Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hepatita b sarcina
05-10-2018, 01:59 PM
Mesaj: #1
Hepatita b sarcina
Buna ziua.As avea o rugaminte daca ma poate ajuta cineva cu un sfat.Am hep B cronica si sunt insarcinata in 27 saptamani.Viremie cateva zeci de milioane..deci mare.Mi s a recomandat tratament cu Lamivudina sau Tenofovir din ultimul trimestru de sarcina dar toti imi spun ca e la alegerea mea.Mi e teama de reactii adverse...sa nu pateasca ceva copilul in timpul tratamentului.In acelasi timp daca se reduce viremia e riscul mai mic de transmitere.Nu stiu ce sa aleg.Tratament sau doar vaccinul dupa( imunoglobulina + cel din primele 24 ore).Multumesc.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
05-10-2018, 02:39 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 05-10-2018 02:41 PM de SoulHealer.)
Mesaj: #2
RE: Hepatita b sarcina
Nu inteleg cum sa fie la alegerea pacientului! De-asta mergem la medici specialisti, sa ne spuna clar ce trebuie facut in acest caz, ce tratament, sau conduita terapeutica au cel mai mic impact asupra fatului! Oricum, pe acest forum nu ne permitem sa facem aprecieri asupra tratamentelor propuse, sau si mai mult, sa propunem noi altele. Trebuie ceruta o alta opinie a unui specialist infectionist. Trebuie facuta o analiza in luna a 8-a si vazut in functie de rezultate (viremie, antigeni) ce tratament se impune si daca e nevoie de imunoglobuline pentru copilul ce se va naste.

P.S. Si sotul si alti membri ai familiei ar fi bine sa faca aceste analize.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
05-10-2018, 03:16 PM
Mesaj: #3
RE: Hepatita b sarcina
(05-10-2018 02:39 PM)SoulHealer a scris:  Nu inteleg cum sa fie la alegerea pacientului! De-asta mergem la medici specialisti, sa ne spuna clar ce trebuie facut in acest caz, ce tratament, sau conduita terapeutica au cel mai mic impact asupra fatului! Oricum, pe acest forum nu ne permitem sa facem aprecieri asupra tratamentelor propuse, sau si mai mult, sa propunem noi altele. Trebuie ceruta o alta opinie a unui specialist infectionist. Trebuie facuta o analiza in luna a 8-a si vazut in functie de rezultate (viremie, antigeni) ce tratament se impune si daca e nevoie de imunoglobuline pentru copilul ce se va naste.

P.S. Si sotul si alti membri ai familiei ar fi bine sa faca aceste analize.

Am facut viremia acum si am fost deja la 3 medici.Viremie 62.000.000 UI/ML Un medic nu stia protocolul...unul nu avea experienta cu femei insarcinate dar recomanda Lamivudina sau Tenofovir.Al treilea ( clinica renumita) recomanda Tenofovir ce merge pe sarcina.Eu am facut si interferon in 2015 ..3 saptamani si s a acutizat fii d internata 2 saptamani sa imi revin.De asta mi e frica la un nou tratament sa nu am reactii in corp ce sa puna copilul sau pe mn in pericol.Tenofovirul ar fi cel mai indicat...dar....nimeni nu garanteaza nimic.De aceea ma gandeam ca poate au fost cazuri de mamici care au luat si ma mai linistesc.Multumesc.Sotul are anticorpi suficienti cat sa nu ia virusul.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
10-10-2018, 01:11 PM
Mesaj: #4
RE: Hepatita b sarcina
Niciun medic nu iti va garanta 100 % pe absolut nici un medicament. Experientele altora nu te-ar ajuta pt ca organismul tau e diferit de al lor si mai rau te-ar incuraja fals sau te-ar speria. Parerea mea este ca riscul de a transmite fatului in ultimul trimestru de sarcina scade daca urmezi tratament antiviral si ai putea sa mergi la un medic infectionist de la spitalul Victor Babes. Medicul care se ocupa de hepatite este bine pregatit. Deasemenea, am intalnit medici buni si la spitalul Bals (in spatele sp. Colentina). Ar trebui sa fii in evidenta unui ginecolog si infectionist, iar nasterea se poate recomanda sa fie prin cezariana, bebelusul sa primeasca Ig si schema de vaccinare anti B
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)