana.)
|
|||
|
|||
Avand in vedere QS de la V1 pana la V6, probabil infarctul a fost anterior extins, pe zona mare. Valorile TA sunt mici atat datorita infarctului cat si probabil tratamentului cardioactiv. In plus mai este si blocul AV de grad I....per global: destul de grav...
Eco cord ar fi indicat ptr evaluarea contractilitatii.... Mai obsev o chestie.....PQ nu e constant......variaza.....deci e si o disociatie AV... |
|||
03-05-2011, 10:18 PM
|
|||
|
|||
Eu am o intrebare pentru tine: mama ta are sau nu pacemaker? Pentru ca daca are si este ritm electroantrenat pe electrocardiograma ce ne-ai aratat-o, atunci nu se poate interpreta din punct de vedere ischemic. Daca are, ne poti spune detalii? (unicameral, bicameral, triplucameral?). In cazul in care nu este cu pacemaker are sechele de infarct anterior extins cu tulburare de conducere atrioventriculara si intraventriculara (asa cum spunea armmdt), dar care nu pune probleme deosebite (desi daca ma uit mai bine in derivatia V1 as vrea sa vad si alte electrocardiograme pentru ca intervalul PQ este inconsant, disociatie A-V?).
Ar trebui sa i se faca o reevaluare completa: ecocardiografie (sa vada functia de pompa a inimii apropos de faptul care tensiuni sistolice mici) si bineinteles pentru faptul ca are dureri de inima in continuare dupa infarct (angina pectorala) coronarografie pentru a vizualiza leziunile pe arterele coronare si rezolvate. |
|||
03-05-2011, 10:19 PM
|
|||
|
|||
izoritmica.
Importanta aceastuia? ![]() |
|||
03-05-2011, 10:22 PM
|
|||
|
|||
RE: Interpretare EKG | |||
03-05-2011, 10:30 PM
|
|||
|
|||
Da, Roa, ai dreptate
![]() ![]() |
|||
08-05-2011, 05:29 AM
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 08-05-2011 05:38 AM de Nikole.)
|
|||
|
|||
Atasez ekg efectuate cu doua aparate diferite.In primul mi s-a spus ca ar fi o prelungire a intervalului PR, in ultimele 2,ca ar fi o ischemie cardiaca. Acea prelungire PR ce semmnificatie are?
'' Desi doar 124 dintre participanti au manifestat un interval PR prelungit la includerea in studiu, acesta s-a dovedit a fi un important factor de risc. Lungimea mai mica de 200 de milisecunde este considerata normala. Pacientii cu interval mai mare de 200 milisecunde au avut un risc general dublu de dezvoltare a fibrilatiei atriale, triplu risc de a necesita un pacemaker si odata si jumatate risc de moarte prematura.Nu se cunoaste inca de ce o modificare aparent neimportanta precum alungirea intervalului PR este legata de aceste evenimente morbide majore, dar probabil este un indicator al afectarii sistemului de conducere electrica a cordului. Astfel, indicatiile autorilor studiului sunt monitorizarea mai atenta a acestor pacienti cu constientizarea riscurilor pe care le reclama starea lor si posibilitatea abordului terapeutic tintit.'' De asemenea am mai citit ca ''Prelungirea intervalului PR este factor de risc cardiac major ''. Pe ekg-urile atasate apar aceste prelungiri PR sau ischemie? Poate fi un efect al ablatiei? pt ca mi s-a spus ca muschiul inimii nu mai functioneaza normal la repolarizare, in diastola... Multumesc anticipat. |
|||
08-05-2011, 07:42 AM
|
|||
|
|||
Neavand acces la calculator deocamdata, din ce am putut sa vad pe iPhone, eu as zice ca PR- ul tau e cam 160-180 ms, deci normal. Ce am remarcat a fost un usor bloc de ram drept si, parca, pe una dintre inregistrari, o subdenivelare de ST.
Sa vedem ce zic si ceilalti colegi. PORTAL MEDICAL: http://www.medical-bucuresti.ro |
|||
08-05-2011, 12:23 PM
|
|||
|
|||
Ca de fiecare data,armmdt....este alaturi de noi.:)Multumesc!
|
|||
|
Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 2 Musafir(i)