Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Electronul lipsă
20-04-2016, 05:42 PM
Mesaj: #1
Electronul lipsă
Poezia sănătății …

Se spune că nu e înțelept acela care elimină un rău ci acela care poate și știe păstra un echilibru dinamic între bine și rău, acela care-și poate păstra neutralitatea și imunitatea, cu alte cuvinte acela care trece frumos prin viață fără să încurce lucrurile. Așa e formată Natura, echilibrează binele cu răul, ziua cu noaptea, iubirea cu ura, cumpănind măsura, Dumnezeu nu e bun sau rău ci e drept.

În Univers totul e vibrație, totul vibrează în jurul unei poziții de echilibru, începînd de la cele mai mici particule pînă la atomi, celule, organe și organisme și continuînd la planete, stele, galaxii sau megacupole de galaxii. Când echilibrul e rupt se lasă cu bum-bum, în cazul unui organ sau organism viu, cu boală. Într-un atom neutralitatea este menținută de numărul de electroni egal cu cel de protoni, sarcinile electrice negative echilibrate cu cele pozitive, electronii fiind cei care fac legea cumpănirii, care cumpănesc balanța.

Radicalii liberi din organismul nostru sunt răspunzători de creșterea riscului de apariție a tuturor bolilor și apar atunci când organismul produce energie iar arderea e incompletă din lipsa oxigenului, când suntem expuși poluării sub toate formele ei. Radicalii liberi sunt substanțe chimice instabile care încearcă să devină stabile, ʺfurândʺ electroni din jurul lor, de obicei de la celulele sănătoase, care ajung la rândul lor radicali liberi, declanșând o reacție în lanț de distrugere. Așa apar cancerul, bolile cardio vasculare, îmbătrânirea și moartea celulelor.

Când vorbim de electroni vorbim de sarcină electrică, vorbim de curent electric, de creier, inimă, mușchi, de toate cele cinci simțuri, care toate sunt curent sau impuls electric, o mișcare dirijată a acestor sarcini electrice.

Un atom încărcat electric se numește ion, dacă are electroni în plus este ion negativ sau anion, dacă are lipsă de electroni se numește ion pozitiv sau cation. Responsabili cu bolile sunt ionii pozitivi, radicalii liberi, cei care au lipsă de electroni, care fură electronii de la celulele sănătoase îmbolnăvindu-le. Într-o încăpere închisă de exemplu, cu aparatură electrică, concentrația de ioni negativi este de câteva zeci pe centimetru cub, într-un oraș, afară, este de câteva sute, iar la munte ajunge până la 5000/cm3. La ionii negativi li se mai spun și vitaminele aerului.

Un om poate trăi fără mâncare 3 săptămâni, fără apă 3 zile dar fără aer doar 3 minute. O respirație corectă, într-un mediu cu aer curat, ionizat, asigură întregul necesar de electroni pentru echilibrarea organismului și pentru o viață sănătoasă. O cură de munte face mai mult decât o pungă de chimicale pe care le bem între betoane.

Întoarcerea la origini, la o viață sănătoasă, naturală, pură, simplă și curată, nu poate ocoli nicicum aerul curat, iar respirația fără aer își dă repede ultima suflare. Pentru a trăi este absolut necesar procurarea de oxigen și aprovizionarea fiecărei celule din organism. Această oxigenare se face în alveolele plămânilor, care au membranele atât de subțiri încât să lase oxigenul să intre și atât de groase încât nu lase sângele să iasă. Un aer ionizat, cu electroni liberi, înlesnește acest transfer.

Într-o cură de aer de munte, de aer tare, îi musai să ne ostoim setea cu apa din suflul muntelui, apa izvoarelor poeziei și-a dragostei celeste. Un pahar de apă alcalină ionizată, de munte, face mai mult decât un pahar de orice suc natural. Trei minute de aer curat pe zi, trei zile de apă curată pe săptămână și trei săptămâni de vitamina C pe lună, din fructe și legume proaspete, asigură necesarul de electroni sau ioni negativi necesari unei vieți fără dureri, unei vieți fericite.

Aceeași poveste este și cu vitamina C, fiind cel mai puternic antioxidant, adică posesoare de electroni liberi, asigură echilibrul energetic al organismului, întărirea sistemului nervos și al imunității, îmbunătățirea circulației, electronii făcându-și la fel treaba. Următoarele vitamine în funcție de puterea antioxidantă sunt vitaminele E și A, găsite în fructele și legumele proaspete. Mai departe, Pământul este încărcat cu sarcină electrică negativă, o plimbare desculț prin colbul drumului, prin nisipul mării sau pe câmpul cu florile transferă electronii în noi, sau ne încarcă de sănătate.

