Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Exercitii si tratamente din medicinala traditionala
02-06-2013, 06:05 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 03-06-2013 03:40 PM de SoulHealer.)
Mesaj: #1
Information Exercitii si tratamente din medicinala traditionala
Ar trebui, cu siguranta, sa acordam mai multa atentie unor tratamente, exercitii, proceduri desprinse din medicina traditionala, de la noi sau din alte locuri din lume in care si-au dovedit eficienta trecand de proba cea mai importanta, proba timpului.
Deschid acest topic, la care va invit sa participati ci totii cu un exercitiu ce isi are radacina in medicina traditionala chineza

Exercitiul Jin Ji Du Li

Prin practicarea exercițiului Jin Ji Du Li, putem întârzia îmbătrânirea și preveni numeroase boli, ca de exemplu scăderea memoriei. Faceți acest exercițiu simplu și eficace și veți vedea....
Atentie! Exercitiul se face cu ochii inchisi!
Exercițiul constă în a sta într-un picior, cu ochii închiși. Atât este tot exercițiul.
Să facem o încercare. Ne ridicăm, închidem ochii și încercăm să stăm drept cu un picior ridicat. Dacă nu puteți sta în această poziție min. 10 secunde înseamnă că starea corpului vostru arată că aveți 60-70 de ani. Este posibil să aveți doar 40 dar corpul vostru a îmbătrânit mai repede.Cu siguranta, o sa spuneti la inceput : „mare scofală, sunt sigur că-l pot face fără nicio problemă!”.
Dezamăgire totală! O sa observati ca puteti face asta destul de ușor cu ochii deschiși, dar este cu totul altceva cu ochii închiși! Prima oara nu o sa puteti probabil să stati drept mai mult de 2-5 secunde. Nu este important să ridicăm piciorul prea sus. Dacă organele noastre interne nu sunt în sincron, ne putem pierde echilibrul și dacă ridicăm piciorul doar puțin.
Chinezii sunt foarte buni cunoscători ai corpului omenesc. Este liniștitor să știm că prin antrenare și practicare susținută ne putem recâștiga echilibrul. După părerea specialiștilor chinezi, practicarea zilnică a acestui exercițiu timp de un minut, ne poate feri de demență!
Medicul chinez Zhong Li Ba Ren propune ca la începutul practicării exercițiului să încercați să nu închideți ochii de tot. Pe măsură ce avansați, puteți să o faceți cu ochii complet închiși. Exercițiul Jin Ji Du Li , practicat zilnic ne poate ajuta la tratarea multor boli, ca de ex.: hipertensiune arterială, diabet, afecțiuni ale coloanei, senilitate. Cartea medicului chinez Zhong Li Ba Ren intitulată „Mai bine ne ajutăm singuri, decât să așteptăm ajutorul medicilor” care tratează sănătatea noastră, a fost vândută anul trecut în China, în peste 1 milion de exemplare la prima ediție. Concluzia medicilor chinezi este că bolile corpului omenesc apar atunci când apar probleme de coordonare dintre diverse organe interne, adică atunci când corpul își pierde echilibrul.
Exercițiul Jin Ji Du Li este capabil să regenereze acțiunea reciprocă a organelor pentru ca acestea să funcționeze corect. În cartea sa medicul Zhong Li Ba Ren spune, că marea majoritate a oamenilor nu pot sta într-un picior, cu ochii închiși mai mult de 5 secunde, dar prin antrenamente zilnice pot depăși chiar și 2 minute. Cu cât mai mult putem sta în această poziție, cu atât mai puțin ni se va părea că este obositoare. Pe măsură ce veți practica acest exercițiu veți observa o îmbunătățire a memoriei dar și a calității somnului. Dacă practicați zilnic timp de 1 minut exercițiul Jin Ji Du Li nu veți suferi de senilitate.
Medicul Zhong Li Ba Ren e explicat că prin picior trec 6 meridiane importante. Este posibil ca în timp ce stăm într-un picior în timpul exercițiului să simțim în picior o durere. În acest caz, organele corespunzătoare meridianului respectiv primesc semnale și încep să reintre în echilibru. Prin această metodă toate canalele corpului nostru se concentrează asupra piciorului. Practicarea exercițiului are o influență benefică asupra hipertensiunii arteriale și diabetului precum și a bolilor derivate din acestea. Vor înceta in scurt timp afecțiunile cervicale precum și ale coloanei. Ajută în mod hotărâtor la îndepărtarea senzației de picioare reci, precum și la întărirea sistemului imunitar. Nu trebuie să așteptați în practicarea exercițiului Jin Ji Du Li până la apariția unei boli. Poate fi practicat aproape de oricine. Este benefic să se înceapă practicarea lui din tinerețe, căci în acest fel se pot preîntâmpina o serie de neajunsuri la vârste înaintate. Nu este recomandat persoanelor care au afectiuni severe ale picioarelor, de natura osteo-musculara sau cisrculatorie.
Dincolo de partea distractiva, sper ca veti accepta ca a pierde un minut pe zi cu asa ceva e mai benefic decat a-l pierde fara niciun beneficiu pentru sanatate! happy

Din nemarginirea inbox-ului personal!
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
 Mulţumiri acordate de: twinport , Anca_83
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)