Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Euthyrox și aritmii
19-03-2017, 12:53 PM
Mesaj: #1
Euthyrox și aritmii
De 4 ani sufăr de hipotiroidism (post iradiere pt Graves) iar de aproximativ un an am reușit să stabilizez doza de euthyrox la 50/zi, cu un tsh în jurul lui 2. Din cauza unor aritmii apărute în urma cu 3 ani și la indicația cardiologilor la care am fost am hotărât să scad treptat doza de euthyrox, controlând regulat nivelul hormonilor din sânge. Nu știu dacă e o coincidență dar de aproximativ o luna de când am scăzut doza la 37 nu mai am extrasistole sau nu le mai simt.
Întrebarea mea este ce aș putea face că sa păcălesc tiroida. Am auzit că ar putea ajuta suplimentele cu seleniu, o dieta săracă in gluten și statul la soare. Mai știe cineva alte trucuri?
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
19-03-2017, 01:33 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 19-03-2017 01:34 PM de SoulHealer.)
Mesaj: #2
RE: Euthyrox și aritmii
Daca tratamentul pentru Graves a fost cu iod radioactiv, cu siguranta ca a avut loc o distructie tiroidiana intr-un procent pe care nu il pot evalua. Tiroida e greu de "pacalit" altfel decat printr-un dozaj hormonal corect. Asa cum spuneai, e nevoie de verificari periodice pentru TSH si T4. Daca te simti bine cu o doza de 37ucg (probabil o pastila si jumatate de 25ucg) e ok. Nu numai efectele cardiace sunt importante ci si cele asupra metabolismului. Cata vreme nu slabesti, nu te ingrasi si nu ai manifestari aritmice decat foarte rar, e ok. Oricum, banuiesc ca monitorizezi si imagistic tiroida, pentru a vedea cum se comporta dupa tratamentul pentru sindromul Graves.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
19-03-2017, 02:16 PM
Mesaj: #3
RE: Euthyrox și aritmii
da, s-a distrus putin mai mult decat ar fi trebuit dar am ramas totusi cu un lob drept de 9,8/10,5/30 mm si lob stang 10,9/11/28,2. oricum experimentul meu va tine atat timp cat imi va permite tiroida dar sper sa fie suficient incat sa-mi dau seama daca aritmiile sunt provocate de medicament.
raspunsul dv m-a facut sa economisesc un consult endocrinologic winking desi as fi preferat ceva mai "de suflet"...
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
19-03-2017, 11:46 PM (Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 20-03-2017 10:08 AM de SoulHealer.)
Mesaj: #4
RE: Euthyrox și aritmii
As fi vrut si eu, dar din pacate tiroida pare a fi complet lipsita de..suflet! Nu se poate "discuta" omeneste cu ea, asa cum putem de pilda, cu inima! happy Tiroida este poate cel mai perfid organ si noi toti cei care sub o forma sau alta avem ba o tiroidita autoimuna Hashimoto, ba niste noduli ce-i tinem cu frica sub observatie, nu putem decat sa speram ca nu o va lua razna la un moment dat. Platim tribut faptului ca locuim in zone endemice (cele subcarpatice caracterizate prin deficitul de iod din sol), consumului de alimente cu prea multi aditivi continand iod si nu in ultimul rand, conditionarilor genetice.
Nu ezita sa mergi la control endocrinologic cat se poate de des si nu uita sa ne impartasesti din experienta ta acumulata in incercarea de a o tine sub control. Este pretioasa, pentru noi toti.
Poti sa incerci in paralel tratamentele naturiste clasice recomandate, dar cu atentie la alimentele care contin sare iodata sau alti aditivi mai mult sau mai putin periculosi.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)