Pe timp frumos electricitatea atmosferică crește cu cca 100 V/m, cu sarcină pozitivă, ajungând după o ploaie să urce până la 10 kV/m dar cu sarcină electrică negativă, adică cu electronii și ionii de care vorbim. De aceea după o ploaie aerul ajunge să fie curat și pur ca cel de munte, curățat de toate particulele dăunătoare sănătății.

Multe nu înțelegem noi din legile curentului electric, poate că multe nici nu vrem să înțelegem. Hainele naturale, de exemplu, se încarcă pozitiv, la fel cum e încărcată și pielea noastră și atmosfera. Cine a purtat o cămașă de cânepă, de exemplu, știe că asigură o ventilație vara și o izolație termică iarna, izolându-ne de exterior ca pereții unui termos, cu un strat de aer realizat de respingerea sarcinilor pozitive situate pe piele și cămașă. Cele artificiale se încarcă negativ, lipindu-se de piele, cu toate urmările negative. Dar suntem mai nealcoși cu plasticul pe noi, aia-i drept!

La fel se întâmplă și cu locuințele, cele făcute din elementele Naturii sunt dătătoare de vitalitate, pe când cele artificiale sunt dăunătoare sănătății. Un somn pe un strujac umplut cu paie, într-o casă cu fundație de piatră, făcută din lemn cu lut, cu soba și țoalele bunicii, ne poartă pe tărâmul zeilor și zânelor, cu îngerași la ferești pe care să-i iubești. Cum am mai spus, salvarea noastră, nu ca civilizație și nație, ci ca individ, este întoarcerea la origini, la Natură și natural, fără să judecăm cu mintea noastră Natura.

Pășesc un pic de pe domeniul fizicii spre cel al metafizicii, iar aici nu pot să nu mă opresc la domnișoarele de onoare care vor fi în curând la nunta inevitabilă dintre cele două, dintre fizică și metafizică, la plante și flori.

Se știe că florile adună pe ele sarcini electrice negative, de multe ori albinele culeg aceste sarcini cu polen direct din zbor, ele fiind încărcate pozitiv. Și mirosul unei flori ne vitaminizează cu aceeași electroni de care avem nevoie pentru asigurarea echilibrului energetic. O baie de miresme divine pe o pajiște înflorită, sau un somn odihnitor pe un fân proaspăt cosit, dirijează în noi fluxuri energetice benefice care echilibrează balanța sau cumpăna energetică, curentul electric care ne străbate organismul. La fel aromele medicinale care ne îmbată într-un pod cu fân. Oare unde ești, iubito, cu mirosul de gutuie, cu privirea ta cea caldă, dulce, sfântă, amăruie?

Dacă tot vine postul Paștelui se cuvine să ne îndreptăm gândurile și privirea spre cele sfinte, fiindcă înainte și după cuvinte rămân lucrurile sfinte. Așa au fost părinții, așa au fost bunicii noștri și așa e frumos să-i urmăm unde putem, fără să judecăm. Tot ceea ce apare și dispare, totul fiind deșertăciune, veșnică fiind doar Lumina. Iar noi suntem copii ai Luminii, copiii lui Dumnezeu, a iubirii și-a înțelepciunii. ʺEu sunt Lumina Lumii! Eu sunt Calea, Adevărul și Viața!ʺ, zice Iisus. Ne-a dat exemplu personal ce înseamnă credința, ce înseamnă simplitatea și demnitatea, ce înseamnă durerea, plăcerea, viața sau moartea, care este Calea de urmat pentru a afla Adevărul unde să ne trăim viața. Viața veșnică!

Nici o știință din lumea asta, nici o ființa sau un lucru nu ne pot ajuta veșnic, fiindcă sunt efemere, trecătoare, sunt deșertăciuni, se destramă și dispar când ne e lumea mai dragă. ʺUrechea ne minte și ochiul ne-nșeală!ʺ Nici un adevăr pământean nu este absolut. Singurul Adevăr absolut pe care ne putem sprijini este cel indicat de Iisus, Calea Luminii, a iubirii și-a fericirii.

