Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Euthyrox
08-08-2018, 07:48 PM
Mesaj: #1
Euthyrox
Buna,problema e a sotiei ,a facut tratament cu cordarone pt fia timp de 4 luni in urma cu 5 saptamani a facut analizele pt tiroida
FT4 -1,51ng/dl -0,89-1,76 NG/dl
TSH 10,525 uUL/ml -0,550-4,780
ATPO 10,0UI/ml -35 Cred ca e o gresala de laborator
Gusa micronodulara
Sotia sa ingrasat 6 kg in 4 luni doamna doctor ia prescris eutirox de 25 mg luat in ordine crescatoare ,acum de 3 zilea a inceput sa ia 50 mg problema e ca tot in acest timp sa simtit rau ,astazi a varsat ,febra ,diarie in acest caz ce se poate face sa intrerupa tratamentul sau sa apeleze la endcrinolog .Anul trecut in noiembrie analizele de tiroida au fost bune ,cordaronele e de vina?
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
08-08-2018, 11:05 PM
Mesaj: #2
RE: Euthyrox
Ar trebui sa mearga macar la medicul de familie pentru ca euthyroxul nu provoaca astfel de simptome.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
09-08-2018, 08:42 AM
Mesaj: #3
RE: Euthyrox
(08-08-2018 11:05 PM)ElenaM a scris:  Ar trebui sa mearga macar la medicul de familie pentru ca euthyroxul nu provoaca astfel de simptome.

Dupa o luna de tratament cu euthyrox in ultimele zile a marit doza la reactii adverse in prospect se cam aseamana simptomele pe care le are pe deasupra si se sufoca si tuseste de la inceputul tratamentului cu euthyrox .Cel mai bine dupa parerea mea sa repete analizele ,sa nu dea in hipertiroidie pana la urma ,nu stiu ce sa zic. Fibrilati si extrasistole nu mai are .
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
09-08-2018, 01:50 PM
Mesaj: #4
RE: Euthyrox
Oricum ar fi nu poate intrerupe tratamentul. Poate scadea din nou la 25 pe zi pentru inca cateva zile pentru a vedea daca dispar simptomele apoi sa incerce sa creasca din nou doza la 50. In hipertiroidie nu are cum sa dea o data ce e hipo, poate doar sa fie supradozata. Analizele facute mai devreme de 6-8 saptamani nu sunt relevante. Atpo nu se repeta pentru ca e negativ, in schimb poate face ft3 pentru a verifica conversia Ft4-Ft3.
Daca se afla in Italia poate incerca un echivalent al eutiroxului (la noi nu exista) care poate fi tolerat mai bine. Mai poate incerca si administrarea dozei seara, la 2-3 ore dupa masa. T4 se ia doar cu apa, cu o ora inainte de masa sau 2 ore dupa si la distanta de 4 ore de alte medicamente sau suplimente. In ziua analizelor hormonul se ia dupa recoltare.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
 Mulţumiri acordate de: francisc
09-08-2018, 03:32 PM
Mesaj: #5
RE: Euthyrox
(09-08-2018 01:50 PM)ElenaM a scris:  Oricum ar fi nu poate intrerupe tratamentul. Poate scadea din nou la 25 pe zi pentru inca cateva zile pentru a vedea daca dispar simptomele apoi sa incerce sa creasca din nou doza la 50. In hipertiroidie nu are cum sa dea o data ce e hipo, poate doar sa fie supradozata. Analizele facute mai devreme de 6-8 saptamani nu sunt relevante. Atpo nu se repeta pentru ca e negativ, in schimb poate face ft3 pentru a verifica conversia Ft4-Ft3.
Daca se afla in Italia poate incerca un echivalent al eutiroxului (la noi nu exista) care poate fi tolerat mai bine. Mai poate incerca si administrarea dozei seara, la 2-3 ore dupa masa. T4 se ia doar cu apa, cu o ora inainte de masa sau 2 ore dupa si la distanta de 4 ore de alte medicamente sau suplimente. In ziua analizelor hormonul se ia dupa recoltare.
De 2 zile este slabita parca tot ar dormii ,nu este in italia este acasa maine sa vorbeasca cu dna doctor sa vedem ce si cum.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)