Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Giardia!!!!! Ajutor!!!!
28-10-2018, 08:55 AM
Mesaj: #1
Giardia!!!!! Ajutor!!!!
Buna ziua! As dori sa adresez o intrebare despre o problema cu care ma confrunt de multi ani de zile, si anume, giardia lamblia intestinalis. Rezultatul acesta mi-a iesit dupa examene repetate de coprocultura. Pe masura ce a trecut timpul, boala a devenit cronica, iar simptomele sunt foarte deranjante: uneori scaune dese ( 3-4/zi), alteori constipatie, greata, perioade de lipsa de pofta de mancare, alteori foame exagerata, senzatie de satietate rapida, greata, gaze, balonare...si ceea ce este foarte deranjant, un miros urat al corpului, in anumite perioade ale lunii. Este foarte jenant, cu atat mai mult cu cat nu are nici o legatura cu igiena personala. Fac cate 2 dusuri/ zi. Am facut Endoscopie digestiva superioara, colonoscopie, ekografie, toate au fost fara probleme, doar la endoscopia superioara mi s-a aspus ca am exces de acid clorhidric, si mi s-a recomandat Motilium si Nexum. Am fost chiar la un medic parazitolog in Bucuresti, dupa o serie de analize mi-a recomandat Duador, dar simptomele enumerate persista. Am schimbat tratamente cu nemiluita extrem de costisitoare, unele chiar din strainatate, si alopate si homeopate, dar fara rezultate!! Mi s-a spus ca aceasta afectiune nu are leac, ca majoritatea avem acest parazit, dar ca nu se manifesta decat in anumite conditii. Personal refuz sa cred ca nu exista tratament, de aceea in disperare de cauza am apelat si la acest forum, in speranta ca ma poate ajuta cineva cu o recomandare sau un sfat. Va multumesc!
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
28-10-2018, 10:14 AM
Mesaj: #2
RE: Giardia!!!!! Ajutor!!!!
Giardiozele sunt parazitoze extrem de raspandite la noi. Rezolvarea este destul de dificila in cazul reinfestarilor repetate, datorita raspunsului autoimun din ce in ce mai slab. Problema trebuie privita din 2 puncte de vedere diferite:
1. Tratamentul specific pentru eradicare ( de regula metronidazol, mebendazol)
2. Masurile de prevenire a reinfestarii care depind mult de mediul in care traim si obiceiurile alimentare.
Trebuie gasit un parazitolog care sa abordeze problema din mai multe unghiuri si sa recomande analizele si investigatiile care pot conduce la un tratament eficient.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
 Mulţumiri acordate de: Laurentia
30-10-2018, 11:45 AM
Mesaj: #3
RE: Giardia!!!!! Ajutor!!!!
Puteti apela la dr. Dan Steriu, parazitolog, il gasiti la Sahia, langa spitalul Coltea.
O dieta cu usturoi si ceai din coaja de soc va poate fi de folos.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
 Mulţumiri acordate de: Laurentia
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)