Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gastrita atrofica
14-09-2018, 12:46 PM
Mesaj: #1
Gastrita atrofica
Buna ziua! Am 23 de ani si recent am fost diagnosticata cu gastrita artrofica, dar desi i-au medicamente si tin regim, simptomele persista. Totul a inceput acum vreo 5 ani. Prima data aveam crize de durere foarte rar, cam de 2 -3 ori pe an, ma durea foarte tare si durerea tinea cam o zi. Atunci nu stiam din ce cauza, ma gandeam ca am mancat ceva care nu mi-a picat bine. Dar dupa 2 ani a inceput sa ma doare din ce in ce mai des si am decis sa fac un control. Am facut prima endoscopie si doctorul mi-a zis ca am helicobacter pylori si gastrita cronica. Am urmat un tratament cu antibiotice 10 zile si o luna cu nexium, dar durerea tot persista. Dupa 1 an am facut iar o endoscopie si din nou doctorul mi-a zis ca am acea bacterie, iar gastrita se agravase. Am urmat din nou tratament cu antibiotice si nexium. Am scapat de bacterie, dar cum durerea persista am mai luat nexium inca 6 luni, dar nici un rezultat. Cand am facut a treia endoscopie cam dupa 1 an si jumatate, am fost diagnosticata cu gastrita cronica artrofica. Acum urmez un tratament de 2 luni cu sulfalazina dar durerea persista. Va rog sa imi spuneti din ce cauza nu ma pot vindeca. Ma doare in fiecare zi, desi tin regim, am si slabit in greutate, deja am si o anemie usoara, si cam odata pe luna am dureri foarte foarte mari incat merg la urgente ca nu suport. Am fost la atatea doctori si nimeni nu ma poate ajuta. Multumesc!
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
14-09-2018, 02:28 PM
Mesaj: #2
RE: Gastrita atrofica
E specifica unei perioade anume agravarea simptomelor?
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
14-09-2018, 02:40 PM
Mesaj: #3
RE: Gastrita atrofica
In primul rand trebuie verificat nivelul vit. B12 in organism. Gastrita atrofica este provocata de Helicobacter Pylori sau de factori autoimuni. Mecanismele autoimune se asociaza de regula si cu vitiligo si tiroidita autoimuna. Trebuie facuta e reevaluare a cazului dupa un set de analize (antigen HP si giardia din materiile fecale) si o ecografie de abdomen superior (ficat , vezica biliara). In rest , regim alimentar strict, protectoare gastrice, injectii cu vit. B12 ( in caz de deficit) ceaiuri (sunatoare, galbenele) cura cu suc de varza alba.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
14-09-2018, 11:48 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 14-09-2018 11:48 PM de Laura1212.)
Mesaj: #4
RE: Gastrita atrofica
(14-09-2018 02:28 PM)peterp a scris:  E specifica unei perioade anume agravarea simptomelor?
Nu, ma doare de 3 ani incontinuu.

[quote='SoulHealer' pid='37498' dateline='1536925241']
In primul rand trebuie verificat nivelul vit. B12 in organism. Gastrita atrofica este provocata de Helicobacter Pylori sau de factori autoimuni. Mecanismele autoimune se asociaza de regula si cu vitiligo si tiroidita autoimuna. Trebuie facuta e reevaluare a cazului dupa un set de analize (antigen HP si giardia din materiile fecale) si o ecografie de abdomen superior (ficat , vezica biliara). In rest , regim alimentar strict, protectoare gastrice, injectii cu vit. B12 ( in caz de deficit) ceaiuri (sunatoare, galbenele) cura cu suc de varza alba

Multumesc!
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)