Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Insomnie
29-10-2020, 07:38 PM
Mesaj: #1
Insomnie
Buna seara, deschid acest topic in vedea insomniei de care sufera bunica mea in varsta de 80 de ani , de aproximativ 2 saptamani. A trecut printr-o perioada mai grea si a dezvoltat o oarecare depresie care costa in mare parte in lipsa somnului (2-3 ore pe noapte) lucru care se resimte prin oboseala accentuata.

In timpul acesta am incercat de la o cura cu vitamine, magneziu in special, cateva ceaiuri de somn, pana la melatonina, lucruri care nu prea isi fac efectul. Nu ar vrea sa ajunga la somnifere "benzo". Sufera doar de astm, dar este tinut sub control, nu o deranjeaza tusea.

Intrebarea ar fi, cunoasteti un tratament, supliment , in special naturism , sau o schema de tratament pentru a remedia problema asta a insomniei pe baza de stres ? sunt foarte multe remedii pe "google" in farmaciile naturiste majoritatea pe baza de valeriana, problema este ca are o asa zisa alergie la valeriana. Din cauza astmului nu iese afara pe vreme rece, dar pana acum nu a avut o problema cu somnul si procedeaza asa de peste 10-15 ani.

Multumesc
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
29-10-2020, 09:23 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 29-10-2020 09:24 PM de SoulHealer.)
Mesaj: #2
RE: Insomnie
Probabil ca problemele respiratorii stau la baza insomniei. Dispneea nocturna provoaca senzatii de sufocare si asociate lor frica de a dormi. Exista nenumarate produse naturiste care sunt recomandate pentru a induce somnul. Din pacate, nu sunt si eficiente asa cum sunt laudate. Exista un inhalator Inhale Health Melatonin dar folosirea lui trebuie acceptata de medicul specialist pneumolog care a recomandat tratamentul pentru astm. S-ar putea sa fie nevoie si de un tratament antidepresiv. Coaxilul de exemplu, care nu este benzodiazepina dar asta o va stabili medicul psihiatru.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
29-10-2020, 10:27 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 29-10-2020 10:28 PM de xzibit.)
Mesaj: #3
RE: Insomnie
Nu am mentionat, dar nu ia tratament pentru astm si nu a luat niciodata. M-am exprimat putin gresit, mai exact e o bronsita cronica cu tuse si expectoratie, am confundat "mere cu pere" , tatal meu are astm. Deci vorbin despre o bronsita cronica, care este tinuta sub control, tuse ft rara si expectoratie si mai rar, nu ia nici un medicament pentru bronsita asta pentru ca nu simte nevoia, se descurca cu ceaiuri si tincturi.

Problema este o depesie, vorbind general , de aproximativ 2 saptamani , cu mici stari de anxietate si insomnie. Faptul ca nu se odihneste se resimte in starea de oboseala care o acuza. Este o persoana usor ipohondra acuza si cresterea pulsului 90-100, tensiunea oscilanta 10/5 - 15/5. Nu e prima data cand are probleme cu somnul si tot timpul s-a manifestat cu simptomele acestea.

Ultima instanta ar fi somniferele benzodiazepine, dar nu ne-am dori lucrul acesta. In tinerete a avea alergii la diferite medicamente si de atunci a a optat pentru latura naturista care a controlat aceasta bronsita cronica.

Eu am postat in ideea in care, pana sa ajungem la psihiatru sperand ca este doar o insomnie trecatoare cauzata de stresul recent prin care a trecut, sa gasim o alternativa mai mult sau mai putin eficienta de ordin naturist.

Ca o mica paranteza, bunicul meu cu care isi petrece 100% din timp, este pe tratament psihiatric de peste 25 de ani , inceput de dementa,
Alzheimer, dar cu episoade scurte. Acesta ar fi unul din motivele pentru care nu ar dori sa ajunga la un psihiatru ...
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
30-10-2020, 12:36 AM
Mesaj: #4
RE: Insomnie
Nu e nicio rusine sa ajungi la psihiatru. Depresia nu e un lucru pe care sa-l ignori sau sa-l tratezi cu paleative. In plus sa ai o tensiune de 15/5 e cam periculos. Consultul cardiologic se impune, mai ales la varsata asta cand o posibila aritmie cum este fibrilatia atriala este deosebit de periculoasa daca nu e depistata si tratata!.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
03-11-2020, 07:31 PM
Mesaj: #5
RE: Insomnie
Da, am reusit sa o conving. Momentan este pe tratament cu gerodorm in fiecare seara, o ajuta sa doarma. Saptamana viitoare speram sa ajungem la cardiolog. O sa revin cu detalii. Multumesc
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)