Rugăciunea inimii, sau Rugăciunea lui Iisus, “Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul, şi mă mântuieşte!”, este cea mai puternică Rugăciune care ne ajută să pipăim și să gustăm Adevărul, mântuirea de toate gândurile păcătoase, coborârea minții în inimă, în adâncul și tăcerea lui Dumnezeu.

Marii yoghini folosesc în ultimul stadiu al meditației mantra ISIS, care îi ajută să se deconecteze de lumea exterioară și să cadă în contemplarea lumilor interioare. Noi, ca creștini, avem șansa să-l avem pe IISUS, cea mai puternică rază de Lumină care coboară și luminează Calea mântuirii, a iubirii, fericirii și nemuririi. Marii isihaști, păstrătorii spiritului curat, a ʺliniștii și-a împăcăriiʺ, recomandă Rugăciunea inimii asociată cu respirația. Se inspiră adânc, inclusiv cu abdomenul, cu pronunția în gând a, “Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu!ʺ, o scurtă pauză și expirarea cu, ʺmiluieşte-mă pe mine, păcătosul, şi mă mântuieşte!” Cu timpul se ajunge la ʺDoamne miluiește-mă!ʺ, sau ʺDoamne Iisuse Hristoase!ʺ, până la ISUS. Pe urmă tăcere!

Dar, pentru a ajunge la liniștea împăcării minții cu inima trebuie să avem trupul și gândurile curate. Postul Peștelui este un bun prilej de a ne întoarce spre noi, să ne citim, ascultăm și observăm, să ne cunoaștem pe noi. Postul, împreună cu Rugăciunea, pe lângă beneficiile asupra sănătății aproape unanim recunoscute, rămâne cel mai important examen pe care noi, ca fii ai Luminii, îl dăm în fața Luminii. Alimentația de post asociată cu Rugăciunea și gândurile curate, canalizează în noi curenții benefici de care avem atâta nevoie, echilibrul energetic al Naturii, cumpăna lui Dumnezeu, a tăcerii inimii.

Trei minute pe zi de rugă, tăcere și respirație curată, trei zile pe săptămână de apă curată, ionizată, și trei săptămâni pe lună gânduri și alimentație din grădina Naturii, din Grădina Maicii Domnului, ne centrează și echilibrează energetic organismul în acest spațiu-timp, în aceste locuri vremuite de un timp nebun, care au năclăit de mizerie și-au degradat o planetă care geme de durere, ajungând, vorba cuiva, ʺun neg urât și scârbosʺ.

Aerul și apa ionizate cu ioni negativi, vitaminele antioxidante, C, E și A, fructele și legumele, florile și plantele medicinale, hainele, încălțămintea și locuințele naturale, nu în ultimul rând gândurile curate cu rugăciunea inimii, a pulsului și bătăilor Universului, într-un cuvânt întoarcerea spre origini și spre Natură, toate ne echilibrează energetic, ne ajută să culegem electronii distruși de o evoluție prost înțeleasă.

Fără a avea pretenții de a emite adevăruri sau certitudini absolute, las la atitudinea fiecăruia să ia ceea ce simte, dorește sau știe, dar nu înainte de a aminti ceea ce ne spune fizica cuantică, că noi suntem împrăștiați în tot Universul și tot Universul este în noi, aceeași electroni din noi vibrează în petale moi, pulsează-n glastra din fereastră și-n toată galaxia noastră, iar Dumnezeu zice ʺEu sunt cel ce sunt!ʺ, nu e nici timp, nici loc, ci doar prezență.
”Cine nu-i de veselie la ospăț să nu mai vie, că ospățu-i veselos, nu-i de omul mânios”, ”Pace celor ce vin, bucurie celor ce rămân, binecuvântare celor ce pleacă!”

Doamne ajută! De-a primi înțelepciunea și-a găsi în noi minunea, de-a simți în noi misterul ce ne-arată Adevărul!

- Electron -
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
 Mulţumiri acordate de: lacramioara , andremi
01-06-2016, 05:57 PM
Mesaj: #2
RE: Electronul lipsă
Interesant și drăguț, dar și mai drăguț și fair-play era dacă dădeai link spre autor: https://www.facebook.com/permalink.php?s...ry_index=0
winking
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
01-06-2016, 06:50 PM
Mesaj: #3
RE: Electronul lipsă
Autorul este Bordan = Electron ... happy
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
02-06-2016, 10:00 AM
Mesaj: #4
RE: Electronul lipsă
Sigur.
Găseşte toate mesajele acestui utilizator
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)